7 تا از بهترین سریال‌های حقوقی که باید تماشا کنید

فیلم‌ها و سریال‌هایی که فضای دادگاه، دعاوی حقوقی و وکالت را نشان می‌دهند، طرفداران بسیار زیادی دارند، چرا که هیجانی آمیخته با ترس، و انتظاری آمیخته با امید، در دیدن این فضا تجربه می‌شود. جدال بین خیر و شر و تلاش برای برقراری عدالت و بر حق بودن، همگی از موضوعات بسیار جذاب برای تفکر و تجربه است که در داستان این نوع فیلم‌ها و سریال‌ها دیده می‌شود.

اگر به این ژانر علاقه‌مند باشید حتما معروف‌ترین فیلم‌ها و سریال‌های این حوزه را دیده‌اید، پس ما اینجا در این مقاله از مجله اُکالا، قصد داریم به معرفی سریال‌هایی در ژانر حقوقی بپردازیم که اگرچه کمتر شناخته شده هستند اما جزو بهترین‌ها به حساب می‌آیند. با ما همراه باشید.

۱. چگونه از مجازات قتل فرار کنیم؟ (How To Get Away With Murder)

سال تولید: ۲۰۱۴بازیگران: ویولا دیویس، آلفرد ایناک، کتی فیندلیژانر: درامامتیاز (IMDB): ۸.۱تعداد قسمت‌ها: ۹۰ قسمت (۶ فصل)

خلاصه داستان

در این سریال، یک وکیل حرفه‌ای قدیمی به نام آنالیس، نقش اول را دارد، و اگر فکر می‌کنید او شخصیت خیلی مثبت یا کاملاً سفیدی است اشتباه می‌کنید. آنالیز کیتینگ یک استاد حقوق و وکیل مدافع جنایی است که تقریباً هر کاری برای دفاع و آزادی مجرمان بی‌گناه (یا مجرم) که موکل او هستند، انجام می‌دهد. برای او تنها برنده شدن مطرح است و او آنقدر قوی و حرفه‌ای است که همیشه به این خواسته خود می‌رسد.

نکته متفاوت سریال، شخصیت آنالیس و حتی سیاه‌پوست بودنِ اوست. او زنی قدرتمند، باهوش و بانفوذ و البته خسته و عصبی است که خوب و بد را نسبت به فایده و ضررش برای خود و موکلان خود تعریف می‌کند. او به همسرش نیز چندان وفادار هم نیست و به نظر می‌رسد روابط عجیبی دارد. با همه اینها ما می‌توانیم با آنالیس همدلی کنیم و نگران او باشیم.

آنالیس داستان ما، پنج دانشجوی حقوق خود را که در این رشته بهترین هستند جمع می‌کند و به کار می‌گیرد تا یک ماجرای بسیار پیچیده را حل کنند. این فیلم به‌خاطر نقش‌آفرینی ویولا دیویس در نقش آنالیس، بسیار تحسین شده است و در نهایت دیویس اولین زن سیاه‌پوستی بود که برنده جایزه ‌امی برای بهترین بازیگر نقش اول زن شد.

این سریال موفق به دریافت ۱ جایزه‌امی در سال ۲۰۱۵ شد.

بیشتر بخوانید: فیلم‌های تاثیرگذار درباره خیانت که باید دید

۲. کت و شلواری‌ها (Suits)

سال تولید: ۲۰۱۱بازیگران: گابریل مچ، پاتریک جی آدامز، مگان مارکلژانر: درام حقوقیامتیاز (IMDB): ۸.۴تعداد قسمت‌ها: ۱۳۴ قسمت (۹ فصل)

خلاصه داستان

«کت و شلواری‌ها» سریال بسیار جالبی است؛ زیرا بیشتر به آنچه در درون یک شرکت حقوقی می‌گذرد نگاه می‌کند تا موارد واقعی وکالت‌هایی که شرکت انجام می‌دهد.

در این سریال ابتدا ما مایک راس (پاتریک جی. آدامز) را می‌بینیم، یکی از همکاران حقوقی که در واقع هیچ مدرک دانشگاهی ندارد و دانشجوی اخراجی هاروارد بوده است، اما به‌خاطر نبوغ و هوش زیادش، هارلی اسپکتر که یک وکیل بسیار حرفه‌ای و قدرتمند است را تحت تاثیر قرار داده و توسط او برای کار در شرکت حقوقی استخدام می‌شود.

در بیشتر لحظات سریال، فضا پر از وکلای عصبانی، پر سر و صدا و مشمئزکننده است که با متراکم‌ترین اصطلاحات حقوقی ممکن بر سر یکدیگر فریاد می‌زنند.

سه فصل اول سریال اوج هنرنمایی و کمال همه چیز است. روایت منسجم و داستان گیرا و پیچ و خم‌های جذابی که هر بیننده‌ای را هیجان‌زده و علاقه‌مند می‌کند. اگرچه به نظر می‌رسد فصل‌های بعدی دچار افول می‌شوند، اما بازهم استاندارد سریال را حفظ می‌کنند و با جایگزین کردن شخصیت‌های غایب، در حفظ جذابیت سریال نسبتاً موفق هستند.

۳. وکیل لینکلن (The Lincoln Lawyer)

سال تولید: ۲۰۲۲بازیگران: مانوئل گارسیا رولفو، بکی نیوتن، کریستوفر گورهامژانر: درام حقوقیامتیاز (IMDB): ۷.۷تعداد قسمت‌ها: ۳۰ قسمت (۳ فصل)

خلاصه داستان

«وکیل لینکلن» بر اساس داستانی از میاکل کانلی، نویسنده مشهور جنایی ساخته شد و خیلی زود توانست در ژانر درام حقوقی به یکی از داغ‌ترین برنامه‌های نتفلیکس تبدیل شود. در این سریال مانوئل گارسیا نقش وکیلی به نام میکی را بازی می‌کند، یک وکیل مدافع کاربلد و حرفه‌ای.

در اولین قسمت می‌بینیم که او به‌خاطر یک حادثه موج سواری یک سال و نیم از کار کردن دور بوده است و سعی دارد از لحاظ روانی از فشار آن حادثه خلاص شود. اما بعد از مرگ یکی از دوستانش، قاضی از او می‌خواهد که برگردد و پرونده نیمه‌کاره دوستش را قبول کند.

لینکلن اشاره به ماشین ویکی دارد، و منظور این است که تنها محل کار او همان ماشین لینکلن است که پرونده‌های کوچک و بزرگ را در آن حل می‌کند. در طول قسمت‌ها، یک پرونده اصلی دنبال می‌شود و در هر قسمت یک پرونده فرعی کوچک. جذابیت «وکیل لینکلن» نه تنها به‌خاطر شخصیت کاریزماتیک نقش میکی، بلکه به‌خاطر روند هیجان‌انگیز و معمایی سریال هم هست. تقریباً همیشه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی می‌افتد که بیننده را درگیر و متعجب می‌کند.

یک فیلم سینمایی با بازی متیو مک کانهی در نقش میکی نیز بر اساس همین داستان در سال ۲۰۱۱ ساخته شده بود که البته به اندازه سریال محبوبیت به دست نیاورد. با توجه به محبوبیت سریع سریال، جای تعجب نیست که طرفداران مشتاقانه منتظر فصل ۳ «وکیل لینکلن» باشند که فیلمبرداری آن در اوایل سال ۲۰۲۴ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: فیلم‌های اکشن کمدی که ارزش دیدن چند باره دارند

۴. عالیجناب (Your Honor)

سال تولید: ۲۰۲۰بازیگران: برایان کرانستون، هانتر دوهان، هوپ دیویسژانر: درام حقوقیامتیاز (IMDB): ۷.۶تعداد قسمت‌ها: ۲۰ قسمت (۲ فصل)

خلاصه داستان

«عالیجناب» داستانی است که شبیه واقعیت است و باعث ایجاد همدلی واقعی در بیننده می‌شود. در این سریال برایان کرانستون را در نقش یک قاضی شرافتمند و درستکار می‌بینیم که سال‌هاست قضاوت شهری در ایالت بزرگی در آمریکا را به عهده دارد. اما او نیز مثل هر آدم دیگری از خطا مبرا نیست و نمی‌تواند همیشه و در همه مواقع تصمیم درستی بگیرد.

وقتی قاضی دسیاتو، متوجه می‌شود که پسرش در یک تصادف، پسر جوان دیگری را به قتل رسانده است، از تحویل دادن او به قانون و در واقع از مجازات او چشم پوشی می‌کند و در حالتی از مکانیزم دفاعی روانی قرار می‌گیرد. از این جهت این سریال تحلیل‌های روان‌شناختی جذابی نیز دارد. اما وقتی مشخص می‌شود، پسر به قتل رسیده در تصادف، پسر یکی از روسای بزرگ‌ترین باند مافیایی است، داستان پیچیدگی‌های جدیدی پیدا می‌کند.

داستان «عالیجناب» مصداق ضرب‌المثل (خشت اول چون نهد معمار کج) است که پس از هر دروغ، دروغ دیگری هست که باعث می‌شود درست کردن مسیر پس از مدتی امکان‌پذیر نباشد. این مواجهه چندجانبه خیر و شر در تمام شخصیت‌ها، این سریال را بسیار جذاب کرده است.

۵. بول (Bull)

سال تولید: ۲۰۱۶بازیگران: مایکل وترلی، فردی رودریگز، جنیوا کارژانر: درام حقوقیامتیاز (IMDB): ۷.۱تعداد قسمت‌ها: ۱۲۵ قسمت (۶ فصل)

خلاصه داستان

«بول» سریالی است که نگاهی متفاوت به فضای دادگاه و مسائل حقوقی دارد. عموماً بیننده‌ها در یک سریال درام حقوقی، منتظرند که عملکرد وکلا، یا جریان دادگاه و تصمیم‌گیری قاضی یا پشت پرده داستان متهم را ببینند. اما در این سریال داستان فرق دارد.

سریال «بول» داستان دکتر جیسون بول است، بنیان‌گذار یک شرکت مشاوره در امر انتخاب هیئت منصفه. همکاران بول به بررسی رفتار و نحوه تصمیم گیری و تفکر آدم‌ها پرداخته و سعی می‌کنند واکنش آنها در دادگاه و در نهایت رای آنها را پیش‌بینی کنند. این کار هم به وسیله تحلیل‌های روان‌شناختی هم به وسیله تحلیل داده‌های علمی انجام می‌شود.

از این جهت سریال «بول» هم برای کسانی که به حوزه مسائل جنایی و حقوقی علاقه دارند هم برای روان‌شناسان و تحلیلگران رفتار، می‌تواند بسیار جذاب باشد. اکثریت قریب به اتفاق درام‌های حقوقی بر تحقیقات و برنده شدن در دادگاه تمرکز می‌کنند، نه اینکه هیئت منصفه چگونه می‌تواند بر نحوه استدلال‌ها، مسیر و تصمیم گیری دادگاه تأثیر بگذارد. نکته مثبت دیگر در این سریال بازیگری عالی و واقعی تیم بازیگری است.

۶. بی‌باک (Fearless)

سال تولید: ۲۰۱۷بازیگران: هلن مک‌کروری، وونمی موساکو، جاناتان فوربزژانر: هیجان‌انگیز، حقوقیامتیاز (IMDB): ۷.۶تعداد قسمت‌ها: ۶ قسمت (۱ فصل)

خلاصه داستان

در حالی که اغلب، داستان بهترین فیلم‌ها و سریال‌های حقوقی در ایالات متحده اتفاق می‌افتند، «بی‌باک» قانون بریتانیا را در کانون توجه قرار می‌دهد. داستان این سریال شش قسمتی کوتاه در لندن می‌گذرد و ماجراهای یک وکیل حقوق بشر را دنبال می‌کند که تلاش دارد ۱۴ سال پس از محاکمه و محکومیت یک قاتل که جرم او قتل یک دختر مدرسه‌ای است، ثابت کند که او بی‌گناه است.

با بازیگرانی که جزو بازیگران بزرگ و مشهور بریتانیایی هستند، این سریال کوتاه، ضربه‌ای محکم و دراماتیک دارد که تعداد کمی از سریال‌های مشابه‌اش می‌توانند به آن دست یابند.

سریال «بی‌باک» علاوه بر نقد مثبتی که بر داستان و روایت شد، از نظر مثبت و تحسین برانگیز منتقدان برای بازی هلن مک کروری در نقش اما (وکیل حقوق بشر)، برخوردار شد. تلاشی که اما برای برگرداندن حق زندانی ۱۴ ساله و برقراری عدالت می‌کند از نظر هر انسانی نیز دیدنی و جذاب است.

بسیاری از طرفداران این سریال، امیدوار بودند که فصل جدید برای سریال ساخته شود که این امر محقق نشد.

۷. متهم (Accused)

سال تولید: ۲۰۲۳بازیگران: مگان بون، ابیگیل برسلین، ریچل بیلسونژانر: درام حقوقیامتیاز (IMDB): ۷تعداد قسمت‌ها: ۱۸ قسمت (۲ فصل)

خلاصه داستان

«متهم» یک سریال درام حقوقی است که به پیچیدگی‌های پرونده‌های جنایی از دیدگاه متهمان و شاکیان می‌پردازد. هر اپیزود به طور مستقل یک مورد جدید را ارائه می‌کند و معضلات اخلاقی و انسانی پیش روی شخصیت‌های درگیر را بررسی می‌کند. هدف این سریال ارائه تصویری ظریف از سیستم عدالت کیفری است که پیچیدگی‌ها و چالش‌های ذاتی هر مورد را برجسته می‌کند.

سریال «متهم» نسخه آمریکایی سریال انگلیسی به همین نام است که در سال ۲۰۱۲ ساخته شد. در این سریال هم مثل نسخه بریتانیایی، هر قسمت شخصیت‌هایی را می‌بینیم که متهم به جنایت هستند. سپس طوری به بررسی دلایل و پیشینه و اتفاقات دخیل پرداخته می‌شود که می‌بینیم قادر نیستیم به راحتی تصمیم گیری کنیم.

درگیری بین خیر و شر و مرز باریک آنها، نسبی بودن اخلاقیات و ناتوانی قانون بشری، از حکم‌های درست قطعی، موضوعات بسیار جذاب هر قسمت از این سریال هستند. در هر قسمت شما به شیوه جدیدی با این سوال می‌شوید که اگر جای متهم یا هیئت منصفه یا قاضی بودید، چه نظری داشتید و چه حکمی می‌دادید؟ همه اینها داستان «متهم» را یک داستان پر پیچ و خم و جذاب کرده است.

 

همانطور که دیدید در این مقاله از مجله فرهنگ و هنر اُکالا، به معرفی چند مورد از بهترین سریال‌های حقوقی پرداختیم که داستان‌هایی پیچیده با موضوعات حقوقی و وکالت را به نمایش گذاشته‌اند. شما کدام یک از این سریال‌ها را دیده‌اید؟ بهترین سریالی که با موضوعات حقوقی دیده‌اید کدام است؟ شخصیت چه وکیلی در سینما هنوز در خاطرتان مانده است؟ نظر خود را با ما درمیان بگذارید و اگر دوست دارید در مورد فیلم یا سریال دیگری بخوانید، نام آن را برای ما بنویسید.

مطالب مفید