۶ ترفند طلایی برای تازه نگهداشتن زیتون به مدت طولانی
زیتون یکی از چاشنیهای پرمصرف و پرطرفدار است که در کنار بسیاری از غذاها سرو میشود. یکی از چالشهایی که ممکن است در رابطه با زیتون با آن مواجه شوید، نگهداری آن برای مدت طولانی است. در این مقاله از مجله اکالا، به شما آموزش میدهیم که با چه روشهایی زیتون را در مدت طولانی با کیفیت روز اول نگهداری کنید. با ما همراه باشید.
روشهای نگهداری زیتون برای مدت طولانی
برای اینکه بتوانید زیتون را برای مدت طولانی نگهداری و مصرف کنید، چند روش وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
۱- نگهداری در آب نمک
یکی از بهترین روشهای نگهداری زیتون برای مدت طولانی، نگهداری آن در آب نمک است. آب نمک باعث میشود تا از طعم و کیفیت زیتون کاسته نشود و به تازگی و خوشمزگی روز اول بماند. سعی کنید همیشه زیتون را با محلول آب نمک تهیه کنید، اما اگر آب نمک را دور ریختید میتوانید خودتان در خانه آن را درست کنید.
برای این کار کافی است تا نصف قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب ترکیب کنید و آن را به زیتون اضافه کنید. به طور کلی به ازای هر یک فنجان آب، نصف قاشق چایخوری نمک نیاز دارید. بعد از درست کردن آب نمک به میزان کافی آن را در ظرف زیتون بریزید به طوری که محلول آب نمک روی سطح زیتونها را بپوشاند.
بیشتر بخوانید: با این ۳ روش زیتون سیاه اصل را از تقلبی تشخیص دهید
۲- نگهداری در فریزر
یکی دیگر از راههای نگهداری زیتون برای مدت طولانی، قرار دادن آنها در فریزر است. با این روش زیتون برای ۶ ماه سالم و باکیفیت میماند. یک ظرف مناسب فریزری انتخاب کنید و زیتونها در آن بریزید، سپس درب ظرف را محکم ببندید و در فریزر قرار دهید.
بهتر است زیتونها را در ظرفهای کوچک تقسیم کنید تا به اندازه مصرف هر وعده آنها را از فریزر خارج کنید.
۳- نگهداری در جای خنک
نگهداری زیتون در محیط خنک میتواند به ماندگاری آن کمک زیادی کند. در زمان قدیم مردم زیتونها را در ظرفهای کوزهای و در انبار نگهداری میکردند. زیتونها را بعد از باز کردن درب آن باید حتما در یخچال نگهداری کنید تا تازه و باکیفیت باقی بمانند.
۴- نگهداری به دور از نور خورشید
زیتون را اگر در معرض نور خورشید قرار دهید به سرعت نرم میشوند و کپک میزنند. بنابراین اگر هنوز درب ظرف زیتون را باز نکردهاید، میتوانید آن را در کابینت یا در گوشهای از اتاق که نور ندارد نگهداری کنید. اما به محض باز کردن درب زیتون باید آن را در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زیتون پرورده با پیاز
۵- نگهداری در روغن زیتون
یکی دیگر از راههای نگهداری زیتون برای مدت طولانی، اضافه کردن روغن زیتون به آن است. برای این کار زیتونها را بدون آب نمک در یک ظرف مناسب بریزید و بعد روغن زیتون را به همراه سبزیجات معطر به آن اضافه کنید. دقت کنید که روغن زیتون را باید به اندازهای بریزید که روی سطح زیتونها را بپوشاند.
۶- نگهداری در ظرف مناسب
بهترین ظرف برای نگهداری زیتونها در طولانی مدت، ظرفهای پلاستیکی است. اگر زیتون را به صورت کنسرو تهیه کردید حتما بعد از باز کردن درب کنسرو آنها را به یک ظرف پلاستیکی منتقل کنید و در یخچال قرار دهید.
در این مقاله از مجله اکالا، ۶ روش برای نگهداری زیتون در طولانی مدت آموزش دادیم. شما میتوانید با کمک گرفتن از روشهای گفته شده، زیتونها را برای مدت زمان طولانی، باکیفیت و تازه نگهداری و مصرف کنید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.