طرز تهیه ترشی پیاز بندری با رب انار؛ ترکیبی خاص و لذیذ برای تجربه‌ای جدید و خوش‌طعم!

ترشی‌ها تنوع بسیار زیادی در طعم، رنگ و سبک تهیه‌شان وجود دارد. ترشی پیاز بندری با رب انار نیز یکی از سنتی‌ترین و قدیمی‌ترین انواع ترشی است. این ترشی با طعم و مزه بی‌نظیری که دارد شما را شگفت‌زده خواهد کرد. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این ترشی جذاب را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. 

مواد لازم برای تهیه ترشی پیاز بندری با رب انار

مواد لازم برای تهیه ترشی پیاز بندری با رب انار به شرح زیر است:

پیاز قرمز یا سفید۵۰۰ گرمسیر۵ حبهسرکه قرمز یا سفید۲ پیمانهرب انار۱ پیمانهنمک۲ قاشق غذاخوریتخم گشنیز۱ قاشق غذاخوریدانه فلفل سیاه۱ قاشق چای‌خوریفلفل قرمز۱ قاشق چای‌خوریسیاه دانه۱ قاشق چای‌خوریگلپر۱ قاشق چای‌خوری (اختیاری)روغن۲ قاشق غذاخوریآب جوشیده سرد۱ لیوان

مراحل تهیه ترشی پیاز بندری با رب انار

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۶۰-۹۰ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی این ترشی ۲-۳ هفته است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش حدود ۵۰۰ گرم ترشی به شما می دهد.درجه سختی تهیه این ترشی در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی پیازها

پیازها را به خوبی بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید.

اگر پیازها خیلی بزرگ هستند، می‌توانید آن‌ها را از وسط نصف کنید تا هم در ظرف‌های ترشی جا شوند و هم طعم‌گیری بهتری داشته باشند.

در صورتی که از پیازهای کوچک استفاده می‌کنید، آن‌ها را به همان صورت درسته به کار ببرید.

برای تهیه این ترشی بهتر است از پیازهای کوچک و گرد قرمز استفاده کنید. اما اگر در دسترس ندارید از پیاز سفید نیز می‌توانید استفاده کنید.

مرحله دوم: گرفتن تندی پیاز

کاسه بزرگی را انتخاب کنید.

مقداری آب و نمک درون کاسه بریزید و پس از شستن و پوست کندن، پیازها را به مدت حداقل ۱ ساعت در یک کاسه قرار دهید.

این کار باعث می‌شود تا بوی تند پیاز کمتر شده و از لایه‌های داخلی آن خارج شود. این کار همچنین به نرمی پیاز کمک می‌کند و در نهایت طعم ترشی را بهبود می‌بخشد.

مرحله سوم: آماده‌سازی سیر

سیرها را بشویید و پوست بگیرید.

با کمک چاقو سیرها را خرد کنید. اگر طعم سیر را دوست دارید، می‌توانید مقدار آن را افزایش دهید.

بیشتر بخوانید: آب خیارشور را دور نریزید، با آن ترشی درست کنید

مرحله چهارم: آماده سازی ادویه‌ها

تخم گشنیز و دانه فلفل سیاه را کمی در آسیاب دستی خرد کنید تا عطر بیشتری آزاد کنند.

توجه داشته باشید که ادویه‌ها نباید خیلی پودر شوند، بلکه باید درشت خرد شوند تا در هنگام خوردن، طعم و بافت خوبی به ترشی بدهند.

فلفل قرمز، سیاه دانه و گلپر را با ادویه‌های آسیاب شده به خوبی ترکیب کنید.

می‌توانید بسته به ذائقه خود مقدار ادویه‌ها را تنظیم کنید. برای طعم تندتر، مقدار فلفل قرمز را افزایش دهید.

مرحله پنجم: ترکیب پیازها و ادویه‌ها با محلول

پس از گذشت ۱ ساعت از خیس شدن پیازها در آب و نمک، آن‌ها را آبکشی کنید و با دستمال خشک کنید.

این کار باعث می‌شود تا نمک اضافه پیازها خارج شده و ترشی شما شور نشود.

در یک ظرف مناسب، پیازهای آماده شده را با سیر خرد شده و ادویه‌ها ترکیب کنید.

این ترکیب را به آرامی هم بزنید تا ادویه‌ها به خوبی به همه جای پیازها برسند و طعم‌گیری یکنواختی صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی موسیر با رب انار

مرحله ششم: تهیه محلول ترشی

قابلمه مناسبی را انتخاب کنید و سرکه را در آن بریزید.

رب انار و نمک را به سرکه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن به هم زنید.

برای اینکه رب انار به خوبی با سرکه ترکیب شود و محلول شما کمی رقیق‌تر شود، ۱ لیوان آب جوشیده سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود تا طعم ترشی ملایم‌تر شود و بتوانید مقدار بیشتری از محلول برای پوشش دادن به پیازها داشته باشید.

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا محلول به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید محلول برای ۱۰ دقیقه به آرامی بجوشد تا رب انار و سرکه به خوبی ترکیب شوند.

سپس قابلمه را روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود و محلول را روی پیازها و ادویه‌های مخلوط شده بریزید.

توجه کنید که پیازها باید کاملاً در محلول غوطه‌ور شوند تا طعم و رنگ بگیرند.

مرحله هفتم: پر کردن شیشه‌های ترشی

از شیشه‌های استریل شده و درب‌دار استفاده کنید.

شیشه‌ها باید به خوبی بشویید و خشک کنید تا هیچگونه آلودگی یا رطوبت نداشته باشند.

پیازهای طعم‌دار شده را به آرامی در شیشه‌ها بچینید و از محلول رب انار و سرکه روی آن‌ها بریزید تا همه پیازها در محلول غوطه‌ور شوند.

کمی روغن زیتون روی سطح ترشی بریزید تا از تماس مستقیم هوا با ترشی جلوگیری شود و ماندگاری آن افزایش یابد.

بعد از پر کردن شیشه‌ها، درب آن‌ها را محکم ببندید تا هوایی به درون شیشه نفوذ نکند.

۲-۳ هفته شیشه ها را در جای خنک و تاریک استراحت دهید. این زمان به پیازها کمک می‌کند تا کاملاً طعم و عطر رب انار و ادویه‌ها را به خود بگیرند.

پس از اولین استفاده ترشی را در یخچال نگهداری کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل فوق این ترشی بسیار خوشمزه و جذاب را تهیه و به عنوان یک چاشنی متفاوت در کنار غذاهایتان میل کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید