طرز تهیه چای یمن؛ نوشیدنی گرم برای روزهای سرد

چای یمنی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع چای است که در آن از ادویه‌های معطر و گرمی مانند هل، دارچین، زنجبیل و میخک استفاده می‌شود. اصالت این نوشیدنی به کشور یمن برمی‌گردد. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه چای یمن را به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه چای یمنی

مواد لازم برای تهیه چای یمنی به شرح زیر است:

چای سیاه۲ قاشق غذاخوریآب۳ فنجانشیر۱ فنجان (اختیاری)چوب دارچین۱ تکه کوچکهل سبز۴ تا ۵ عددزنجبیل تازه۱ تکه کوچکمیخک۳ تا ۴ عددشکر یا عسلبه مقدار لازم (اختیاری)

مراحل تهیه چای یمن

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این چایی ۱۲-۱۵ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این چای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این چای در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی آب

قابلمه یا قوری مناسبی انتخاب کنید و آب در آن بریزید.

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید آب به نقطه جوش رسد.

برای داشتن چایی شفاف‌تر و خوش طعم تر بهتر است از آب تصفیه‌شده یا آب معدنی استفاده کنید.

از طرفی آب جوشیده به ما کمک می‌کند تا چای و ادویه‌ها به‌خوبی عطر و طعم خود را آزاد کنند.

مرحله دوم: افزودن ادویه‌ها

پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید.

چوب دارچین، دانه‌های هل (با پوست شکسته‌شده)، زنجبیل خرد شده، و میخک را به آب جوشیده اضافه کنید.

مرحله سوم: دم کردن ادویه‌ها

اجازه دهید ادویه‌ها به مدت ۵ تا ۷ دقیقه در آب بجوشند.

این زمان کافی است تا عطر و طعم ادویه‌ها به‌ خوبی در آب حل شود.

مراقب باشید حرارت زیاد نباشد. این مرحله بسیار مهم است، زیرا طعم اصلی چای یمنی از ادویه‌ها می‌آید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای دو رنگ

مرحله چهارم: افزودن چای سیاه

پس از گذشت زمان اعلام شده چای سیاه را به محتوای درون قابلمه یا قوری اضافه کنید.

اگر به طعم ملایم‌تر علاقه دارید، می‌توانید مقدار چای سیاه را کمتر کنید.

حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید چای و ادویه‌ها حدود ۱۰ دقیقه به آرامی دم بکشند.

مرحله پنجم: اضافه کردن شیر، شکر یا عسل (اختیاری)

این مرحله اختیاری است و بسته به سلیقه شماست. اگر از شیر استفاده می‌کنید، اجازه دهید شیر به همراه چای به مدت ۳ تا ۵ دقیقه گرم شود.

اضافه‌ کردن شیر، چای یمنی را کمی کرمی‌تر و طعم ادویه‌ها را کمتر می‌کند.

پس از اینکه چای و شیر به‌ خوبی ترکیب شدند، می‌توانید به دلخواه مقداری شکر یا عسل به آن اضافه کنید.

مقدار شکر یا عسل کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای ماچا خانگی

مرحله ششم: صاف‌کردن چای

بعد از آماده‌ شدن چای، آن را از روی حرارت بردارید و با استفاده از یک صافی، چای را در فنجان بریزید تا ادویه‌ها و تفاله‌های چای جدا شوند. این کار به شما کمک می‌کند تا چای یمنی شما صاف و یکدست باشد و بتوانید از طعم دلپذیر آن لذت ببرید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد. شما با رعایت مراحل و نکاتی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، می‌توانید چای یمنی خوش‌عطر و خوش‌طعم تهیه کنید و از طعم دلپذیر آن لذت ببرید.

اگر در تهیه این چای از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر و بهتر شدن طعم آن می شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید. 

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید