طرز تهیه مربای خرمالو به روشی آسان و اصولی – مجله اکالا
با عطر دلانگیز پاییز، مربای خرمالو خانگی را به خانهتان بیاورید. این مربا با بافت نرم و لطیف خود، یک صبحانه دلچسب برای شما خواهد بود. با این دستورالعمل ساده از مجله اکالا، مربایی با طعمی منحصر به فرد تهیه کنید که کام شما را تازه میکند.
مواد لازم جهت تهیه مربای خرمالو
مواد لازم جهت تهیه مربای خرمالو به شرح زیر است:
خرمالو۱ کیلوگرمشکر۱ کیلوگرمآبلیمو ترش۱ قاشق غذاخوریچوب دارچین، دانه هل به مقدار دلخواه
مراحل تهیه مربای خرمالو
برای تهیه مربای خرمالو کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: خرد کردن خرمالوها
در اولین مرحله خرمالوها را تمیز بشویید، با توجه به سلیقه خودتان آنها را پوست بگیرید و در نهایت خرد کنید.
اگر خرمالوهای شما هسته دارند، حتما هسته آنها را جدا کنید.
روشی سریعتر برای رسیدن به مرحله پخت، کمک گرفتن از یک قاشق است. شما به راحتی با یک قاشق میتوانید گوشت خرمالوها را از پوست جدا کنید و آنها را در قابلمه مناسب قرار دهید.
مرحله دوم: اضافه کردن شکر
اکنون در همان قابلمهای که قرار است مربا را بپزید، یک لایه میوه خرد شده و یک لایه شکر بریزید. این کار را تا انتها ادامه دهید، درب قابلمه را ببندید و به مدت ٢۴ ساعت آن را درون یخچال قرار دهید.
در این روش دانههای شکر به راحتی با میوهها حل میشوند و آب قابل توجهی از میوههای خرد شده خارج میشود که به ما در مرحله پخت بسیار کمک میکند.
نکته: نیازی به اضافه کردن آب به مربا نیست.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای انگور بدون شکر
مرحله سوم: پخت مربا
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. اگر تمایل دارید در همین مرحله چوب دارچین و دانههای هل را به قابلمه مربا اضافه کنید .
حدود یک ساعت زمان دهید تا میوهها کاملا پخته و له شوند و آب مربا به قوام دلخواهتان برسد.
هر از چند گاهی به قابلمه سر بزنید و مخلوط مربا و شکر را به آرامی بهم زنید.
اگر بو و طعم دارچین و هل خوشایند شما نیست، میتوانید این دو قلم را حذف کنید.
در برخی از دستورات در چند دقیقه انتهایی پخت برای عطر بهتر مربا چند قاشق غذاخوری گلاب را به مخلوط مربا اضافه میکنند.
پس از سپری شدن زمان پخت حتما چوب دارچین و دانههای هل را از درون مربا خارج کنید.
مرحله چهارم: انتقال مربا به شیشه
اکنون زمان اضافه کردن آب لیمو ترش است. انجام این مرحله از شکرک زدن مربا در آینده جلوگیری خواهد کرد.
در نهایت بعد از سپری شدن زمان پخت به مربا زمان دهید تا کاملا خنک شود.
سپس مربا را به شیشههای کاملا تمیز و عاری از هر گونه چربی منتقل کنید، درب آن را محکم ببنید و در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زالزالک
نکات کلیدی در تهیه مربای خرمالو
در اینجا چند نکته مهم و کلیدی در تهیه مربای خرمالو آورده شده است:
خرمالوهای رسیده و نرم برای تهیه مربا مناسب هستند. خرمالویی را انتخاب کنید که پوست آن کاملاً نرم شده و گوشت آن به راحتی جدا شود.اگر میخواهید مربای شما بدون پوست باشد، خرمالوها را با پوست کن پوست بگیرید.مقدار شکر مورد نیاز برای تهیه مربا بستگی به میزان شیرینی خرمالو دارد. به طور کلی، برای هر کیلوگرم خرمالو، یک کیلوگرم شکر استفاده میشود.کف مربا را با یک قاشق جدا کنید تا مربا کدر نشود.برای تهیه مربای خرمالو خوشرنگ، میتوانید به آن کمی آبلیمو یا جوهر لیمو اضافه کنید.برای تهیه این مربا، میتوانید به آن کمی گلاب، هل یا دارچین اضافه کنید.برای اینکه مربای شما رژیمی شود، میتوانید به جای شکر از عسل استفاده کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه مربای خرمالو را برایتام شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این مربای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.