طرز تهیه گراتن پاستا با سس بشامل؛ تجربهای طلایی و مخملی
به دنبال یک غذای راحت و خوشمزه هستید؟ گراتن پاستا، با بافت نرم و طعمی بینظیر، بهترین گزینه برای شماست. هر لقمه از این غذا، ذائقهتان را نوازش خواهد داد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه گراتن پاستا با سس بشامل را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه گراتن پاستا
مواد لازم جهت تهیه گراتن پاستا به شرح زیر است:
پاستا فرمی به شکل دلخواهنصف بستهسیب زمینی۲ عددپنیر پیتزا۱ پیمانه پر
مواد لازم برای تهیه پاستا
مواد لازم برای تهیه پاستا به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده۱۵۰ الی ۲۰۰ گرمقارچ۱۵۰ گرمفلفل دلمهاینصف یک عددپیاز۱ عددنمکنصف قاشق چایخوریزرد چوبهبه مقدار لازمفلفل سیاهبه مقدار لازمادویه کاریبه مقدار لازمپودر آویشنبه مقدار لازمزعفران دم کردهبه مقدار لازمرب۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه سس بشامل
مواد لازم برای تهیه سس بشامل به شرح زیر است:
آرد سفید۲۰ گرمکره۲۰ گرمشیرسه چهارم پیمانهخامه صبحانه۱ قاشق غذا خوریبرگ بو۲ عددمیخک۲ عددپیازنصف یک عددنمک۱ دوم قاشق چای خوریفلفل سفید و فلفل قرمزبه مقدار لازم
مراحل تهیه سس پاستا
برای تهیه سس پاستا کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تفت دادن گوشت چرخ کرده
برای آماده کردن گراتن پاستا باید اول سس پاستا را آماده کنید. برای این کار یک عدد پیاز را نگینی ریز خرد کنید و با دو قاشق روغن داخل تابه تفت دهید تا طلایی شود.
بعد گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا پخته شود و تغییر رنگ بدهد.
سپس نمک و ادویهها را اضافه و مخلوط کنید. (ادویههای ذکر شده اختیاری هستند؛ در صورت دلخواه میتوانید بعضی ادویهها را حذف یا جایگزین کنید)
مرحله دوم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی
مواد را کمی تفت دهید و بعد رب را اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگ رب باز شود. بعد کمی زعفران (به دلخواه) اضافه کنید.
سپس قارچ و فلفل دلمهای خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت تفت دهید تا بپزند و طعم مواد به خورد هم برود.
بعد حرارت را خاموش کنید و سس پاستا را کنار بگذارید.
مواد استفاده شده در سس پاستا کاملا اختیاری هستند و شما میتوانید بسته به ذائقه خودتان آن را تنظیم کنید. (مثلا میاتونید به جای گوشت از مرغ استفاده کنید)
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لازانیای ایتالیایی
مراحل تهیه سس بشامل در گراتن پاستا
بعد از آماده کردن سس پاستا نوبت به آماده کردن سس بشامل میرسد.
مرحله اول: طعم دار کردن شیر
ابتدا کره و آرد را داخل تابهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب و با آرد مخلوط شود.
مواد را روی حرارت کم تفت بدهید تا خامی آرد گرفته شود اما تغییر رنگ ندهد.
شیر را داخل ظرفی بریزید. روی نصف یک عدد پیاز برش ایجاد کنید و برگ بو را داخل برش پیاز قرار دهید.
سپس دو عدد میخک را روی پیاز فرو کنید و پیاز را داخل شیر بیندازید.
ظرف شیر را روی حرارت کم قرار دهید تا کاملا گرم شود؛ نباید بجوشد همین که گرم شود کافی است.
در این فاصله تا شیر داغ میشود با قاشق از شیر روی پیاز بریزید تا پیاز و برگ بو و میخک طعم خودشان را به شیر انتقال بدهند.
وقتی شیر گرم شد پیاز را در بیاورید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: اضافه کردن شیر به مخلوط کره و آرد
شیر گرم را کم کم به مخلوط کره و آرد تفت خورده (مواد روی حرارت نیست و بعد از تفت خوردن کنار گذاشته شده) اضافه کنید.
با لیسک یا همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست شوند. توجه کنید که شیر باید کم کم اضافه شود، اگه شیر را یکجا اضافه کنید با آرد به خوبی مخلوط نمیشود و گلولههای آرد داخل آن باقی میماند و یکدست نمیشود. اگر به این مشکل برخوردید و سس شما یکدست نبود مواد را از صافی ریز عبور دهید تا هیچ گلولهای داخل آن نماند و کاملا صاف شود.
به مخلوط شیر کمی نمک و فلفل سفید و فلفل قرمز اضافه و مخلوط کنید.
تابه را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا مواد کم کم به غلظت سس برسد. توجه کنید اگر مواد را مرتب هم نزنید ته میگیرد و به صورت یکدست غلیظ نمیشود و حالت تکه تکه پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی
مرحله سوم: اضافه کردن خامه و پنیر پارمزان
در آخر و موقعی که میخواهید سس را از روی حرارت بردارید، در صورت دلخواه میتوانید یک قاشق خامه صبحانه را اضافه کنید.
سپس یک قاشق پنیر پارمزان رنده شده هم به ترکیب فوق اضافه کنید تا طعم بهتری به سس بشامل و گراتن بدهد. (اضافه کردن خامه و پنیر پارمزان اختیاری است و داخل دستور اصلی سس بشامل نیست. در صورت حذف مشکلی پیش نمیآید، اما اگر اضافه کنید طعم بسیار خوبی به سس بشامل میدهد)
بعد از آماده شدن سس بشامل در تابه را ببندید و ظرف را کنار بگذارید.
مراحل تهیه گراتن پاستا
حالا به سراغ تهیه گراتن پاستا میرویم. با ما همراه باشید.
مرحله اول: آبکش کردن پاستا
داخل ظرفی آب بریزید، کمی به آن نمک اضافه کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش آید.
سپس پاستا (از هر نوع پاستا فرمی با شکل دلخواه میتوانید استفاده کنید، اما پاستا رشتهای چندان مناسب این غذا نیست) را داخل آب بریزید و زمان دهید تا آب به جوش آید و پاستاها کاملا نرم شوند و بپزند.
در آخر یکی از پاستاها را تست کنید؛ اگر کاملا پخته بود آبکش کنید و روی پاستاها آب سرد بگیرید. اجازه دهید بماند تا آب پاستاها کاملاً خارج شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فتوچینی با مرغ به روش ایتالیایی
مرحله دوم: پختن سیب زمینیها
حال دو عدد سیب زمینی را آب پز کنید و بعد به صورتی ورقهای برش بزنید. میتوانید سیب زمینیهای ورقهای برش زده را با روغن هم سرخ کنید. (از هر روشی که دوست داشتید استفاده کنید؛ طوری که با ذائقهتان سازگارتر باشد)
مرحله سوم: انتقال مواد به ظرف
داخل ظرف مناسبی را کمی چرب کنید و سیب زمینیها ورقهای آب پز یا سرخ شده را داخل ظرف بچینید.
سپس روی آنها کمی نمک و ادویه دلخواه بپاشید. (اگر از سیب زمینی سرخ شده استفاده میکنید نیازی به این کار نیست)
روی سیب زمینیها سس بشامل بریزید و با پشت قاشق کاملا پهن کنید.
پاستاهای آبکش شده را به سس پاستا اضافه و کاملا مخلوط کنید. بعد داخل ظرف بریزید تا ظرف پر شود.
انجام این کار اختیاری است؛ شما میتوانید به جای این کار یک لایه پاستا روی سس بشامل بریزید و بعد روی آن را با یک لایه از سس پاستا بپوشانید. بعد مجددا از پاستا روی سس بریزید تا ظرف پر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاستا آلفردو با سس مخصوص
مرحله چهارم: افزودن پنیر پیتزا و سبزیجات
روی مواد یک لایه پنیر پیتزا بریزید تا کاملا سطح پاستا را پوشش بدهد.
بعد به دلخواه روی پنیر پیتزا فلفل دلمهای خرد شده یا قارچ ورقهای خرد شده بریزید.
مرحله پنجم: پخت و سرو گراتن
ظرف گراتن را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت حدودی نیم ساعت قرار دهید. زمان در فرهای مختلف متغیر است.
وقتی روی گراتن طلایی شد از فر خارج کنید و با سس دلخواه سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گراتن بادمجان با سیبزمینی
نکات طلایی در تهیه گراتن پاستا
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه گراتن پاستا اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
سس بشامل طعم خوبی به این غذا میدهد، اما در صورتی که مایل به استفاده از سس بشامل نیستید میتوانید آن را حذف کنید و به جای آن یک قاشق خامه به سس پاستا اضافه کنید و یا از سس کچاپ روی سیب زمینیها استفاده کنید.میتوانید این غذا را از روز قبل برای مهمانیها آماده کنید و داخل ظرف بکشید. سپس روی آن سلفون بکشید و در روز سرو روی آن پنیر پیتزا بریزید و داخل فر قرار دهید تا بپزد.اگر سس بشامل شما اضافه آمد میتوانید آن را به مخلوط پاستاها اضافه کنید؛ البته این کار اختیاری است.گراتن پاستا را به عنوان پیش غذا در مهمانیها یا به عنوان غذای اصلی در منزل میتوانید سرو کنید.برای مهمانی و دورهمیها میتوانید گراتن پاستا را داخل ظرفهای تک نفره رمکین آماده کنید تا سرو آن راحتتر باشد.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه گراتن پاستا با سس بشامل را برایتان شرح دادیم. حتی اگر آشپز مبتدی باشید، با این دستور پخت میتوانید یک گراتن پاستای حرفهای درست کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین