۱۰ راهکار طلایی برای تازه و خوشمزه نگه‌داشتن شور خانگی

شور و ترشی از چاشنی‌های سنتی ایرانی‌ها است که کنار غذاهای سنتی سرو می‌شود. شور معمولا در ظرف‌های بزرگی نگهداری می‌شود که اگر به روش اصولی از آن مراقبت نشود، کپک می‌زند یا خراب می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا، بهترین روش نگهداری شور خانگی را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

بهترین راه‌های نگهداری شور خانگی

برای اینکه طول عمر شور خانگی کوتاه نشود باید یک سری نکاتی را رعایت کنید که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

۱- نگهداری در ظرف مناسب

بهترین ظرف برای نگهداری شور، ظروف سفالی یا شیشه‌ای است. بهتر است از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید زیرا بعد از مدتی طعم چاشنی را تغییر می‌دهد.

بیشتر بخوانید:چگونه زیتون شور را به زیتون خوش‌طعم تبدیل کنیم؟

۲- جلوگیری از نور آفتاب

یکی از مهم‌ترین نکات برای نگهداری شور، محیط مناسب است. شور را باید در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید.

۳- گرفتن هوا

یکی از دلایل کپک زدن شور، نفوذ هوا به داخل ظرف است. برای اینکه مطمئن شوید هوایی وارد ظرف نمی‌شود، قبل از اینکه درب آن را بگذارید با یک کیسه پلاستیکی روی آن را بپوشانید و بعد درب را محکم روی آن ببندید. همچنین برای مطمئن شدن، می‌توانید دور ظرف را چند مشت بزنید تا هوای اضافی آن خارج شود.

۴- باز نگرداندن شور اضافی

به هیچ عنوان شور اضافه سرو شده را به ظرف اصلی برنگردانید زیرا با این کار کل محتویات ظرف شور را آلوده می‌کنید.

بیشتر بخوانید: ۳ روش خانگی تهیه سرکه بالزامیک سیب

۵- نگهداری در یخچال

اگرچه ترشی نیازی به نگهداری در یخچال ندارد، اما بهتر است شور را همیشه در یخچال نگهداری کنید.

۶- استفاده از قاشق تمیز

به هیچ عنوان نباید از قاشق یا ملاقه کثیف یا آغشته به مواد غذایی شور بردارید. هرگونه تماس مواد غذایی حتی کم، باعث کپک زدن شور می‌شود. اگر ماده ی خارجی روی سطح سرکه شور مشاهده کردید، خیلی فوری آن را از ظرف خارج کنید تا به باقی مواد آسیبی نرساند.

۷- جوشاندن سرکه

یکی از دلایل کپک زدن شور، ناخالصی در سرکه است. برای اینکه از ورود این ناخالصی جلوگیری کنید، قبل از استفاده از سرکه آن را چند دقیقه بجوشانید، اجازه دهید خنک شود سپس از آن استفاده کنید.

همچنین دقت کنید که همیشه سرکه روی مواد را بپوشاند. هر زمان که سطح سرکه پایین‌تر آمد، به آن سرکه اضافه کنید.

۸- استفاده از گلپر

گلپر یکی از موادی است که خاصیت ضدعفونی کننده دارد، بنابراین بهتر است مقداری از آن را در ظرف شور استفاده بیندازید.

۹- ضدعفونی کردن ظرف

اگر از ظرف‌های شیشه‌ای برای نگهداری شور استفاده می‌کنید، حتما قبل از استفاده آن را در آب جوش بجوشانید یا در مایکروفر قرار دهید تا ضدعفونی شود. دقت کنید که ظرف ترشی نباید کوچک‌ترین رطوبتی داشته باشد زیرا باعث کپک زدن می‌شود.

۱۰- شور را تقسیم کنید

بهتر است کل مواد شور را در یک ظرف نگهداری نکنید. زیرا در صورت خرابی قسمتی از آن مجبور می‌شود کل شور را دور بریزید. بهتر است در سه یا چهار ظرف شور را نگهداری کنید تا برای مدت زمان طولانی‌تری بتوانید آن را مصرف کنید.

در این مقاله از مجله اکالا، ۱۰ روش نگهداری شور خانگی را معرفی کردیم. با رعایت کردن تمام نکات گفته شده، مطمئن باشید که شور شما برای مدت زیادی سالم و باکیفیت می‌ماند.

 

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

مطالب مفید