طرز تهیه سرکه خرمالو: جادوی طبیعی از دل طبیعت به رنگ طعمهای دلنشین
سرکه یکی از چاشنیهای غذایی است که از میوههای مختلفی تهیه میشود. یکی از انواع سرکه از میوه پاییزی خرمالو تهیه میشود. خرمالو خواص زیادی دارد که با درست کردن سرکه آن میتوانید همچنان از آن بهرهمند شوید. سرکه خرمالو را میتوانید با کمترین مواد و در سریعترین زمان درست کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این سرکه خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه سرکه خرمالو
برای درست کردن این سرکه پاییزی به مواد زیر نیاز دارید:
خرمالویک کیلوگرمسرکهیک فنجاننمکیک قاشق سوپخوریآب۳ لیتر
طرز تهیه سرکه خرمالو
برای درست کردن سرکه خرمالو باید مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول: خرمالوها را آماده کنید
در اولین مرحله خرمالوها را به خوبی بشویید و آنهایی که خراب و لکهدار هستند جدا کنید. سپس در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود. برگ خرمالو را با دقت جدا کنید و هر کدام را ۴ قسمت تقسیم کنید. این کار باعث میشود تا فرایند تخمیر سریعتر صورت بگیرد.
مرحله دوم: محلول سرکه را درست کنید
در یک ظرف سرکه نمک و آب را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا مواد کاملا ترکیب شود. بهتر است از نمک دریایی استفاده کنید تا طعم سرکه بهتر شود.
بیشتر بخوانید: ۲ طرز تهیه ترشی خرما
مرحله سوم: ظرف مناسب انتخاب کنید
یک ظرف شیشهای مناسب انتخاب کنید. دقت کنید که ظرف سرکه نباید پلاستیکی باشد. همچنین ظرف انتخابی خشک و تمیز باشد زیرا اگر رطوبتی در آن باشد، بعدا باعث کپک زدن سرکه میشود.
مرحله چهارم: مواد را با هم ترکیب کنید
در این مرحله، در ظرف شیشهای ابتدا خرمالوها بچینید و بعد محلولی که آماده شده را روی آن بریزید. درب ظرف را با یک پارچه بپوشانید و دور آن را به کمک یک کش محکم کنید. سپس ظرف سرکه را برای ۱۵ روز در یک مکان خنک و تاریک قرار دهید تا خرمالوها تخمیر شود.
مرحله پنجم: سرکه را تکان دهید
بعد از گذشت ۱۵ روز، ظرف را تکان دهید تا تکههای خرمالو جابهجا شود. سپس پارچه روی ظرف را بردارید و به کمک یک قاشق مواد داخل آن را هم بزنید تا تخمیر به صورت یکنواخت صورت بگیرد. در آخر پارچه را مجدد روی ظرف قرار دهید و محکم ببندید و برای ۴۵ روز آن را در محیط خنک و تاریک قرار دهید.
مرحله ششم: سرکه را صاف کنید
بعد از گذشت ۴۵ روز، روی یک کاسه یک صافی قرار دهید و سرکه خرمالو را روی آن بریزید. برای این کار از پارچه تنظیف هم میتوانید استفاده کنید. تفالههای خرمالو را جدا کنید تا سرکه صاف و یکدست شود. سپس آن را در یک ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید. سرکه خرمالو را در یخچال نگهداری کنید و در تهیه غذا از آن استفاده کنید.
بیشتز بخوانید: طرز تهیه شور مخلوط خانگی
نکات تکمیلی برای تهیه سرکه خرمالو:
بهتر است برای تهیه سرکه خرمالو از میوههای رسیده استفاده کنید تا فرایند تخمیر سریعتر صورت بگیرد.به هیچ عنوان برای تهیه سرکه از ظروف پلاستیکی و فلزی استفاده نکنید.بهترین دما برای تخمیر سرکه ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است. اگر دما بالاتر یا پایینتر باشد، ممکن است سرکه بیکیفیت شود.برای تهیه این سرکه، از هر نوع سرکهای میتوانید استفاده کنید.بهتر است برای تهیه این سرکه، از آب معدنی استفاده کنید.بهتر است برای تهیه این سرکه از ظرف با دهانه گشاد استفاده کنید.ظرف سرکه باید نسبت به مواد داخل آن حجم بیشتری داشته باشد، زیرا ممکن است در صورت کوچک بودن مواد از ظرف سرریز شود.دقت کنید که در دمای خیلی پایین، فعل و انفعالات سرکه انجام نمیگیرد.
در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه سرکه خرمالو را به شما آموزش دادیم. شما میتوانید با این دستور تهیه یک سرکه خوشمزه با طعم دلپذیر در خانه درست کنید و در انواع غذا و سالاد به عنوان چاشنی استفاده کنید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.