طرز تهیه ترشی مخلوط گل کلم و انار؛ چاشنی خوشمزه پاییزی
فراروـ ترشیها ازجمله مخلفات خوشمزهای هستند که در کنار وعدههای غذایی سرو میشوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشیها هستند که میتوان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. در فصل پاییز و زمستان خوردن ترشی در کنار غذا دلچسبتر از خوردن ماست و سالاد و سایر چاشنیهاست، به همین دلیل تنوع ترشیهای این فصل بسیار زیاد است. ترشی مخلوط گل کلم و انار یکی از انواع ترشیهای خوشمزه و خوشرنگ فصل پاییز است که از ترکیب گل کلم با دانه انار، لبو، کلم قرمز، سیر، سبزیجات معطر و… تهیه میشود و بسیار خوشمزه است و به دلیل داشتن سبزیجات رنگی، ظاهر بسیار زیبایی دارد. اگر دوست دارید این ترشی خوشمزه را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
گل کلم ریز: ۱ عدد
کلم بنفش: نصف ۱ عدد
لبو متوسط: ۲ عدد
هویج: ۵ عدد
فلفل سبز ترشی: ۳ عدد
سیر: ۴ بوته
بادمجان: ۴ عدد
انار متوسط: ۵ عدد
ترکیب جعفری و گشنیز: ۱۵۰ گرم
لیموی تازه: ۲ عدد
سرکه سفید: یک و نیم لیتر
نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیز و سیاه دانه: به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا سبزیجات را خوب بشویید و بعد از اینکه آب اضافهشان کشیده شد، روی پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شود. در مرحله بعد بادمجانها را پوست و به صورت مکعبی خرد کنید. بادمجانهای خرد شده را داخل یک قابلمه بریزید و ۱ لیوان سرکه به آن اضافه کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا شروع به جوشیدن کند. بعد از اینکه بادمجان ۵ دقیقه جوشید، اجاق گاز را خاموش کنید تا بادمجان سرد شود. کلم بنفش را به صورت خیلی ریز خرد کنید و داخل یک کاسه بریزید. مقداری نمک و آب دو عدد لیمو را روی کلمهای خرد شده بریزید و با دست خوب کلمها را هم بزنید تا با نمک و آبلیمو مخلوط شود. اضافه کردن آبلیمو به کلم موجب میشود کلم قرمز بدرنگ نشود.
در مرحله بعد گل کلمها را به صورت ریز خرد کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. هویج، سیر و فلفل ترشی را هم خرد کنید و روی گل کلمهای خرد شده بریزید. لبوی خام را پوست و رنده کنید و به مواد بالا اضافه کنید. در آخر مخلوط بادمجان و سرکه جوشیده را همراه با انار دانه شده، سبزی خرد شده، نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیز و سیاه دانه به مواد ترشی اضافه کنید و سرکه را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید. سرکه را تا جایی بریزید که روی مواد ترشی را بگیرد. حالا ترشی را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و درب آن را محکم ببندید. شیشههای ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و بعد از ۱ هفته ترشی خوشمزه و خوشرنگ ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ ترشی را در ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. درب شیشه نباید زنگ زده و فرو رفته باشد. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود.
۲ـ گل کلم یکی از سبزیجات بسیار پر خاصیت و سرشار از فیبر است که دارای انواع ویتامینهای گروه c، b، k و مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است. گل کلم سالم و تازه باید کاملا سفید باشد و لکههای سیاه روی گلم کلم نشانه کهنگی آن است. سطح گل کلم باید کاملا ترد و تازه باشد و آثار له شدگی نداشته باشد. همچنین برگهای گل کلم تازه باید به رنگ سبز روشن باشد. گل کلم را میتوانید بدون اینکه بشویید، به مدت ۵ روز در یخچال و داخل کیسه کاملا خشک و با سر باز نگهداری کنید.
۳ـ فلفل سبز سرشار از مواد مغذی و ویتامین c است که در تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از گرفتگی رگهای قلب، کنترل دیابت، پاکسازی ریه و افزایش اشتها نقش مهمی دارد. فلفل هالوپینو یکی از خوشمزهترین نوع فلفل سبز است که طعم تند و طبع گرمی دارد و برای تهیه انواع ترشی گزینه بسیار مناسبی است. برای تهیه ترشی میتوانید از هر نوع فلفل تند یا شیرین که مطابق ذائقه شما باشد، استفاده کنید.