طرز تهیه کدو شکم پر؛ با گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌های معطر

به دنبال یک غذای خاص برای مهمانی‌های خود هستید؟ کدو شکم پر می‌تواند انتخابی عالی باشد. این غذا علاوه بر طعم بی‌نظیر، ظاهری زیبا و مجلسی دارد که هر مهمانی را خاص‌تر می‌کند. با این دستور پخت از مجله اکالا، شما هم می‌توانید کدو شکم پر خوشمزه و حرفه‌ای درست کنید.

مواد لازم جهت تهیه کدو شکم پر

مواد لازم جهت تهیه کدو شکم پر به شرح زیر است:

کدو سبز۲ تا ۳ عدد متوسطگوشت چرخ کرده۲۰۰ گرمپیاز۱ عدد متوسطسیر۲ حبهگوجه فرنگی۲ تا ۳ عددرب گوجه فرنگی یا سس کچاب۱ قاشق غذاخوریپنیر پیتزا به میزان لازمفلفل سیاه۱ چهارم قاشق چای‌خوریزردچوبهنصف قاشق چای‌خوریپاپریکا نصف قاشق چای‌خورینمک به میزان لازمآویشن یا اورگانونصف قاشق چای‌خوریروغن زیتون یا سرخ کردنی به میزان لازم

مراحل تهیه کدو شکم پر

برای تهیه کدو شکم پر کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: آماده سازی کدوها

برای تهیه کدو شکم پر، ابتدا کدوها را کامل بشویید و پوست بگیرید؛ در صورت تمایل حتی با پوست می‌توانید استفاده کنید.

کدوها را از وسط برش دهید. سپس به وسیله قاشق یا اسکوپ بستنی داخل کدوها را خارج کنید.

دقت کنید که لبه‌های انتهایی کدوها را برش ندهید تا به اصطلاح سر و ته کدوها باز بماند.

چون در این صورت بعد از ریختن مواد میانی، داخل شکم کدوها، ممکن است مواد بیرون بریزید و به خوبی داخل کدوها نماند.

وقتی داخل کدوها را خالی کردید، آنها را به کمی روغن زیتون آغشته کنید.

مواد کدو را که از مرکز کدوها خارج کردید دور نریزید و نگه دارید؛ چون برای پخت مواد گوشتی به آن نیاز داریم. آن‌ها را با چاقوی تیز برش‌های کوچکتر بزنید و کنار بگذارید.

کدوهایی که داخلش را خالی کردید را داخل سینی فر یا ظرفی که مقاوم به حرارت فر باشد قرار دهید.

مرحله دوم: تهیه مواد میانی

حال روی کدوهایی که شکمش را خالی کردید کمی نمک، فلفل سیاه و آویش بپاشید. ظرف حاوی کدوها را کنار بگذارید.

برای تهیه مواد داخلی و شکم کدوها، پیاز و سیر را خرد کنید. 

سپس در تابه‌ای مقداری روغن زیتون یا سرخ کردنی بریزید. پیازهای خرد شده را در تابه بریزید.

کمی تفت دهید تا پیازها مقداری طلایی و سرخ شوند. سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید، تفت دهید تا گوشت مخلوط و پخته شود.

سیر خردشده یا رنده شده را اضافه کنید. هم بزنید تا عطر سیر خارج شود و کمی سرخ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کدو بره به روش سنتی مازندرانی

مرحله سوم: اضافه کردن ادویه‌ها

در این مرحله خرده‌های کدو سبز خارج شده از مرکز کدوها را که خرد کرده بوده و کنار گذاشتید را به مخلوط گوشت و سیر و پیاز اضافه کنید.

مواد را تفت دهید تا مخلوط شوند. سپس ادویه ها شامل نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا و آویشن را به مواد داخل تابه اضافه کنید.

ترکیب فوق را هم بزنید و مخلوط کنید تا عطر ادویه‌ها خارج شود.

مرحله چهارم: افزودن گوجه فرنگی

دو یا سه عدد گوجه فرنگی درشت یا متوسط را خرد کنید. حالا گوجه فرنگی خرد شده را به سایر مواد داخل تابه اضافه کنید و مجدد تفت دهید.

یک یا دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی یا سس کچاب داخل تابه بریزید. 

خوب هم بزنید و مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست حاصل شود. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا گوجه‌ها آب بیندازد و نرم شوند.

در پایان مواد گوشتی غلیظ و خوشرنگ آماده است.

اکنون می‌توانید بعد از پایان پخت، شوید و جعفری را خرد کرده و به این مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بیج بیج گیلانی

مرحله پنجم: پر کردن شکم کدوها با مواد

حالا ظرف حاوی کدوها را آماده کنید. مواد گوشتی آماده شده را به آرامی داخل شکم کدوها بریزید و داخل کدوها را با این مواد پر کنید.

برای سس این غذا و پخت بهتر کدوها و طعم دهی بیشتر به آن می‌توانید حدود یک یا دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را با نصف یا دو سوم پیمانه داغ مخلوط کنید و اطراف کدوها و داخل ظرف بریزید.

در پایان روی کدوها را با پنیر پیتزا پوشش دهید و روی هر کدام مقداری پنیر پیتزا به دلخواه بریزید. 

می‌توانید در صورت تمایل مقداری (یک یا دو قاشق) ماست موسیر به مواد گوشتی اضافه کنید و داخل شکم کدوها بریزید. 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش کدو سبز با مرغ

مرحله ششم: پخت کدوها

حالا ظرف حاوی کدوها را در فر قرار دهید و دمای فر را روی ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و نیم ساعت زمان دهید تا کدوها بپزد.

برای اینکه پنیر روی کدوها طلایی شود در دقایق پایانی پخت، گریل یا دمای بالای فر را روشن کنید تا پنیر به خوبی طلایی شود.

بعد از پخت، از فر خارج کنید. غذای مجلسی و مخصوص شما آماده است. نوش جان!

کدو شکم پر از انواع غذا با گوشت چرخ کرده است که بدون شک تهیه آن بسیار لذت بخش خواهد بود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو کدو سبز

نکات طلایی در تهیه کدو شکم پر

در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه کدو شکم پر اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

می‌توانید قبل از انجام هر کاری کدوها را کمی بخار پز کنید یا برای مدت پنج دقیقه در آب داغ بیندازید و بجوشانید. در این صورت کدوها زودتر می‌پزد و زمان پخت کدوها در فر هم کمتر خواهد شد.اگر پوست کدوها را هم بگیرید؛ در این صورت پخت بهتری خواهد داشت.برای مواد داخل و پر کردن شکم کدوها، می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده از سینه یا فیله مرغ نگینی خرد شده استفاده کنید. اگر می‌خواهید غذایی گیاهی داشته باشید، می‌توانید از سویا استفاده کنید یا فقط از همان مواد داخل خود کدوها استفاده کنید و آن‌ها را سرخ کرده و با سایر مواد مخلوط کنید.از سبزیجاتی مثل پیازچه یا ریحان هم می‌توانید به جای جعفری و شوید استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید گوجه فرنگی را حذف کنید و فقط از رب گوجه فرنگی استفاده کنید؛ ولی این نکته را در نظر داشته باشید که گوجه فرنگی طعم تازه‌تر، بهتر و به علاوه لعاب بهتری به مواد می‌دهد.این میزان مواد برای دو تا سه نفر مناسب است. در صورتی که برای افراد بیشتری تهیه می‌کنید مواد را دو برابر کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه کدو شکم پر را برایتان شرح دادیم. با این دستور پخت ساده، می‌توانید یک کدو شکم پر خوشمزه و خانگی تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن به همراه خانواده و دوستانتان لذت ببرید.

میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت می‌بینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!

مطالب مفید