اشتباه در سیاستهای وارداتی کشور؛ فرصتی طلایی به نام ارمنستان برای ایران!
اقتصادآنلاین؛ هرویک یاریجانیان، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ارمنستان درخصوص حجم تجارت میان ایران و ارمنستان به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: روزانه بالای ۳۰۰ دستگاه تریلر و کانتینر به سمت ارمنستان صادرات غیرنفتی داریم که حجم آن نزدیک به ۸۰۰ میلیون دلار است. ۸۰۰ میلیون دلار نسبت به جمعیت این کشور که ۳ میلیون نفر است، عدد قابل توجهی است و در مقابل ۸ میلیون دلار واردات از ارمنستان داریم که موازنه به شدت به سمت ما سنگین است.
یاریجانیان افزود: هم در اتاق مشترک و هم در اتاق تهران و سازمان توسعه تجارت به شدت در تلاش هستیم تا حجم تجارت میان ایران و ارمنستان را به ۳ میلیارد دلار برسانیم.
وی ادامه داد: قوانین ما متاسفانه اجازه نمیدهند که تجار با یکدیگر تبادل داشته باشند، در حالی که هیچ کشوری در دنیا این سیاست را ندارد. کشوری به بزرگی چین که کارخانه دنیا محسوب میشود نمایشگاه واردات برگزار میکند و به کل دنیا میگوید درهای من به روی شما باز است. در واقع کشور چین نشان میدهد که سیاست و اقتصاد او تهاجمی و محدود به حضور در بازار کشورهای هدف نیست.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ارمنستان تصریح کرد: مخالف سیاستهای فعلی کشور در زمینه واردات هستم. وقتی که تجار واردات و صادرات انجام دهند بیشتر با هم آشنا میشوند و سبد کالا گسترش پیدا میکند. سیاستهای ما باید طوری باشد که اجازه دهیم به کشوری که صادرات داریم، به ما صادرات داشته باشد و اینطور نگوییم که مثلا ارمنستان کالایی برای عرضه به ما ندارند، این سیاست اشتباهی است و باید بین دو کشور تبادل انجام شود.
یاریجانیان گفت: این که در عین حال که به یک کشور صادرات انجام میدهیم آن کشور هم به ما صادرات داشته باشد، پویایی اقتصاد را نشان میدهد و روابط افزایش مییابد، اما وقتی صرفا در قالب فروشنده به این کشورها وارد میشوید یک مقدار شاید حس بدبینی وجود داشته باشد.
وی در مورد مزیتهای خاص ارمنستان برای ایران نیز گفت: ارمنستان اولین مرز خاکی ما با کشورهای حوزه اوراسیا است، همچنین تنها همسایه مسیحی ما در بین ۱۵ همسایه است و همین باعث میشود که ما با جهان مسیحیت که شامل کشورهای شرقی، غربی و جنوب و شمال آمریکا است، ارتباط بهتری برقرار کنیم.
یاریجانیان گفت: ارمنستان یک حسن دیگر هم دارد، این کشور یکسری تعرفههای تجاری با کشورهایی مانند ژاپن، کانادا و نروژ دارد و کالاهایی که از ارمنستان به این کشورها صادر میشود با محاسبه ۴ درصد تعرفه گمرکی صادر میشود. اگر کالاهای ما به ارمنستان بروند و آنجا ریپک یا دوباره بستهبندی شود با تعرفه ۴ درصدی میتوانیم وارد بازار این کشورها شویم.