طرز تهیه یک دسر پاییزی با سیب؛ ساده و خوشمزه
پای سیب یکی از خوشمزهترین دسرهای پاییزی است که طرفداران زیادی دارد. این دسر شباهت زیادی به تارت و گلت سیب و دارچین دارد. با کمی تغییرات در مواد اولیه و نحوه دیزاین آن میتوانید دسری متفاوتتر داشته باشید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این دسر پاییزی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه خمیر پای
مواد لازم برای خمیر پای به شرح زیر است:
آرد۲ پیمانهبیکینگ پودر۱ قاشق چایخوریوانیل۱/۴ قاشق چایخوریکره۱۰۰ گرم (در دمای محیط نرم شده)تخم مرغ۱ عددروغن مایع۳ قاشق غذاخوریماست۱/۴ پیمانهشکر۴۰ گرم
مواد لازم برای داخل پای
مواد لازم برای داخل پای به شرح زیر است:
سیب رنده شده۳ عدد بزرگشکر۱/۲ پیمانهگردوی خرد شده۱/۴ پیمانه (اختیاری)پودر دارچین۱ قاشق چایخوریآب۱/۴ پیمانه
مراحل تهیه یک دسر پاییزی با سیب
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این دسر ۳۵-۴۵ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این دسر جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این دسر در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی مواد خشک
آرد سفید قنادی و بیکینگ پودر را در یک ظرف بزرگ بریزید و با هم ترکیب کنید.
ترکیب مواد خشک را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.
الک کردن آرد باعث میشود خمیر سبکتر و نرمتر شود و بیکینگ پودر به طور یکنواخت در آرد پخش شود.
مرحله دوم: ترکیب کره، شکر وانیل و تخممرغ
کره نرم شده را در یک کاسه مناسب بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
ترکیب فوق را ۵-۷ دقیقه با دور تند همزن برقی به هم زنید تا کره کرمی و یکدست شود.
مرحله سوم: افزودن تخم مرغ و وانیل
تخممرغ به دمای محیط رسیده و وانیل را به ترکیب درون ظرف اضافه کنید و دوباره مواد را به هم بزنید تا ترکیب سبک و پفدار شود.
در حین کار چندین بار مواد را درون ظرف دورگیری کنید تا کره و تخم مرغ به خوبی با هم ترکیب شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فروماژ نارنگی
مرحله چهارم: اضافه کردن روغن و ماست
روغن مایع و ماست را به مواد درون کاسه اضافه کنید و با همزن فقط در حد مخلوط شدن به هم زنید.
این ترکیب باعث مرطوب شدن و نرمتر شدن خمیر میشود.
مرحله پنجم: اضافه کردن آرد و آماده کردن خمیر
مخلوط مواد خشک را کمکم به مواد مرطوب اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا خمیر جمع شود و نرم و لطیف باشد.
خمیر را زیاد ورز ندهید تا از سخت و سنگین شدن آن جلوگیری شود؛ به اندازهای که مواد به هم چسبیده و خمیر نرم شود کافی است.
خمیر را درون پلاستیک فریزر گذارید و سطح آن را صاف کنید. خمیر را در یخچال گذارید تا کمی استراحت کند.
مرحله ششم: آماده کردن مواد داخل پای
در این بازه زمانی به سراغ آماده سازی مواد درون پای روید.
سیبها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک رنده سیب را رنده کنید.
سیب رنده شده را درون قابلمه مناسبی بریزید و شکر، آب، گردو و پودر دارچین را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید و ۵-۸ دقیقه ای زمان دهید تا سیبها نرم و طعم دارچین و شکر جذب شوند.
مرحله هفتم: پهن کردن خمیر
خمیر را روی سطح کار کمی آرد پاشی شده قرار دهید و با وردنه به ضخامت نیم سانت باز کنید. سپس به اندازه قالب برش دهید.
خمیر را به آرامی در قالب مورد نظر قرار دهید و به لبههای قالب فشار دهید تا کاملاً جا بگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت انگور خانگی
مرحله هشتم: پر کردن و شکل دادن پای
مخلوط سیب و گردو خنک شده را در مرکز خمیر پای ریخته و با پشت قاشق صاف کنید. باقیمانده خمیر را به صورت نوارهای باریک برش زده و روی مواد به شکل مشبک یا به صورت نامنظم قرار دهید.
استفاده از نوارهای خمیر باعث زیبایی بیشتر پای و کمک به پخت یکنواخت آن میشود.
مرحله نهم: پخت پای
فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و قالب را در فر قرار دهید. پای را به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید تا سطح خمیر طلایی و ترد شود.
برای اطمینان از پخت کامل، میتوانید خلال دندان را در وسط پای فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، پای آماده است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای انار با آموزش مرحله به مرحله
مرحله دهم: تزیین و سرو دسر
بعد از خارج کردن پای از فر و خنک شدن، آن را با پودر قند تزیین کنید.
تزیین با پودر قند، جلوهای زیبا و طعم ملایم شیرین به پای میدهد.
این پای سیب خوشمزه را میتوانید با چای یا قهوه سرو کنید و از طعم دلپذیر آن لذت ببرید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل فوق این دسر جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. خمیر این پای بسیار نرم و لطیف است و کار کردن با آن کار سخت و دشواری نیست.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.