طرز تهیه شیره خرمالو؛ شیرینترین لذت پاییزی
شیره خرمالو، یک گنجینه از ویتامینها و مواد معدنی است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. با تهیه این شیره در خانه، میتوانید از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید و یک نوشیدنی سالم و مقوی را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه شیره خرمالو را برایتان شرح دهیم.
مراحل تهیه شیره خرمالو
برای تهیه شیره خرمالو کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: شستن و پوست گرفتن خرمالو
خرمالوها را کاملا تمیز بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس همه میوههای پوست گرفته شده را به قابلمهای مناسب منتقل کنید.
مرحله دوم: قرار دادن خرمالوها روی حرارت
توجه داشته باشید که زمان پخت شیره با مقدار خرمالوها، بافت آنها و حتی ظرفی که برای پخت انتخاب کردهاید رابطهی مستقیمی دارد.
اما نکتهای که بسیار حائز اهمیت است تنظیم کردن شعله با حرارت ملایم و بهم زدن خرمالوها در زمان پخت است.
توجه داشته باشید که در این مرحله اصلا نیاز به اضافه کردن آب یا شکر نیست.
مرحله سوم: هم زدن خرمالوها
فقط کافی است چندین بار به قابلمه سر بزنید و مخلوط میوهها را بهم بزنید تا زمانی که میوههای شما کاملا بافت خود را از دست بدهند و شکل خمیری به خود بگیرند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیره انگور خانگی
مرحله چهارم: زمان دادن برای پخت
در این مرحله نیازمند صبوری شما هستیم؛ زیرا اگر حرارت را زیاد کنید تا زمان کمتری برای له شدن میوه سپری شود این امر موجب ته گرفتن و در نتیجه بد طعم شدن و یا حتی در نهایت کپک زدن شیره خرمالو خواهد شد.
مرحله پنجم: ریختن خرمالوها در کیسه نخی
اکنون مخلوط خمیری شکل خرمالوهای له و پخته شده را درون کیسه یا پارچهی نخی بریزید و کیسه را به درون آبکش منتقل کنید و آبکش را روی کاسه بزرگتر قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاناکوتای خرمالو دو رنگ
مرحله ششم: گرفتن شیره و تفاله گیری
سپس درب کیسه را ببندید و چند ساعتی زمان دهید تا شیره خرمالوها از تفاله میوه به آهستگی جدا شده و به ظرف زیرین منتقل شوند.
مرحله آخر: ریختن شیره در ظرف شیشهای
در نهایت پس از خروج تمامی شیره میوه از درون کیسه، شیره را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود.
وقتی به غلظت مناسب رسید آن را از روی حرارت بردارید و وقتی خنک شد شیره را به ظرف درب دار کاملا خشک و تمیزی منتقل کنید.
شما به همین راحتی و با طی کردن چندین مرحله آسان میتوانید شیره خرمالو مرغوب و باکیفیتی را برای خود تهیه کنید.
اگر تمامی مراحل را به درستی طی کرده باشید رنگ شیره خرمالو شما به رنگ شیره خرما شباهت زیادی خواهد داشت.
از این شیره میتوانید در تهیه انواع حلوا، کیک، دسر و… استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک خرمالو خانگی
نکات مهم در تهیه شیره خرمالو
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شیره خرمالو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
به هیچ عنوان از خرمالوی نارس و گس در تهیه این شیره استفاده نکنید؛ زیرا طعم شیره را خراب میکند.اگر خرمالوی رسیده در دسترس ندارید، چند روز میوهها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید تا کاملا نرم شوند.حرارت شعله اجاق گاز در مراحل پخت باید کم باشد. حرارت زیاد باعث میشود که شیره ته گرفته و بوی سوختگی بگیرد.میتوانید برای تهیه این شیره از خرمالوی جنگلی استفاده کنید.
کاربردهای شیره خرمالو
کاربردهای شیره خرمالو به شرح زیر است:
شیره خرمالو را جایگزین شکر در پختن حلوا کنید.شیره خرمالو را با سرکه بجوشانید به این ترکیب «سرکه شیره» میگویند. سرکه شیره را با کاهو بخورید.میتوانید شیره خرمالو را به شیر و شیر برنج اضافه و میل کنید.با شیره خرمالو شربت شیره درست کنید. شیره خرمالو حاوی ویتامین A، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و آهن نیز است و یک ترکیب مناسب برای جلوگیری از کم خونی است.شیره خرمالو را به ارده اضافه کنید و این ترکیب پر انرژی را در وعده صبحانه بخورید.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه شیره خرمالو را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این شیره مقوی را در خانه تهیه کنید و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.