فیلترینگ، بلعنده ۷۰ درصد از ترافیک اینترنت کشور!

ارسال شده توسط: پوریا هاشم پور 24 مهر 1403 ساعت 18:41

طبق اعلام نائب رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی، فیلترینگ بیش از ۷۰ درصد ترافیک اینترنت ایران را تحت تاثیر قرار داده است.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی، نائب رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به تأثیر فیلترینگ بر شبکه داده های اینترنتی کشور، از لزوم رفع فیلتر در اینترنت ایران گفت. به‌گفته رضا قربانی بیش از ۷۰ درصد اینترنت کشور توسط پیام‌رسان‌ها و برنامه‌های فیلتر شده مصرف می‌شود که این موضوع نشان دهنده ناکارآمدی فیلترینگ در سال‌های اخیر است.

تأثیر فیلترینگ بر میزان ترافیک داده های اینترنتی کشور

نائب رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران با اشاره به خواست اکثریت قاطع مردم برای رفع فیلترینگ در اینترنت کشور، اختلالات رخ داده در شبکه اینترنت کشور را ناشی از فیلترینگ گسترده دانست. رضا قربانی در ادامه گفت:

این اختلالات برآمده از فیلترینگ گسترده در اینترنت ایران است تا جایی که اکنون بیش‌تر از ۷۰ درصد ترافیک اینترنت کشور فیلتر شده و به عبارت دیگر پیام‌رسان‌ها و برنامه‌هایی که این میزان از ترافیک را به خود اختصاص می‌دهند فیلتر هستند و جالب آنکه پس از فیلترینگ نیز از همین میزان ترافیک برخوردار بوده‌اند در حالی که دسترسی به آنها مشکل شده است.

طبق صحبت‌های نائب رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران فیلترینگ 70 درصد ترافیک اینترنت کشور را بلعیده است و راهی جز رفع فیلتر نمانده است. همچنین این موضوع مطالبه عمومی را برای دسترسی آزاد به سرویس‌هایی که تا این میزان از ترافیک را به خود اختصاص داده‌اند ایجاد کرده در حالی که این مطالبه عمومی امروز در کشور ما به یک تخلف تبدیل شده است.

وی در ادامه عنوان داشت: «فیلترینگ در ایران مکانیسم قانونی دارد و انتظار می‌رود کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که شش نفر از اعضای آن را دولتی‌ها تشکیل می‌دهند این موضوع را بررسی کنند؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، وزیر دادگستری و وزیر اطلاعات شش عضو دولتی این کارگروه هستند.»

لزوم همراهی اعضای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در جهت رفع فیلتر

به گفته رضا قربانی، شش عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در راستای سیاست‌های دولت چهاردهم با رفع فیلترینگ موافق هستند. بنابراین انتظار می‌رود که این شش عضو نماینده دولت شماری از اعضای غیردولتی را نیز با خود همراه کنند؛ شش عضو غیردولتی دادستان کل کشور، رئیس سازمان صدا و سیما، فرمانده کل انتظامی، یک کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس، یک نفر از نمایندگان عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هستند.

نائب رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران در ادامه تصریح کرد:

به باور من رفع فیلترینگ ساده‌ترین کاری است که دولت چهاردهم می‌تواند انجام دهد و برای این کار با مسائل پیچیده‌ای همچون مذاکره با امریکا و دیگر دولت‌های متخاصم دارد مواجه نیست بلکه یک مساله ملی است که البته حل آن ممکن است دولت را با فشار از سوی گروه‌های داخلی رویارو کند، گروه‌هایی که نتایج عملکرد آنها در سال‌های گذشته در کشور نمایان شده است.

طبق گفته وی در راستای گفته‌های این گروه‌ها برنامه‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی هم در مواجهه با انواع خارجی فیلترشده ایجاد شد اما پاسخگوی مطالبه عمومی نبود و فیلترینگ فقط به ورود وی‌پی‌ان‌هایی انجامید که مصرف ترافیک را دوبرابر و فضای اینترنت و ابزارها را آلوده می‌کند.

رضا قربانی در انتها خاطرنشان کرد: «من برای هیات دولت چهاردهم و در زیرمجموعه آن وزیر ارتباطات احترام قائل هستم؛ ایشان به صبر دعوت می‌کنند اما صبر تا کی؟ ضمن اینکه به دنبال حرف‌درمانی نیز نیستیم و در شرایطی که اعتماد مردم خدشه‌دار شده ادامه فیلترینگ حتی یک روز دیگر اشتباه است.»

همچنین بخوانید: وعده ای جدید از دولت پزشکیان: فیلترینگ برداشته می‌شود وزیر ارتباطات: خبرهای خوبی در مورد فیلترینگ در راه است ماهواره های جدید ایرانی جهت قرار گرفتن در مدار به روسیه ارسال شدند

مطالب مفید