طرز تهیه جوجه کباب خانگی؛ لذت کباب بدون نیاز به منقل مخصوص زندگی آپارتمانی!
جوجه کباب یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین انواع کباب است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. پس اگر شما هم از طعمهای تکراری جوجه کباب خسته شدید این مقاله از مجله اکالا برای شماست. با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه جوجه کباب با مرینیت جدید و طعم دودی
مواد لازم جهت تهیه جوجه کباب با مرینیت جدید و طعم دودی به شرح زیر است:
سینه مرغ۴۰۰ گرمسیر۳ حبهزنجبیل تازه۱ تکهنعنا تازه۵-۶ برگلیمو ترش۱ عددجعفری تازه۱/۴ پیمانهگشنیز تازه۱/۴ پیمانهماست۲ قاشق غذاخوریپاپریکا۱ قاشق چایخوریهل۱/۲ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاهبه میزان لازمزغالچند تکه برای طعم دودی
مراحل تهیه جوجه کباب با مرینیت جدید و طعم دودی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۱-۲ ساعت و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی این جوجه کباب ۱۰-۱۵ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این جوجه کباب جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این جوجه کباب در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی سینه مرغ
سینه مرغ را بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافیاش گرفته شود.
سپس برای اینکه جوجه کبابهای یکدست و زیبا داشته باشید، سینههای مرغ را به قطعات مکعبی تقریباً هماندازه برش دهید.
این کار کمک میکند تا قطعات مرغ به طور یکنواخت سرخ و پخته شوند. برش مکعبی باعث میشود که جوجهها به راحتی روی سیخ چوبی قرار بگیرند و هنگام پخت شکل خود را حفظ کنند.
مرحله دوم: آماده سازی سیر و زنجبیل
سیر و زنجبیل دو طعمدهنده اصلی هستند که در این مرینیت به کار میروند.
سیر را بشویید و پوست بگیرید. سیر را درون مخلوط کن یا میکسر بریزید.
زنجبیل تازه را نیز پوست گرفته و به قطعات کوچک تقسیم کنید تا به خوبی با سایر مواد سس میکس شود.
مرحله سوم: اضافه کردن سبزیجات تازه
نعنا، جعفری و گشنیز تازه شسته شده را به محتوای درون مخلوط کن اضافه کنید.
سبزیجات تازه طعمی تازه و خوشبو به مرینیت اضافه میکنند، برای داشتن طعمی یکدست و هماهنگ، آنها را به خوبی میکس کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب کردی
مرحله چهارم: افزودن ماست و ادویهها
ماست را به محتوای درون مخلوط کن اضافه کنید، ماست موجب لطیف شدن بافت مرغ میشود.
مقداری نمک، فلفل سیاه و پاپریکا را نیز به مخلوط اضافه کنید تا طعمی قوی و تند به مرینیت بدهد. هل نیز عطر ویژهای به این ترکیب میبخشد که باعث میشود جوجه کباب شما طعمی منحصر به فرد داشته باشد.
همه مواد را به خوبی با هم میکس کنید تا سسی با بافت یکدست و یکنواخت به دست آید.
مرحله پنجم: مرینیت کردن مرغ
مرغهای مکعبی را در کاسهای بزرگ بریزید و سس مرینیت را کاملاً روی آنها بریزید.
سپس با دست یا قاشق، مرغها را به خوبی با سس مخلوط کنید تا تمام قطعات مرغ به طور کامل پوشیده شوند.
این کار باعث میشود که طعم مرینیت به همه جای مرغ نفوذ کند و بعد از پخت، طعمی یکدست و خوشمزه به شما بدهد. مرغها را حداقل به مدت ۱-۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعمها به خوبی جذب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب سبز به روش خانگی
مرحله ششم: طعم دودی
بعد از گذشت زمان اعلام شده مرغها را درون ظرف درب دار مناسبی بریزید.
یک کاسه کوچک فلزی را در وسط ظرف مرغ قرار دهید. چند تکه ذغال داغ و روشن را درون کاسه قرار دهید.
بلافاصله درب ظرف را ببندید تا دود زغال داخل ظرف بماند و عطر دودی به مرغها نفوذ کند. این کار به جوجه کباب شما طعم منحصر به فردی میبخشد که کمتر در جوجه کبابهای معمولی پیدا میشود.
مرحله هفتم: افزودن لیمو ترش
بعد از اینکه مرغها عطر دودی گرفتند، لیمو ترش تازه را به جوجه کباب اضافه کنید.
دقت کنید که اضافه کردن لیمو ترش بعد از عطر دودی است تا مزه دودی حفظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب آلبالویی
مرحله هشتم: به سیخ کشیدن مرغها
سیخهای چوبی را قبل از استفاده چند دقیقه در آب بخیسانید تا در هنگام سرخ کردن نسوزند.
جوجههای مزهدار شده را یکی یکی به سیخهای چوبی بزنید.
مطمئن شوید که قطعات مرغ به طور منظم و محکم روی سیخ قرار گرفتهاند تا در هنگام پخت از سیخ جدا نشوند.
مرحله نهم: پختن جوجهها
تابهای با کمی روغن گرم کنید و سیخهای چوبی جوجه را داخل تابه قرار دهید. با حرارت ملایم جوجهها را به آرامی سرخ کنید تا طلایی و کاملاً پخته شوند.
مراقب باشید برای حفظ طعم دودی و جلوگیری از سوختن، جوجهها را به طور مرتب بچرخانید تا یکدست سرخ شوند.
مرحله دهم: سرو جوجه کباب
بعد از اینکه جوجهها طلایی و خوشعطر شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید و در ظرف سرو بچینید.
این جوجه های جذاب را میتوانید در کنار نان، برنج یا سبزیجات تازه سرو کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش متفاوت و خلاقانه فوق این جوجههای خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. این جوجه کباب با طعم دودی و مرینیت تازهای که دارد، یک تجربه متفاوت و لذیذ را به شما هدیه خواهد داد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.