دستور پخت کیک خوشمزه با فیلینگ کارامل؛ تجربه‌ای شیرین که نمی‌توانید به آن نه بگویید!

به دنبال یک دسر خاص برای مهمانی‌های خود هستید؟ این کیک کاراملی با طعمی بی‌نظیر و ظاهری وسوسه‌انگیز، انتخابی عالی برای شماست. با این دستورالعمل گام به گام از مجله اکالا، شما می‌توانید به راحتی یک کیک با فیلینگ کارامل را در خانه تهیه کنید.

مواد لازم جهت تهیه کیک

مواد لازم جهت تهیه کیک به شرح زیر است:

تخم مرغ۳ عددشکر۱ پیمانهآرد شیرینی پزی۱ و نیم پیمانهروغن مایع۱ دوم پیمانهشیر۳ چهارم پیمانهپودر کاکائو۲ قاشق چای‌خوریپودر نسکافه فوری۲ قاشق چای‌خوریبکینگ پودر۱ و نیم قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه فیلینگ

مواد لازم برای تهیه فیلینگ به شرح زیر است:

پنیر ماسکارپونه۱۰۰ گرمخامه صبحانه۲۰۰ گرم (یک پاکت صورتی)شکر۴ قاشق سوپ‌خوریکرم کارامل۱ بستهدنت وانیلی۲ عددشیر۱ چهارم پیمانهپودر ژلاتین۱ و نیم قاشق سوپ‌خوری

مواد لازم جهت تهیه گاناش

مواد لازم جهت تهیه گاناش به شرح زیر است:

شکلات با طعم دلخواه۱۱۰ گرمخامه صبحانه۵۰ گرم

طرز تهیه کیک با فیلینگ کارامل

برای تهیه این دسر ابتدا باید کیک را آماده کنید. همه مواد را قبلا از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.

مرحله اول: ترکیب مواد خشک

پودر کاکائو و بکینگ پودر را به آرد اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید. سپس مخلوط آرد را سه بار الک کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: آماده سازی قالب

داخل قالب گرد دلخواه را چرب کنید و کف قالب کاغذ روغنی قرار دهید.

برای این دسر هم از قالب کمربندی و هم از قالب ساده می‌توانید استفاده کنید. توجه داشته باشید که هر چه اندازه قالب بزرگتر باشد ارتفاع کیک کمتر می‌شود.

مرحله سوم: همزدن تخم مرغ با شیر و نسکافه

تخم مرغ و شکر را داخل ظرفی بریزید و با دور تند همزن حدود چهار الی پنج دقیقه بزنید تا کاملا کرم رنگ و کشدار شود.

حتما حین همزدن چندین بار کناره‌های ظرف را با لیسک دورگیری کنید تا مواد پاشیده شده به دیواره‌ها داخل ظرف برگردند و باعث ایجاد بوی زهم تخم مرغ در کیک نشوند.

شیر را کمی حرارت دهید تا ولرم شود و بعد پودر نسکافه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود.

مخلوط شیر و نسکافه را به مواد اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با دور کند همزن بزنید. بعد روغن مایع را اضافه و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کرم کارامل؛ دسری خوشمزه و مخصوص

مرحله چهارم: اضافه کردن مواد آردی

مخلوط آرد الک شده را در دو مرحله اضافه کنید و با لیسک یا دور کند همزن مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود و هیچ گلوله‌ای داخل مواد باقی نماند.

مرحله پنجم: پخت کیک

مایه کیک را داخل قالب مورد نظر بریزید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت حدودی سی الی چهل دقیقه بپزید.

زمان گفته شده در فرهای مختلف متفاوت است. در فرهای برقی حتما دما را ۲۰ درجه پایین‌تر قرار دهید.

در آخر کیک را با یک سیخ چوبی از قسمت مرکز تست کنید؛ اگر سیخ چوبی از کیک تمیز بیرون آمد قالب را از فر خارج کنید.

اجازه دهید کاملا خنک شوذ و بعد کناره‌های کیک را با یک چاقوی تیز از قالب جدا کنید.

کیک را داخل ظرفی برگردانید، کاغذ روغنی را از کف کیک جدا کنید و کیک را دوباره برگردانید.

با یک چاقوی تیز با کمی فاصله از کناره کیک (حدود یک الی دو سانتی متر) روی کیک برش ایجاد کنید؛ بدون اینکه چاقو با کف کیک برخورد کند چاقو را فقط با ارتفاع یک سانت مانده به کف کیک حرکت دهید.

مرحله ششم: خالی کردن داخل کیک

بعد یک چاقوی بزرگ را از قسمت برش خورده زیر کیک ببرید و قسمت گرد رویی را مثل یک در جدا کنید و کنار بگذارید.

داخل کیک را اول به کمک دست خالی کنید و بعد از یک قاشق برای خالی کردن قسمت داخلی استفاده کنید.

دقت کنید که به یک سانت پایینی کیک آسیبی نرسد؛ وقتی داخل کیک به صورت مرتب و تمیز کاملا خالی شد آن را کنار بگذارید و فیلینگ کاراملی را آماده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک یخچالی کارامل سه لایه

طرز تهیه فیلینگ کارامل

برای تهیه فیلینگ کاراملی باید مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله هفتم: بنماری کردن شیر و ژلاتین

ژلاتین را روی شیر سرد بپاشید و روی حرارت غیر مستقیم بخار آب به روش بنماری مدام هم بزنید تا کاملا حل شود و دانه‌های ژلاتین داخل شیر باقی نماند.

مرحله هشتم: میکس کردن مواد بنماری شده با خامه و پنیر

مخلوط شیر و ژلاتین بن ماری شده، شکر و پودر کرم کارامل را داخل مخلوط کن بریزید. ( از هر دستگاه میکس کننده‌ای می‌توانید استفاده کنید؛ حتی همزن برقی)

بعد دنت وانیلی را به مواد اضافه کنید و خامه صبحانه و پنیر ماسکارپونه را هم داخل دستگاه بریزید و کاملا میکس کنید تا ترکیب شوند. (به جای پنیر ماسکارپونه از پنیر کیبی یا پنیر لبنه هم می‌توانید استفاده کنید)

بیشتر بخوانید: طرز تهیه تریلیچه (کیک خیس خامه‌ای کاراملی)

مرحله نهم: انتقال مواد به قسمت خالی کیک

مواد را داخل قسمت خالی کیک بریزید تا پر شود؛ فقط کمی فضا برای قرار گرفتن مجدد در کیک باقی بماند.

بعد قسمت گرد جدا شده رویی را مثل یک در روی کیک قرار بدهید. اگر فضای خالی باقی ماند با پودر کیکی که از داخل کیک در آوردید پوشش دهید.

مرحله دهم: انتقال کیک به یخچال

کیک را به مدت سه الی چهار ساعت داخل ظرف در بسته در یخچال قرار دهید تا قسمت کاراملی کاملا خودش را بگیرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مینی چیز کیک کاراملی

تزئین کیک با گاناش

برای تزئین روی کیک می‌توانید از هر چیز دلخواهی استفاده کنید که گاناش یکی از این موارد است. 

برای تهیه گاناش، شکلات با طعم دلخواه را روی حرارت بنماری ذوب کرده و بعد خامه صبحانه را به آن اضافه کنید.ترکیب فوق را مخلوط کنید و دوباره روی حرارت بنماری قرار دهید تا کاملا مخلوط و یکدست شود.

برای ریختن گاناش روی کیک می‌توانید از طلق یا رینگ استفاده کنید و یا اینکه گاناش را بدون رینگ روی کیک بریزید تا از کناره‌ها کمی پایین بریزد و کیک را زیباتر کند.

مرحله یازدهم: سرو کردن

روی کیک را با انواع میوه یا دراژه رنگی یا شکلات سفید آب شده هم می‌توانید تزئین کنید.

برای اینکه برش‌های کیک کاملا تمیز در بیایند داخل یک لیوان آب جوش بریزید و یک چاقوی تیز را داخل آب جوش قرار دهید.

بعد با دستمال پاک کنید و کیک را برش بزنید. برای ایجاد برش بعدی همین حرکت را تکرار کنید تا برش‌هایتان تمیز و زیبا در بیاید.

در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه کیک با فیلینگ کارامل را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین

مطالب مفید