طرز تهیه شور کلم و خیارشور؛ چاشنی خوش‌طعم در کنار غذاها

شور کلم و خیارشور یک چاشنی لذیذ و خوش طعم است که بسیار راحت تهیه می‌شود و می‌توانید آن را در کنار انواع غذاها میل کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه شور کلم و خیارشور و همه فوت و فن‌های درست کردن این شور خانگی آشنا شوید.

برای تهیه شور کلم و خیارشور باید کلم، خیارشور و کرفس را بشویید و خوب خشک کنید. در ادامه سبزیجات را خرد کنید و همراه با آب، نمک، سرکه، سبزیجات معطر و سایر طعم دهنده‌ها در شیشه بریزید تا شور خوشمزه شما آماده شود. برای خواندن جزئیات تهیه شور کلم و خیارشور بهتر است ادامه مقاله را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه شور کلم و خیارشور به روش بازاری

مواد لازم برای تهیه شور کلم و خیارشور به روش بازاری به شرح زیر است:

گل کلم۲ کیلوگرمخیار۴ تا ۵ عددساقه کرفس۲ عددسیر۶ حبهفلفل قرمز۲ عددسرکه سفید۴ قاشق غذاخوریآب۴ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک۲ قاشق غذاخورینعنا، جعفری و ترخون خشکبه مقدار لازم

مراحل تهیه شور کلم و خیارشور

مدت زمان آماده‌سازی: ۴۰ دقیقهتعداد: ۴ تا ۵ عدد شیشه متوسط

مرحله اول: کلم، خیار و ساقه کرفس را بشویید

برای شروع باید گل کلم‌ها را با آب فراوان بشویید و چند دور آبکشی کنید. در ادامه خیارها و ساقه‌های کرفس را نیز به دقت بشویید تا کاملا تمیز شوند.

مرحله دوم: سبزیجات را خرد کنید

گل کلم‌ها را به اندازه ۲ بند انگشت و خیارها را به صورت ورقه‌ای خرد کنید. در انتها به سراغ خرد کردن ساقه‌های کرفس بروید و آن‌ها را به صورت نگینی درشت خرد کنید.

مرحله سوم: سبزیجات را خشک کنید

بعد از خرد کردن سبزیجات باید آن‌ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند. در صورت مرطوب بودن سبزیجات، شور شما کپک می‌زند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شور سیب زمینی ترشی

مرحله چهارم: آب نمک را بجوشانید

۲ قاشق غذاخوری نمک را همراه با ۴ لیوان آب در یک قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. در ادامه قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و آن را برای ۱۰ دقیقه بجوشانید.

مرحله پنجم: سرکه را به آب نمک اضافه کنید

بعد از حدود ۱۰ دقیقه، می‌توانید سرکه را به ترکیب آب و نمک اضافه کنید. در ادامه شعله گاز را خاموش کنید و اجازه محتویات قابلمه خنک شوند.

مرحله ششم: سبزیجات را در شیشه بریزید

سیر را بشویید و پوست آن را جدا کنید. در ادامه یک حبه سیر را در شیشه بریزید و بعد مقداری سبزی معطر به آن اضافه کنید. در ادامه تکه‌های خیار، کرفس و گل کلم را با هم ترکیب کنید و در شیشه بریزید. در حین ریختن این مواد بهتر است چند حبه سیر و مقداری سبزی معطر نیز بین مواد بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شور مخلوط خانگی

مرحله هفتم: شور را آماده کنید

در این مرحله باید محلول آب نمک و سرکه را به شیشه اضافه کنید. سپس درب شیشه را محکم ببندید. این کار را برای بقیه شوری‌ها نیز تکرار کنید. در ادامه شیشه‌های شور کلم و خیارشور را به مدت ۲ هفته در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا آماده شوند.

نکات و فوت و فن‌های تهیه شور کلم و خیارشور خانگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شور کلم و خیارشور خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه این شور باید مقدار آب نمک و سرکه به اندازه‌ای باشد که کاملا روی مواد را بپوشاند. در صورتی که کلم یا خیارشور خارج از آب نمک قرار بگیرند، شور شما پس از مدت کوتاهی خراب می‌شود.اگر دوست دارید طعم شور شما تند و تیز شود، می‌توانید چند عدد فلفل تند تازه یا خشک نیز به آن اضافه کنید.برای تهیه این شور باید از سرکه سفید استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید برای مزه دار کردن این شور از مقداری تخم گشنیز نیز استفاده کنید.اگر دوست دارید ظاهر و طعم شور شما جذاب‌تر شود، می‌توانید چند عدد هویج را نیز خرد کنید و به آن اضافه کنید.اضافه کردن کرفس به این شور اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.برای تهیه این شور می‌توانید از سبزیجات معطر خشک یا تازه استفاده کنید. در صورتی که از سبزیجات تازه استفاده می‌کنید، حتما سبزیجات را برای چند دقیقه روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند.برای درست کردن این شور حتما از یک شیشه تمیز و کاملا خشک استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم شور شما ترش‌تر باشد، می‌توانید از مقدار سرکه بیشتری استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید مقداری زردچوبه به مواد شور اضافه کنید تا رنگ آن زرد شود.اضافه کردن مقداری برگ کرفس تازه به این شور عطر و طعم بهتری می‌بخشد.برای این که عطر و طعم سیر را در این شور بیشتر احساس کنید، بهتر است آن را خرد کنید و بعد در شیشه بریزید.استفاده از مقداری موسیر خرد شده و فلفل سبز خرد شده موجب خوشمزه‌تر شدن این شور می‌شود.برای تهیه این شور از سبزیجات ترد و تازه استفاده کنید تا کیفیت شور شما بیشتر شود.اگر از خیارهای ریز برای تهیه این شور استفاده می‌کنید، بهتر است آن‌ها را به صورت درسته در شور بیندازید. در این روش بهتر است با خلال دندان خیارها را سوراخ کنید تا بعد از آماده شدن شور، ترد بمانند.قبل از ۲ هفته به هیچ عنوان درب شور را باز کنید و بعد از آماده شدن شور و باز کردن درب ظرف باید آن را در یخچال قرار دهید.در صورتی که از مقدار نمک کمی برای تهیه شور استفاده کنید، شور شما کپک می‌زند.مهم‌ترین دلیل لزج شدن شور کلم و خیارشور نفوذ هوا به داخل شیشه و کم بودن میزان نمک است.در صورت تمایل می‌توانید این شور را تنها با آب و نمک و بدون سرکه نیز تهیه کنید.قبل از اضافه کردن ترکیب آب نمک و سرکه صبر کنید تا کاملا خنک شود و بعد آن را در شیشه بریزید. داغ بودن آب نمک موجب نرم شدن شور شما می‌شود و مزه آن را تغییر می‌دهد.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به بهترین روش طرز تهیه شور کلم و خیارشور و همه ترفندهای درست کردن این شور اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این شور را دارید، حتما نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید