بورس و بازگشت به روزهای متفاوت
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، بورس که هفته گذشته را با افت ۴.۶ درصدی شاخص کل به پایان برده بود، در سه روز معاملاتی هفته جاری توانسته بازدهی ۴.۰۹ درصدی ثبت کند و ارزش و حجم معاملات نیز با رشد قابلتوجهی مواجه بوده است.
از ابتدای هفته جاری و با کاهش ریسکهای سیاسی، بورس روند روبهرشدی را آغاز کرد که طی آن شاخص کل بورس بازدهی مثبتی را ثبت کرد و شاخص کل به ترتیب کفهای حمایتی ۲ میلیون و ۲ میلیون و ۵۰ هزارواحدی را پس گرفت.
از طرفی ارزش معاملات خرد سهام و حقتقدم بعد از مدتها به بالای ۵ همت رسیده و حجم معاملات نیز رشد قابلتوجهی را ثبت کرده است.
برخی از کارشناسان بازار سرمایه به گواه حجم معاملات معتقدند دامنه نوسان قابلیت بازگشایی تا منفی و مثبت ۷ درصد را نیز از هفته آینده خواهد داشت.
تقویت بورس از طریق بودجه سال آینده
در روزهای اخیر، بحث بودجه ۱۴۰۴ و تأثیرات احتمالی آن بر بازار سرمایه ایران به یکی از موضوعات کلیدی بدل شده است.
سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامهوبودجه، در نشست خبری اخیر خود اشاره کرد سیاستهای بودجهای مستقیماً در جهت بهبود وضعیت بورس طراحی نشدهاند، اما تأکید کرد از تصمیماتی که ممکن است به بازار سرمایه آسیب بزنند، جلوگیری میشود.
کارشناسان بازار سرمایه نسبت به اثرات مثبت بودجه ۱۴۰۴ بر شرکتهای بورسی خوشبین هستند.
به نظر میرسد بودجه سال آینده احتمالاً به نفع شرکتهای بورسی تمام خواهد شد.
پیشبینی افزایش نرخ دلار نیمایی به ۵۵ هزار تومان و رشد نرخ ارز ترجیحی متناسب با تورم، میتواند به شرکتها در کاهش فشارهای هزینهای کمک کرده و جریان درآمدی آنها را تقویت کند.
چرا بورس به سمت تعادل میرود؟
راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: بازار سرمایه مدتهاست با مشکلات و چالشهای سنتی مانند نرخ بهره بالا، قیمتگذاری دستوری، فاصله زیاد نرخ ارز نیمایی با بازار دستبهگریبان است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: طی چندماه گذشته و با افزایش تنش در منطقه، ریسک سیاسی هم به چالشهای قبلی بورس اضافه شده است.
وی افزود: دولت نیز به کمک حقوقیها و بودجهریزی مناسب در حال حمایت از بازار سهام است.
آرمند تأکید کرد: در بازارهای موازی نیز شاهد تخلیه هیجانات منفی هستیم، بهطوری که تقریباً قیمت صندوقها، شمش و سکه به تعادل رسیده است. قیمت دلار در بازار آزاد نیز آرامگرفته است.
این کارشناس بورسی تصریح کرد: در صورت تحقق برخی از وعدههای دولت چهاردهم مانند کاهش نرخ بهره و تغییر سیاست قیمتگذاری دستوری، بورس میتواند بازاری برای جذب نقدینگی سرگردان باشد.