چگونه از غذاساز بهینه استفاده کنیم؟ نکات کلیدی و حرفه‌ای

غذاساز یک دستگاه همه فن حریف است که اگر محدودیت زمانی در آشپزی کردن داشته باشید، عاشق این دستگاه می‌شوید. به کمک غذاساز می‌توانید سوپ، سالاد و سس را مخلوط کنید، سبزیجات و میوه‌ها را خرد کنید، آبمیوه تهیه کنید، کره از مغزیجات بگیرید و بسیار موارد دیگر که باعث صرفه جویی در زمان و راحتی کار می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا، نکاتی را در رابطه با نحوه استفاده از این دستگاه به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

کارکردهای دستگاه غذاساز

غذاساز یکی از محبوب‌ترین وسایل برقی آشپزخانه است که کاربردهای متنوعی دارد. به دلیل داشتن تیغه‌های مختلف، شما می‌توانید انواع مواد غذایی را در آن خرد کنید. در ادامه به چند کاربرد این دستگاه اشاره می‌کنیم.

۱- مخلوط کن

در بسیاری از دستگاه‌های غذاساز یک پارچ جداگانه برای مخلوط کردن مواد وجود دارد که روی پایه دستگاه قرار می‌گیرد. از مخلوط کن می‌توان برای درست کردن میلک شیک و اسموتی، خرد کردن یخ و میکس کردن مواد غذایی مانند سوپ استفاده کرد.
در برخی دیگر از دستگاه‌ها، مخلوط کن به صورت یک ابزار سایبانی شکل روی ظرف قرار می‌گیرد. مزیت این مدل اشغال فضای کمتر و جلوگیری از ریخته شدن مواد به کناره است.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید چرخ گوشت

۲- آبمیوه‌گیری

یکی از کاربردهای دستگاه غذاساز گرفتن آبمیوه است. در برخی از این دستگاه‌ها به کمک پرس می‌توان آبگیری کرد.

۳- همزن

همزن این دستگاه برای تهیه کیک، سس، چاشنی و حمص کاربرد دارد. برای درست کردن برخی از کیک‌ها باید سفیده تخم مرغ به صورت جداگانه با همزن زده شود تا پف کند، این دستگاه قابلیت انجام این کار را دارد. همزن دستگاه غذاساز پره‌هایی دارد که با سرعت بالا می‌چرخد و مواد را یکدست با هم ترکیب می‌کند. برای این کار ابتدا واشر آب بندی را روی تیغه قرار دهید و پارچ را در جهت عقربه‌های ساعت ببندید. بعد از اضافه کردن مواد غذایی درب آن را ببندید و پارچ را روی موتور بگذارید و در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا قفل شود. سپس با انتخاب دکمه پالس، ۱ یا ۲ شروع به کار کنید.

۴- آسیاب

یکی از جذاب‌ترین کاربردهای دستگاه غذاساز آسیاب آن است. با کمک این دستگاه شما می‌توانید از هر مغزیجاتی که دوست دارید کره بگیرید. همچنین برای پودر کردن دانه قهوه، دانه‌های فلفل سیاه و ادویه‌های دیگر هم می‌توانید از آسیاب استفاده کنید. برای این کار قبل از اضافه کردن مواد غذایی در محفظه، واشر آب‌بندی را روی تیغه قرار دهید. تیغه‌ها را باید در قسمت پایین پارچ قرار دهید و آن را محکم ببندید تا قفل شود. سپس آسیاب را در جهت عقربه‌ ساعت روی موتور ببندید و با انتخاب دکمه پالس، ۱ یا ۲ شروع به کار کنید.

بیشتر بخوانید:راهنمای خرید هود آشپزخانه

۵- تیغه S چند کاره

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد دستگاه‌عای غذاساز داشتن تیغه S است. با کمک این تیغه که در کاسه اصلی قرار دارد، می‌توانید انواع مواد غذایی را خرد کنید. دقت داشته باشید که برای خرد کردن میوه با کمک این تیغه باید ابتدا پوست آنها را جدا کنید و هسته و شاخه را خارج کنید. همچنین می‌توانید با اضافه کردن ¼ لیوان آب برای هر لیوان میوه یا سبزیجات آنها را پوره کنید.

۶- منبع تغذیه

برای درست کردن برخی غذاها لازم است در حین هم خوردن آنها مواد دیگری اضافه شود. دستگاه غذاساز برای این فرایند هم راهکار دارد. شما می‌توانید با استفاده از منبع تغذیه در حین روشن بودن دستگاه، مواد غذایی دیگری از طریق لوله به آن اضافه کنید.

۷- دیسک خرد‌کن

یکی از کاربردهای مورد علاقه آشپزها دیسک خردکن دستگاه غذاساز است. با کمک دیسک می‌توانید انواع سبزیجات و صیفی‌جات را برای مصرف‌های مختلف مانند سوپ و سالاد رنده کنید.

۸- تیغه خمیرزن

شاید این کاربرد غذاساز کمتر به گوشتان خورده باشد، اما شما می‌توانید با کمک تیغه خمیرزن انواع نان و خمیر را ورز دهید.

۹- دیسک برش

از دیسک برش برای قطعه قطعه کردن مواد غذایی استفاده می‌شود. دیسک برش را روی کاسه اصلی قرار دهید و مواد غذایی را از طریق لوله وارد لوله کنید تا قطعه قطعه شود.

کارهایی که نباید در حین استفاده از غذاساز انجام دهید:

هیچوقت قبل از توقف کامل تیغه‌های غذاساز، درب آن را برندارید. بعد از اینکه کاملا خاموش شد، غذاساز را از برق بیرون بکشید، سپس تخلیه کنید.برای آسیب ندیدن تیغه‌ها و موتور دستگاه، کاسه غذاساز را بیش از حد پر نکنید.سعی کنید برای مدت طولانی غذاساز را روشن نگه ندارید، زیرا با این کار به موتور دستگاه فشار وارد می‌شود. بعد از گذشت ۳۰ ثانیه از روشن بودن دستگاه، یک دقیقه استراحت دهید.به هیچ عنوان قطعات درشت و بزرگ از مواد غذایی را در غذاساز نریزید زیرا فشار زیادی به تیغه آورده می‌شود. علاوه بر آن مواد به صورت یک اندازه و یکدست خرد نمی‌شود.برای ترکیب مواد مایع یا رقیق از مخلوط کن استفاده کنید. ارتفاع پارچ مخلوط کن مانع از ریزش مواد به بیرون می‌شود.

در این مقاله از مجله اکالا، نحوه استفاده از دستگاه غذاساز را آموزش دادیم. شما می‌توانید با توجه به شناخت کارکرد هر کدام از قسمت‌های این دستگاه، بیشترین بهره و استفاده را از آن ببرید.

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

مطالب مفید