طرز تهیه پوره سیر خانگی؛ چاشنی جادویی و همه‌کاره برای آشپزخانه شما!

پوره سیر یکی از چاشنی‌های پرکاربرد و بسیار محبوب در آشپزی است که به راحتی می‌توانید آن را به صورت خانگی تهیه کنید. پوره سیر خانگی عطر و طعم بی‌نظیری دارد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه پوره سیر خانگی را به صورت مرحله به مرحله به همراه با تمام نکات مهم به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه پوره سیر خانگی

مواد لازم برای تهیه پوره سیر خانگی به شرح زیر است:

سیر تازه۵۰۰ گرمروغن زیتون خالصبه مقدار لازمآب جوشبه مقدار لازم

مراحل تهیه پوره سیر خانگی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۲-۳ ساعت و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی این پوره سیر ۱۰-۱۵ دقیقه است.شما با هر مقدار سیر تازه ای که در دسترس دارید می‌توانید این پوره‌های جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این پوره در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی سیرها

سیرها را به صورت حبه، حبه از بوته جدا کنید و در یک کاسه بزرگ قرار دهید.

روی سیرها آب جوش بریزید به طوری که تمام حبه‌ها را پوشش دهد. آب جوش کمک می‌کند که پوست سیرها به راحتی جدا شود و فرایند پوست‌گیری را تسهیل می‌کند.

کاسه را کنار بگذارید و اجازه دهید سیرها حدود ۱ تا ۲ ساعت سیرها در آب جوش بمانند. این زمان کافی است تا پوست سیرها نرم شود و به راحتی بتوانید آن‌ها را پوست بگیرید.

سیرهای تازه معمولاً دارای حبه‌های سفت و پوست شفاف هستند. سیرهای خشک یا بیش از حد نرم ممکن است طعم خوبی نداشته باشند یا پوره نهایی شما را خراب کنند.

مرحله دوم: پوست‌گیری سیرها

پس از گذشت زمان اعلام شده، سیرها را از آب خارج کنید و درون صافی بریزید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

با کمک چاقو پوست آن‌ها را جدا کنید و سیرها را روی دستمال نخی آشپزخانه‌ای گذارید تا رطوبت روی سیرها گرفته شود.

رطوبت سیر می تواند عمر مفید پوره شما را کمتر کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پوره نخود سبز

مرحله سوم: پوره کردن سیرها

حبه‌های سیر پوست گرفته را داخل مخلوط‌کن یا میکسر بریزید.

اگر میکسر در دسترس ندارید، می‌توانید از گوشت‌کوب برقی نیز استفاده کنید.

به مقدار کافی روغن زیتون به میکسر اضافه کنید.

روغن زیتون نه تنها به روان شدن پوره کمک می‌کند، بلکه به عنوان نگهدارنده نیز عمل می‌کند و از خراب شدن پوره جلوگیری می‌کند.

مخلوط را چند دقیقه به خوبی میکس کنید تا سیرها کاملاً له و یکدست شوند. باید به حالتی برسید که پوره نرم و کرم‌مانند به دست آید.

اگر پوره کمی سفت است، می‌توانید مقدار کمی روغن زیتون دیگر اضافه کنید.

در هنگام میکس کردن سیرها، به هیچ عنوان آب اضافه نکنید، زیرا رطوبت اضافی می‌تواند باعث خراب شدن پوره و کاهش ماندگاری آن شود.

بیشتر بخوانید: یخچال یا فریزر؟ نحوه نگهداری پوره گوجه فرنگی

مرحله چهارم: انتقال پوره به شیشه و نگهداری

یک شیشه تمیز و استریل (ترجیحاً شیشه‌ای با درپوش محکم) انتخاب کنید. پوره سیر را با قاشق داخل شیشه بریزید و سطح آن را صاف کنید. بهتر است شیشه را از قبل با آب جوش شسته و خشک کرده باشید تا از هرگونه آلودگی جلوگیری شود.

پس از پر کردن شیشه، لایه‌ای از روغن زیتون روی سطح پوره بریزید. این لایه روغن زیتون باعث می‌شود که هوا به پوره نرسد و از کپک زدن یا خراب شدن آن جلوگیری شود.

درب شیشه را محکم ببندید و شیشه را در یخچال قرار دهید. با این روش، پوره سیر تا ۶ ماه در یخچال ماندگاری خواهد داشت و می‌توانید به مرور از آن استفاده کنید.

بهتر است پس از هر بار که از پوره استفاده کردید، مجدداً کمی روغن زیتون روی سطح پوره بریزید. این کار باعث می‌شود که پوره در برابر هوا محفوظ بماند و از کپک زدن جلوگیری شود.

پوره سیر آماده شده می‌تواند در انواع غذاها مانند ماکارونی، سس‌ها، خورشت‌ها، سوپ‌ها و غذاهای کبابی استفاده شود. همچنین می‌توانید آن را به عنوان پایه‌ای برای تهیه چاشنی‌های مختلف به کار ببرید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت نکات مهم در تهیه و نگهداری، می‌توانید یک پوره سیر خوش‌طعم داشته باشید که در آشپزی و چاشنی‌دهی به غذاهایتان از آن استفاده کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید