طرز تهیه سس زرشک حرفه‌ای برای مرغ مجلسی

زرشک پلو با مرغ جز یکی از غذاهای بسیار محبوب و پرطرفداری است که به روش‌های بسیار متنوعی طبخ می‌شود. تهیه این غذا با سس زرشک طعم و رنگی بسیار متفاوتی به غذای شما می‌دهد. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با سس زرشک را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید را آموزش خواهیم داد.

مواد لازم جهت تهیه سس زرشک برای مرغ مجلسی

مرغ۳-۴ تکهپیاز ۱ عددهویج۱ عددساقه کرفسچند شاخهسیر۲ حبهرب گوجه‌فرنگی۱ -۲ قاشق چای خوریزرشک۱ پیمانهشکر۱ تا ۲ قاشق غذاخوریآب جوشبه مقدار لازمادویه (نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، و زعفران)به میزان لازم

طرز تهیه سس زرشک برای مرغ مجلسی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذای خوشمزه ۶۰-۹۰ دقیقه است.

مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.

درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسفناج پلو با رب انار

مرحله اول: آماده‌سازی پیاز و هویج

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آن را نگینی درشت خرد کنید. در تابه‌ای با مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید.

هویج را نیز به همین ترتیب بشویید، پوست بگیرید و حلقه حلقه برش زنید. هویج خرد شده را به پیازهای درون تابه اضافه کنید.

مرحله دوم: افزودن ساقه کرفس و سیر

سیرها را بشویید و پوست بگیرید. به همراه ساقه‌های کرفس خرد شده به محتوای درون تابه اضافه کنید. چند دقیقه دیگر تفت دهید تا سبزیجات شما تغییر رنگ دهند.

مرحله سوم: افزودن ادویه‌ها

نمک، زردچوبه، و فلفل سیاه را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سبزیجات آزاد شود.

مرحله چهارم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی

رب گوجه‌فرنگی را به محتوای درون تابه اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا رنگ رب باز شود و طعم خامی آن گرفته شود.

مرحله پنجم: افزودن مرغ و آب جوش

تکه‌های مرغ‌ شسته شده را به محتوای درون تابه بیفزایید. حدود ۵ دقیقه تفت دهید تا دو طرف مرغ‌ها طلایی شوند و طعم مواد به آن‌ها جذب شود. مقداری آب جوش به تابه اضافه کنید تا روی مواد درون آن پوشیده شود. درب تابه را ببندید و اجازه دهید مرغ حدود ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه کدو حلوایی

مرحله ششم: آماده‌سازی سس زرشک

زرشک را بشویید و درون قابلمه کوچکی بریزید. مقداری آب و شکر را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید. ۱۰-۱۵ دقیقه‌ای زمان دهید تا زرشک بپزد.با توجه به موجود بودن زرشک تازه در این فصل می‌توانید از زرشک تازه استفاده کنید.

پس از پخت، حرارت را خاموش کنید و با کمک گوشکوب برقی یا دستی زرشک‌ها را خوب له کنید تا پوره‌ای نرم به دست آید. پوره زرشک را از صافی رد کنید تا هسته‌ها و پوست‌های آن جدا شود و یک سس صاف و یکدست داشته باشید.

مرحله هفتم: سرخ کردن و آماده‌سازی نهایی مرغ

پس از پخت مرغ‌ها، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید و هر طرف آن‌ها را در تابه‌ای با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. آب مرغ پخته شده را از صافی رد کنید و دوباره به مرغ‌ها در تابه اضافه کنید.

در همین مرحله سس زرشک را نیز به تابه بیفزایید و همه مواد را خوب مخلوط کنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ با سس زرشک حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد تا مزه‌ها به خوبی به هم جذب شوند.

مرحله هشتم: تزیین و سرو غذا

پس از پخت کامل مرغ‌ها را به همراه سسی که در آن‌ها پخته شده‌اند در ظرف سرو قرار دهید. با مقداری زرشک یا خلال پسته مرغ‌ها را تزیین، به همراه برنج سرو کنید و از طعم خوشمزه و عطر دلپذیر آن لذت ببرید.

امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق این روش متفاوت مرغ را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. زرشک پلو با سس زرشک با رنگ و طعم خاص خود، گزینه‌ای عالی برای میز ناهار یا شام شما خواهد بود.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید