از هر کجا که طلا می‌خرید این 10 نکته در فاکتور باید ذکر شود

فاکتور طلا یک سند معتبر است که تمام مشخصات محصول خریداری شده در آن درج شده است. فاکتور طلا به اندازه خود طلا باارزش است زیرا اگر قصد فروش طلای خود را داشته باشید بدون فاکتور یا از شما خریداری نمی‌کنند یا زیر قیمت اصلی آن می‌خرند. اطلاعات درج شده در فاکتور طلا باید کامل باشد تا در آینده به مشکلی برنخورید. از هر کجا که طلا می‌خرید باید به ۱۰ نکته در فاکتور طلا دقت کنید که در این مقاله از مجله اکالا به بررسی این نکات می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

۱۰ نکته ضروری در فاکتور طلا

زمانی که یک قطعه طلا از طلافروشی خرید می‌کنید، باید به عنوان شناسنامه کار از فروشنده فاکتور درخواست کنید. اگر فاکتوری که دریافت می‌کنید اطلاعات ناقصی داشته باشد، برای فروش طلای خود در آینده به مشکل خواهید خورد. در ادامه این نکات را معرفی می‌کنیم:

۱- مشخصات فردی خریدار

در فاکتور طلا باید نام و نام خانوادگی به همراه شماره تلفن یک نفر ثبت شود. اگر طلا را برای خودتان خریداری می‌کنید، اطلاعات باید به نام شما باشد. اگر طلا را برای کسی هدیه می‌گیرید، بهتر است به نام همان شخص باشد. اگر طلا برای نوزاد باشد، بهتر است مشخصات فردی فاکتور به نام پدر یا مادر آن باشد.

۲- یکسان بودن محصول خریداری شده با فاکتور

یکسان بودن محصول خریداری شده با فاکتور به این معنا است که نوع طلا باید به صورت دقیق در فاکتور درج شود. برای مثال اگر گوشواره طلا خریداری کردید در فاکتور باید یک جفت گوشواره ذکر شود. محصول خریداری شده با محصول درج شده در فاکتور باید با هم همخوانی داشته باشند.

۳- وزن طلا

وزن دقیق طلا در فاکتور باید ذکر شود. زمانی که طلای نگین‌دار خریداری می‌کنید حتما باید وزن طلا بدون نگین درج شود.

بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از رژگونه متناسب با فرم صورت

۴- قیمت طلای خام

قیمت طلای خام در فاکتور که به صورت لحظه‌ای تغییر می‌کند باید در فاکتور ثبت شود. در برخی از فاکتورها این آیتم نوشته نوشته نشده است که در این صورت شما می‌توانید از فروشنده بخواهید در جایی از فاکتور برایتان بنویسد.

۵- اجرت کار

اجرت به معنی هزینه ساخت آن قطعه است و عدد ثابت و مشخصی ندارد، زیرا هر قطعه طلا به نسبت طراحی و ساخت هزینه اجرت متفاوتی دارد. هرچقدر طلای خریداری شده طراحی خاص‌تری داشته باشد، هزینه اجرت آن هم بیشتر است. درصد دقیق اجرت کار توسط فروشنده در فاکتور ثبت می‌شود.

۶- عیار طلا

عیار طلا در ایران معمولا ۱۸ عیار است که به صورت ۱۸ یا ۷۵۰ در فاکتور نوشته می‌شود. ذکر این مورد در فاکتور به شفافیت بیشتر محصول کمک می‌کند.

۷- مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده باید بر اساس ۹ درصد از مبلغ کل اجرت محاسبه شود، زیرا مالیات بر ارزش افزوده بر روی فلز طلا محاسبه نمی‌شود. اما بیشتر فروشنده‌های طلا ۹ درصد از مبلغ کل طلای خریداری شده را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده حساب می‌کنند.

۸- تاریخ فاکتور

تاریخ دقیق روزی که معامله صورت گرفته است، باید در فاکتور ذکر شود.

۹- سربرگ فاکتور

در سربرگ هر طلافروشی باید آدرس، نام فروشگاه، شماره فاکتور، شماره تلفن و لوگوی فروشگاه درج شده باشد.

بیشتر بخوانید: آموزش رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

۱۰- مهر طلا فروشی

بعد از پر کردن تمام مشخصات در فاکتور، باید در انتهای سربرگ امضای فروشنده و مهر فروشگاه ثبت شود.

 

در این مقاله از مجله اکالا، ۱۰ نکته مهم که در هر فاکتور طلا باید ذکر شود را توضیح دادیم. زمان خرید طلا حتما موارد گفته شده را به یاد داشته باشید تا فاکتور کامل و بدون ایراد بتوانید دریافت کنید.

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

مطالب مفید