نحوه پخت کدو حلوایی تنوری در هواپز؛ ساده و سالم

کدو حلوایی تنوری یکی از سالم‌ترین و خوشمزه‌ترین میان‌وعده‌های است که به راحتی می‌توانید آن را در خانه تهیه کنید. پخت کدو حلوایی تنوری در هواپز موجب حفظ طعم طبیعی آن می‌شود. در این روش پخت به دلیل استفاده از دستگاه هواپز، کدوها سالم‌تر خواهد بود. در این مقاله از مجله اکالا، مراحل آماده‌سازی، طعم‌دهی و نکات کلیدی برای تهیه کدو حلوایی تنوری در هواپز را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.

مواد مورد نیاز برای تهیه کدو حلوایی تنوری

مواد مورد نیاز برای تهیه کدو حلوایی تنوری در هواپز به شرح زیر است:

نمکبه مقدار لازمروغن زیتونبه مقدار لازمفلفل سیاهاختیاریدارچیناختیاریعسل یا شکر قهوه‌ای به دلخواه

مراحل تهیه کدو حلوایی تنوری در هواپز

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این کدو حلوایی ۲۰-۲۵ دقیقه است.شما با هر مقدار مواد اولیه که در دسترس دارید می‌توانید این کدو حلوایی هایی جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این کدو حلوایی در دسته بندی آسان قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی کدو حلوایی

کدو را با آب سرد خوب بشویید و با یک دستمال خشک کنید.

بهتر است ابتدا کدو را به دو نیم تقسیم کنید و دانه‌های داخل آن را با یک قاشق خارج کنید سپس کدو را به قطعات متوسط (تقریباً ۲-۳ سانتی‌متر) برش دهید. این اندازه برای هواپز مناسب است و باعث می‌شود کدو به طور یکنواخت پخته و تنوری شود.

یک کدو کوچک یا متوسط برای این دستور مناسب است.

کدوهای بزرگ‌تر معمولاً دارای بافت خشن‌تر هستند و ممکن است دیرتر بپزند.

کدو حلوایی باید تازه، سالم و با پوست نازک باشد. اگر کدو بسیار سخت یا بیش از حد نرم باشد، کیفیت پخت آن کاهش می‌یابد. کدوی دارای رنگ نارنجی روشن و بدون لکه‌های قهوه‌ای را انتخاب کنید.

مرحله دوم: طعم‌دار کردن کدو حلوایی

کدوهای برش داده شده را در یک کاسه بزرگ بریزید.

کمی روغن زیتون روی کدوها بریزید و با دست‌هایتان آن‌ها را کاملاً به روغن آغشته کنید تا سطح کدوها براق و مرطوب شوند.

در همین مرحله به مقدار دلخواه نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل دارچین یا شکر قهوه‌ای را به کدوها اضافه کنید و به‌آرامی مواد را مخلوط کنید.

اگر به طعمی شیرین و ملایم علاقه دارید، می‌توانید کمی عسل یا شکر قهوه‌ای نیز به کدوها اضافه کنید. این ترکیب باعث می‌شود کدوها پس از پخت، طعمی دلپذیر و خوش‌رنگ داشته باشند.

استفاده از سبزیجات تازه مثل آویشن یا ریحان به همراه کدوهای تنوری طعمی خاص و جذاب به غذا می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه براونی کدو حلوایی

مرحله سوم: آماده‌سازی و تنظیمات هواپز

دمای هواپز را روی ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

به طور معمول مدت زمان پخت برای کدو حلوایی تنوری در هواپز حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است، اما می‌توانید بعد از ۱۰ دقیقه، کدوها را چک کنید و در صورت نیاز آن‌ها را برگردانید تا یکنواخت طلایی شوند. اگر کدوها را کوچک‌تر برش زدید زمان کمتر و اگر ابعاد کدو بزرگ‌تر هستند باید زمان پخت را بیشتر کنید.

برای نتیجه بهتر، کدوها را به‌صورت یک‌لایه در سینی هواپز بچینید تا همه‌ی قطعات به طور یکسان پخته شوند. این کار از چسبیدن قطعات به هم جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود کدوها به‌خوبی برشته و خوش‌طعم شوند.

مرحله چهارم: تزیین و سرو کدوها

پس از طلایی شدن کدوهای تنوری شده را در ظرف سرو قرار دهید و به دلخواه با یک اسکوپ بستنی وانیلی، ماست یونانی، مغز گردو یا پنیر خامه‌ای تزیین و نوش جان کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و شما نیز از تهیه و سرو این خوراکی لذیذ لذت ببرید، به راحتی و با رعایت نکات و مراحل بالا، می‌توانید کدوهایی نرم، شیرین و خوش‌طعم تهیه کنید که هم برای میان‌وعده مناسب است و هم برای یک پیش‌غذای متفاوت و جذاب.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید