رازهای خوشمزگی: طرز تهیه 6 غذای لذیذ فرنگی در فر – مجله اکالا
خسته شدهاید از غذاهای تکراری؟ در این مطلب از مجله اکالا با ما همراه شوید تا دستور پخت انواع غذاهای فرنگی خوشمزه و آسان را یاد بگیرید که با فر در کمترین زمان آماده میشوند. از پاستای کلاسیک گرفته تا مرغ شکم پر، این دستور پختها مطمئناً ذائقه شما را متحیر خواهد کرد.
۱- سوفله پنیر
این دستور تهیه سوفلهی پنیر ساده است که در صورت تمایل، مواد دیگری را هم میتوانید به این غذای فرنگی در فر اضافه کنید. پخت این سوفله ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت طول میکشد و با مقدار مواد زیر میتوانید برای ۳ الی ۴ نفر سوفله تهیه کنید. این غذا به ازای هر نفر ۳۰۸ کالری دارد.
کره۳ قاشق غذاخوریشیر همدمای اتاق ۱ فنجانتخممرغ۵ عدد که زرده و سفیده آنها را باید جدا کنیدپنیر پیتزا۳.۴ فنجاننمک۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه ۱.۲ قاشق چایخوریآرد۳ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه سوفله پنیر
مراحل تهیه سوفله پنیر به شرح زیر است:
ابتدا فر را در دمای ۱۸۰درجهی سانتیگراد گرم کرده و قالب ۲ لیتری سوفله را چرب کنید.سپس در ماهیتابه کره را با حرارت متوسط ذوب کنید. پس از ذوب کره، آرد را اضافه کرده، هم بزنید تا کره، جذب آرد شود.همزدن را تا ۱ دقیقه ادامه دهید. این کار به برطرف شدن بوی خامی آرد کمک میکند. اگر رنگ آرد کمی قهوهای شد، نگران نشوید.شیر را کم کم اضافه کرده و مرتب هم بزنید. در صورت گلوله گلوله شدن مخلوط، همزدن را ۲ دقیقهی دیگر ادامه دهید تا مخلوط صاف شود و شیر غلیظ شود.ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و زردهها، پنیر، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم بزنید و بعد از آن مخلوط را کنار بگذارید.در یک کاسه بزرگ، سفیدههای تخممرغ را با کمی نمک، به وسیلهی همزن خوب هم بزنید تا کاملاً فرم بگیرد.تقریباً ۱.۴ سفیده تخم مرغ را به پنیر اضافه کرده و هم بزنید تا سبک و پفکی شود. بقیه سفیده را هم با حرکات دورانی لیسک، زیر و رو کنید.در آخر سوفله را به مدت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت در فر بپزید تا پف کند؛ وقتی خلال دندان را در مرکز سوفله فرو کردید، نباید چیزی به آن بچسبد.
۲- چیکن پات پای
پات پای، مخلوطی از ترکیبات پای گوشت است که در قابلمه پخته میشود. سبزیجات و گوشت دلخواهتان را مخلوط کرده و سس خوشطعمی هم برای آن آماده کنید. خمیر رویه برشته میشود و یک غذای فرنگی خوشمزه در فر با مواد پر کنندهی لذیذ، حاضر و آماده، روی میز خواهد آمد. این غذا به ازای هر نفر ۶۳۶ کالری دارد.
کره ۱.۲ فنجانآرد ۱.۲ فنجاننخودفرنگی۱.۲ فنجانذرت۱.۲ فنجانرزماری۱ قاشق چایخوریروغن زیتون ۱ قاشق غذاخوریپیاز متوسط، نگینی خردشده۱ عددسیر لهشده۱ حبههویج بدون پوست با برشهای طولی۳ عددکرفس نگینی خردشده۲ شاخه کوچکسیبزمینی کوچک خردشده۱ عددسینهی مرغ پخته و رشتهرشته شده۲ فنجانماست رقیق کمچرب۱ و ۱.۲ پیمانهآب مرغ۲ فنجانفلفل سیاه۱ قاشق چایخورینمک ۱ قاشق چایخوریخمیر هزارلا ۱ ورق
مراحل تهیه چیکن پات پای
مراحل تهیه چیکن پات پای به شرح زیر است:
فر را در دمای ۱۹۰ درجهی سانتیگراد گرم کنید. کره را در قابلمه بزرگی، روی حرارت متوسط ذوب کنید.آرد را به کره اضافه کرده و با همزن دستی به مدت ۱ دقیقه بزنید تا آرد کمی قهوهای شود و بعد زیر قابلمه را خاموش کنید.ماست را به آرامی در قابلمه ریخته و آب مرغ را به آن اضافه کنید. مخلوط را مرتب هم بزنید تا صاف و یکدست شود.سپس به مدت ۵ دقیقه روی حرارت متوسط گذاشته و هم بزنید تا کم کم غلیظ شود.در ظرف دیگری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس پیاز، هویج، کرفس، سیر و سیب زمینی را اضافه کرده و ۵ دقیقه گاهی هم بزنید تا پیازها نرم شوند. (هویج و کرفس هنوز سفت هستند)در قابلمهای به گنجایش ۳ تا ۴ لیتر مرغ، نخود فرنگی، ذرت، رزماری، نمک و فلفل را با سبزیجات درون قابلمهی اول مخلوط کنید.سپس سس غلیظ شده را روی مخلوط مرغ بریزید و هم بزنید.خمیر هزارلا را به اندازهی دهانهی قابلمه و با ۵ سانتیمتر اضافه از هر طرف برش بزنید.لبه اضافی خمیر به ثابت ماندن رویه کمک میکند. روی قابلمه را با خمیر بپوشانید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در فر بپزید تا خمیر قهوهای شود.
۳- پات پای گوشت گوساله و سیب زمینی
این غذا مانند خوراک گوشت گوساله است که در فر پخته میشود. در این پات پای به جای خمیر از برشهای سیب زمینی برای روی غذا استفاده میشود و راز نرمشدن گوشت، در پخت آرام آن است.
پخت این غذا ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه طول میکشد. با مقدار مواد زیر برای ۸ تا ۱۰ نفر پات پای داریم که یک غذای فرنگی در فر بسیار محبوب است. این غذا به ازای هر نفر ۲۸۵ کالری دارد.
روغن گیاهی۱.۴ فنجانگوشت گردن گوساله۷۵۰ گرم که تکههای ۱ و نیم سانتیمتری استپیاز متوسط خردشده۱ عددکرفس خردشده ۱.۲ فنجانهویج متوسط حلقه حلقه به ضخامت نیم سانتیمتر ۲ عددسرکهی قرمز۱ فنجانآب گوشت یا آب ساده ۲ فنجاننشاستهی ذرت ۳ قاشق غذاخوریآب سرد۳ قاشق غذاخورینخود فرنگی ۱.۲ فنجانذرت۱.۲ فنجانلوبیا سبز۱.۲ فنجانفلفل سیاها ق چخورینمک ۱ ق چخوریسیب زمینی بزرگ بدون پوست و برشهایی به ضخامت ۱ و نیم سانتیمتر ۲ عدد
مراحل تهیه پات پای گوشت و سیب زمینی
مراحل تهیه پات پای گوشت و سیب زمینی به شرح زیر است:
فر را از قبل در دمای ۱۵۰ درجهی سانتیگراد گرم کنید.سپس روغن را در قابلمه چدنی روی حرارت متوسط گرم کنید.تکههای گوشت را یکی یکی در روغن انداخته و ۳ دقیقه تفت دهید تا قهوهای شوند.پس از سرخ شدن گوشتها، آنها را از قابلمه خارج کنید. پیاز، کرفس و هویج را در همان قابلمه به مدت ۷ دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا کمی نرم شوند.سپس آب گوشت و سرکه قرمز را به آنها اضافه کنید.نشاستهی ذرت را در آب سرد حل کنید. مخلوط نشاسته را به آرامی به مخلوط آب گوشت اضافه کرده و جوش بیاورید؛ سپس حرارت را کم کنید و مخلوط را به مدت ۴ تا ۵ دقیقه هم بزنید تا غلیظ شود.گوشت، نخودفرنگی، ذرت، لوبیا سبز، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید.حلقههای سیب زمینی را روی مخلوط گوشت بچینید، در قابلمه را ببندید و به مدت ۴۵ دقیقه در فر بپزید.سپس در قابلمه را برداشته و پخت را ۴۵ دقیقه دیگر در فر ادامه دهید.
نکته: بهتر است غذا را در قابلمهای با قابلیت استفاده هم روی اجاق گاز و هم داخل فر، پخته شود. در غیر این صورت طبق همین دستور پخت و در هر دیگ و قابلمه مناسب بپزید. به این شرط که قبل از قرار دادن غذا داخل فر، آن را داخل ظرف چدنی یا پیرکس ۳ تا ۴ لیتری منتقل کنید.
۴- کالزونه مرغ ایتالیایی
یکی از پر طرفدارترین غذاهای ایتالیایی و در واقع نوعی پیتزاست که مواد پر کننده را در مرکز خمیر میریزند، یک طرف خمیر روی طرف دیگر تا میخورد و لبهی آن با دست چین داده و بسته میشود. پخت این غذای فرنگی در فر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد. مقدار مواد زیر برای ۶ تا ۸ نفر مناسب است.
مواد لازم برای خمیر کالزونه:آرد۴ و نیم پیمانهنمک۱ و نیم قاشق چایخوریخمیر مایه خشک فوری۱ قاشق چایخوریروغن مایع ( ترجیحا روغن زیتون)۱ چهارم پیمانهآب سرد۱ و سه چهارم پیمانه
مواد لازم برای داخل کلزونه:
سینه مرغ پخته و خرد شده۱ عددقارچ پخته۱ چهارم پیمانهذرت۳ قاشق غذاخوریفلفل دلمهای۳ قاشق غذاخوریپنیر پیتزا۱ و نیم پیمانهسس گوجه فرنگی یا کچاپ۳ الی ۴ قاشق غذاخوریادویههای دلخواهبه مقدار لازم
مراحل تهیه کالزونه
مراحل تهیه کالزونه به شرح زیر است:
برای تهیه خمیر کلزونه آرد باید سرد باشد. پس یکی دو ساعت قبل آرد را داخل یخچال قرار دهید.آرد سرد الک شده را داخل ظرفی بریزید و نمک و خمیر مایه فوری را به آن اضافه و مخلوط کنید.روغن مایع را به آرد اضافه کرده و با قاشق مخلوط کنید. حالا کم کم شروع به اضافه کردن آب سرد کنید؛ برای این خمیر باید از آب سرد یخچالی استفاده کنید.آب را خیلی کم به مواد اضافه کرده و با دست مخلوط کنید تا مواد حالت خرده نان به خودشان بگیرند.بعد کم کم آب اضافه کنید تا خمیر کاملا جمع شود. بسته به نوع آرد و اینکه میزان جذب آب آنها متفاوت است، امکان دارد همه آب مصرف شود یا اینکه اضافه بماند.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه فرنگی روی لینک طرز تهیه کالزونه مرغ ایتالیایی کلیک کنید.
۵- گراتن سیب زمینی و قارچ
گراتن یک غذای فرنگی بسیار خوشمزه است که در فر پخته میشود و انتخابی عالی برای دورهمیهایتان میتواند باشد. با مقدار مواد زیر برای ۵-۶ نفر گراتن دارید.
سیب زمینی پوست گرفته و ورقه ورقهشده۰.۵ کیلوگرمسیر کوبیده۱-۲ حبهقارچ ورقه ورقهشده۲۵۰ گرمپنیر پیتزا۱ پیمانهشیر ۲ پیمانهکره به مقدار لازمنمکبه مقدار لازمفلفلبه مقدار لازم
مراحل تهیه گراتن سیب زمینی و قارچ
مراحل تهیه گراتن سیب زمینی و قارچ به شرح زیر است:
ابتدا فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.سپس کره را داخل ظرف مورد نظرتان ریخته و ته ظرف را چرب کنید. نیمی از سیب زمینی را داخل ظرف چیده و کمی از سیر را روی سیب زمینی پخش کنید.قارچ را روی سیب زمینی ریخته و باقی سیب زمینیها را نیز بچینید. روی هر لایه کمی نمک و فلفل بریزید.شیر و خامه را با هم مخلوط کرده و روی موادتان بریزید. در انتها پنیر را به عنوان لایهی آخر به موادتان اضافه کرده و روی موادتان را بپوشانید.
برای ادامه رسپی این غذای لذیذ و خوشمزه فرنگی روی لینک طرز تهیه گراتن بادمجان با سیب زمینی کلیک کنید.
۶- گراتن پاستا
گراتنها دارای انواع و اقسام مختلف هستند که از جمله آنها میتوان به گراتن پاستا اشاره کرد. این غذا طرفداران خودش را دارد؛ مخصوصاً کودکان بیشتر علاقمند به مصرف آن هستند. به راحتی می توانید این غذا را در منزل درست کنید و در کنار خانواده و کودک دلبندتان سرو کنید.
پاستای فرمی۲۵۰ گرمقارچ۲۵۰ گرمگوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرمپیاز بزرگ۱ عددفلفل دلمه ای ۱ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریپنیر پیتزابه اندازه لازمنمک ، فلفل و زردچوبهبه اندازه لازمآویشنبه اندازه لازم
مراحل تهیه گراتن پاستا
مراحل تهیه گراتن پاستا به شرح زیر است:
ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید. ظرفی را انتخاب کنید و داخل آن مقدار کمی روغن ریخته و پیازها را در آن قرار دهید تا کمی سرخ شوند. بعد فلفل دلمهای را شسته روی تخته ریز کنید و داخل ماهیتابه قرار داده و با پیازها خوب تفت دهید.سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و زمانی که رنگ گوشت عوض شد، نمک و ادویه و زردچوبه را بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. در آخر قارچی را که نگینی کرده بودید را اضافه کنید و خیلی سریع تفت دهید تا آب نیندازد.اکنون وقت آن رسیده رب را اضافه کنید. رب را تفت دهید تا رنگ از خود پس بدهد. زمانی که رب را خوب سرخ کنید رنگ قرمز بهتری از خود نشان میدهد.درون قابلمه آب جوش، کمی نمک و یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید. بعد پاستاهای فرمی را درون آن ریخته و اجازه بدهید کمی نرم شود (حدوداً ده دقیقه ای طول می کشد) بعد درون سبد آبکش کنید.پاستاهای پخته شده را داخل ظرف شکیلی ریخته و از مایه گوشت و قارچ روی آن قرار دهید.پنیر پیتزای رنده شده روی موادتان ریخته تا تمام سطح ظرف را بپوشاند. ظرف گراتن را داخل فر در طبقه وسط با درجه ۱۸۰ سانتی گراد حدود ۴۰ دقیقه قرار دهید.زمانی که طلایی شد زمان آماده شدن گراتن شما است. این غذا با سس بشامل معرکه است.
۷- کاسرول مرغ و کلم بروکلی
اگر به انواعی از غذای فرنگی در فر که با سبزیجات درست میشود، علاقه دارید کاسرول مرغ و کلم بروکلی یکی از آن غذاهای فرنگی در فر است که هم برای شام و هم پیش غذا مناسب است.
کاسرول یا کسرول به معنی ظرفی با دیوارهی بلند است. در این غذا از سبزیجات مختلفی میتوانید استفاده کنید. کاسرول مرغ و بروکلی به دلیل سسی که دارد حالت نرم و لطیفی دارد و برای بچهها غذای مناسبی است.
بروکلی۴۰۰ گرمسینه مرغ۳۰۰ گرمتخم مرغ۲ عددشیر۴/۳ پیمانهپنیر خامهای یا لبنه۱۵۰ گرمپنیر پیتزا۱ پیمانهکره۳۰ گرمپیاز۱ عدد متوسطسس خردل۱ قاشق غذاخوریفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخوریادویه کاری۴/۱ قاشق چایخوریپودر پاپریکا۱/۲ قاشق غذاخوریپودر سیر۱/۲ قاشق چایخورینمکبه میزان لازمپنیر موزارلا یا چدارنصف پیمانه
مراحل تهیه کاسرول مرغ و بروکلی
مراحل تهیه کاسرول مرغ و بروکلی به شرح زیر است:
در ابتدا ساقه و برگهای ریز کلم بروکلی را جدا کنید. بروکلی را خرد کنید و بعد کاملا بشویید. سینه مرغ را خرد کنید و به قطعات کوچیکتر برش دهید.پیاز را خرد کنید. در تابه مناسبی، مقداری روغن یا کره بریزید. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و در تابه بریزید.پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود. مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید.ادویهها شامل کاری، فلفل سیاه، نمک و کمی پودر سیر را در این مرحله به مرغ اضافه کنید تا مرغ طعمدار و مزهدار شود.حرارت را کم کنید و چند دقیقه اجازه دهید مرغ با حرارت خیلی کم بپزد.در این فاصله که مرغ را سرخ میکنید و میپزید، در قابلمه مناسبی آب ر جوش بیاورید.
برای ادامه رسپی این غذای خاص و خوشطعم روی لینک طرز تهیه کاسرول مرغ و بروکلی کلیک کنید.
۸- پای همبرگر با سس قارچ
پای همبرگر یک وعده غذایی خوشمزه است که از ترکیبی از گوشت چرخکرده، سیبزمینی، نخودفرنگی و هویج ساخته میشود. این غذا با اضافه کردن سس قارچ خوشمزه به آن، طعمی دو چندان به خود میبخشد.
گوشت چرخ شده
۱ کیلوگرم
سیب زمینی
۸ عدد متوسط
رب گوجهفرنگی
۱ قاشق غذاخوری
پیاز
۲ عدد
سیر
۳ حبه
هویج
۲ تا ۳ عدد
نخودفرنگی
۱ لیوان
جعفری خرد شده
۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل و زردچوبه
به میزان کافی
مراحل تهیه پای همبرگر با سس قارچ
مراحل تهیه پای همبرگر با سس قارچ به شرح زیر است:
پیاز و سیر را خرد کنید. در یک ماهیتابه روغن ریخته و پیاز و سیر را داخل آن تفت دهید.گوشت چرخ کرده را به محتویات ماهیتابه اضافه کنید و مجدداً با سیر و پیاز تفت دهید.نمک، فلفل و زردچوبه را به ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز اضافه و در نهایت رب گوجه فرنگی را به مواد بزنید و روی شعله ملایم تفت دهید.فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و اجازه دهید تا داغ شود.سیب زمینی را خوب بشویید، پوست آن را بگیرید و به حلقههای باریک خرد کنید. هویج را نیز خرد کنید.
برای ادامه رسپی این غذای مخصوص و مجلسی روی لینک طرز تهیه پای همبرگر با سس قارچ کلیک کنید.
امیدواریم که این مطلب از مجله آشپزی اکالا برای شما مفید بوده باشد. همچنین این غذاها را میتوانید در لیست غذای سریع قرار دهید و نوش جان کنید.