رازهای شگفت‌انگیز سیر سیاه: چه کسانی باید از مصرف آن پرهیز کنند؟

مصرف سیر سیاه به دوران مصر باستان برمی‌گردد و همچنین از قدیم در طب سنتی هند و چین نیز کاربرد داشته است. حبه‌های پوست نگرفته سیر سفید به مدت ۴۰ روز تحت گرمای زیاد و رطوبت قرار می‌گیرند و تبدیل به سیر سیاه می‌شوند.

به گزارش بهداشت نیوز، تخمیر سیر تازه به این صورت است که آن را به مدت ۵۰ تا ۹۰ روز در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه و در رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصد نگهداری می‌کنند. کار ساده‌ای نیست؛ اما بعد از تخمیر، سیر حالت ژله‌ای پیدا می‌کند، رنگ حبه‌های سیر سیاه می‌شود و مزه شیرینی پیدا می‌کند.

این روش پخت و تخمیر سیر قرن‌هاست در ملیت‌های دیگر نیز استفاده می‌شود و طی سال‌های اخیر در کشور‌های غربی نیز رواج پیدا کرده است.. برخی از مواد شیمیایی در سیر سفید طی فرایند تخمیر تخریب می‌شوند و این مواد شیمیایی خصوصاً آلیسین همانی هستند که عامل طعم تند و بوی خاص آن می‌باشند.. وقتی این مواد شیمیایی به‌مرورزمان کهنه می‌شوند، طعمی شیرین و مطبوع به سیر می‌دهند.. شیوه گرمادهی به سیر از غلظت آلیسین کم می‌کند؛ اما خاصیت کلی آنتی‌اکسیدانی سیر را تقویت می‌کند.. سیر سیاه مثل سیر سفید گوارش را ناراحت نمی‌کند.

ارزش غذایی سیر سیاه با سیر سفید و معمولی متفاوت است و خواص گوناگونی برای سلامتی دارد. سیر سیاه را می‌توانید به‌تنهایی، به‌صورت پودر شده، نگه داشته شده در روغن، به‌عنوان چاشنی سالاد یا در کنار هر غذایی که دوست دارید استفاده کنید. همان‌طور که گفتیم سیر سیاه نسبت به سیر سفید طعم ملایم‌تری دارد.

خواص سیر سیاه برای سلامتی 

تقویت سیستم ایمنی. می‌دانیم که سیر تقویت‌کننده سیستم ایمنی است و سیر سیاه هم از این نظر مستثنی نیست.. سیر سیاه می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی جلوی انواع بیماری‌های باکتریایی و ویروسی را بگیرد.. سیر سیاه به سلامت سیستم‌های گوارش و تنفس کمک می‌کند.

مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که ناشی از آسیب سلول‌های مغزی‌اند کمک کند

تنظیم قند خون. سیر سیاه می‌تواند به تنظیم انسولین و کنترل سطح قند خون در بدن کمک کند.. سیر سیاه ریسک دیابت بارداری را پایین می‌آورد و این پتانسیل را دارد که از عوارض ناشی از دیابت کنترل نشده پیشگیری کند.. هنوز به مطالعات بیشتری برای تأیید قطعی این خواص نیاز است.

خواص آنتی‌اکسیدانی. خواص آنتی‌اکسیدانی سیر سیاه ده برابر قوی‌تر از همین خواص در سیر سفید می‌باشد.. این مولکول‌های آنتی‌اکسیدانی از سلول‌های شما در برابر آسیب‌های اکسیداتیو که منجر به پیری و بیماری می‌شوند محافظت می‌کنند.. سیر سیاه، آلیسین ناپایدار را به مولکول‌های پایدارتر آنتی‌اکسیدانی تبدیل می‌کنند.. عصاره سیر سیاه، رادیکال‌های آزادی را که می‌توانند به کبد و خون و کلیه‌ها آسیب بزنند کاهش می‌دهد.

محافظت از سلامت مغز. مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که ناشی از آسیب سلول‌های مغزی‌اند کمک کند.. خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی سیر سیاه می‌تواند سلول‌های آسیب‌دیده بدن را ترمیم کند.

کمک به سلامت قلب. هوموسیستئین که نوعی آمینواسید تولید شده در بدن است می‌تواند به دیواره عروق آسیب زده و زمینه را برای بیماری‌های قلبی و عروقی فراهم کند.. تحقیقات نشان می‌دهد سیر سیاه می‌تواند میزان هوموسیستئین را در بدن در حد مؤثری پایین بیاورد و ضمناً باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید در خون بشود و از این طریق از سلامت قلبتان محافظت کند.

کاهش ریسک بیماری‌های مزمن. سیر سیاه نسبت به سیر سفید و خام دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری است.. گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی هفتگی کمک می‌کند دفاعتان در برابر بیماری‌های مزمن و استرس اکسیداتیو قوی‌تر شود.

کمک به کاهش وزن. مطالعه‌ای نشان داد سیر سیاه دارای ویژگی‌های ضد چاقی است.. در تغذیه حیوانات مورد آزمایش، سیر سیاه جای داده شد و نتیجه این بود که لایه‌های چربی شکم این حیوانات نسبت به حیوانات دیگر نازک‌تر شد.

افزایش میل جنسی. بعضی از فرهنگ‌ها هم از سیر سفید و هم از سیر سیاه برای تقویت میل جنسی در مردان استفاده می‌کنند.. آنتی‌اکسیدان‌های سیر می‌توانند بر گردش خون، سطح انرژی و دیگر مولفه‌های مهم در فعالیت جنسی اثر بگذارند.

عوارض احتمالی مصرف سیر سیاه 

هم سیر سفید و هم سیر سیاه مواد غذایی سالمی در وعده‌های غذایی‌تان می‌توانند باشند. اما در مواردی ممکن است چند عارضه جانبی وجود داشته باشد.

واکنش آلرژیک 

طبق گزارش‌ها یک خانم به دلیل یک واکنش آلرژیک به سیر سیاه دچار پنومونی شد.

رقیق کردن خون. استفاده از سیر سیاه به مقدار زیاد ممکن است خون را رقیق کند و این مسئله می‌تواند در افرادی که در حال حاضر برای لخته‌شدن خون مشکل دارند یا دارو‌های رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند دردسرساز باشد.. سیر سیاه ممکن است باعث خونریزی زیاد بعد از عمل جراحی شود.

تداخل یا دارو‌های دیگر. سیر سیاه ممکن است با دارو‌های دیگری که مصرف می‌کنید تداخل ایجاد کند، مثلاً دارو‌های رقیق‌کننده خون و فشارخون و دارو‌های مربوط به عفونت ویروسی در افرادی که نقص ایمنی دارند.

دیگر اثرات منفی سیر سیاه. مصرف زیاد سیر سیاه می‌تواند باعث بوی دهان و بدن و شکم‌درد شود.

چگونه از سیر سیاه استفاده کنیم؟ 

بسته به وضعیت عمومی سلامتتان توصیه می‌شود روزانه یک تا سه حبه سیر سیاه بخورید. البته باز هم به افراد بستگی دارد و نمی‌توان میزان خاصی را تعیین کرد. از روش‌های زیر از سیر سیاه در رژیم غذایی خود بهره ببرید:. سیر سیاه مزه شیرینی دارد و می‌توانید آن را خام بخورید.. در کنار انواع غذا‌ها مثل سالاد و پیتزا می‌توانید از سیر سیاه به‌عنوان چاشنی استفاده کنید.. می‌توانید سیر سیاه را با کره یا سرکه بالزامیک ترکیب کرده و به‌عنوان سس سالاد و استیک مصرف کنید.. سیر سیاه را به کمی پیاز تفت بدهید و از آن به‌عنوان گارنیش یا دورچین برای تزئینات غذایتان استفاده کنید.

مطالب مفید