طرز تهیه عصاره سیب خانگی (شیره سیب)؛ با تمام نکات
عصاره یا شیره سیب یک ترکیب مغزی و خوش طعم است که از جوشاندن آب سیب تازه تهیه میشود. این شیره برای درمان کم خونی و تقویت بدن بسیار مفید است و فواید زیادی برای سلامت دارد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با ۲ روش تهیه عصاره سیب خانگی آشنا شوید.
برای تهیه شیره سیب خانگی باید سیبها را آب بگیرید و صاف کنید. در ادامه آب سیب را روی حرارت بجوشانید و صبر کنید تا غلیظ شود. میتوانید برای شیرینتر شدن این شیره از مقداری خاک سفید نیز استفاده کنید. برای خواندن جزئیات درست کردن این شیره خوشمزه به ۲ روش مختلف میتوانید ادامه مقاله را مطالعه کنید.
طرز تهیه عصاره سیب خانگی بدون خاک سفید
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۲ تا ۳ ساعتدرجه سختی: متوسطتعداد نفرات: ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه عصاره سیب خانگی
مواد لازم برای تهیه عصاره سیب خانگی به شرح زیر است:
مراحل تهیه شیره سیب خانگی
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل تهیه شیره سیب خالص خانگی آشنا شوید.
مرحله اول: سیبها را خرد کنید
برای شروع باید سیبها را بشویید و خوب تمیز کنید. سپس آنها را خرد کنید. دانههای سیب را جدا کنید و دور بریزید. در این مرحله نیاز به جدا کردن پوست سیبها نیست.
مرحله دوم: آب سیب را آماده کنید
تکههای سیب را در آبمیوه گیری بیندازید و آب سیب را بگیرید. اگر در خانه دستگاه آبمیوه گیری ندارید، میتوانید سیبها را خرد کنید و همراه با آب در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه بجوشانید تا بپزند و کاملا نرم شوند. در ادامه سیبهای پخته شده را از صافی ریز رد و از این آب برای تهیه شیره استفاده کنید.
مرحله سوم: آب سیب را صاف کنید
برای این که آب سیب شما زلال و شفاف شود، بهتر است قبل از جوشاندن آن را از یک صافی با سوراخهای ریز یا یک پارچه نخی و تمیز رد کنید. با این روش تفالههای سیب از آب آن جدا میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیره خرمالو
مرحله چهارم: آب سیب را بجوشانید
در این مرحله باید آب سیب صاف شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط تا زیاد قرار دهید. زمانی که شیره شروع به جوشیدن کرد، کف روی آب سیب را با یک توری فلزی یا ملاقه بردارید. این کار از کدر شدن شیره سیب جلوگیری میکند و موجب خوشرنگ شدن آن میشود.
مرحله پنجم: شیره سیب را آماده کنید
بعد از این که شیره سیب شروع به جوشیدن کرد، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید عصاره سیب به آرامی بجوشد و غلیظ شود. در این مرحله باید مدام شیره را هم بزنید تا ته نگیرد. آماده شدن این شیره حدود ۲ تا ۳ ساعت طول میکشد.
مرحله ششم: غلظت عصاره سیب را امتحان کنید
برای این که مطمئن شوید عصاره سیب شما به غلظت مناسب رسیده است یا خیر باید بعد از ۲ ساعت مقداری از آن را در یک بشقاب بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا عصاره سیب شما کاملا خنک شود.
سپس بررسی کنید که عصاره سیب شما کشدار است یا نه. اگر عصاره سیب کشدار شده باشد، یعنی به غلظت کافی رسیده و میتوانید شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله هفتم: شیره سیب را در ظرف مناسب نگهداری کنید
بعد از این که شیره سیب شما آماده شد، صبر کنید تا کاملا خنک شود. سپس آن را در شیشههای خشک و کاملا تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. میتوانید از این شیره برای صبحانه یا برای مزه دار کردن انواع کیک، دسر یا حتی در کنار رب برای مزه دار کردن فسنجان استفاده کنید.
طرز تهیه شیره سیب خانگی با خاک سفید
مدت زمان آماده سازی: ۲۴ ساعتمدت زمان پخت: ۲ تا ۳ ساعتدرجه سختی: متوسطتعداد نفرات: ۱۰ نفر
مواد لازم برای تهیه شیره سیب به روش سنتی
مواد لازم برای تهیه شیره سیب به روش سنتی به شرح زیر است:
سیب۱۰ کیلوگرمخاک سفید مخصوص شیره۱ کیلوگرم
مراحل تهیه عصاره سیب خانگی با خاک سفید
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن عصاره سیب با خاک سفید آشنا شوید.
مرحله اول: آب سیب را تهیه کنید
برای شروع باید سیبها را بشویید و بعد آنها را به تکههای کوچکتر خرد کنید. در این مرحله هسته سیب را جدا کنید و تکههای سیب را در آبمیوه گیری بیندازید و آبِ سیبها را بگیرید.
مرحله دوم: آب سیب را بجوشانید
آب سیب را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. کف روی آب سیب را با ملاقه بگیرید و دور بریزید.
مرحله سوم: خاک سفید را به قابلمه اضافه کنید
زمانی که آب سیب شروع به جوشیدن کرد، میتوانید خاک سفید را الک کرده و به آن اضافه کنید. اضافه کردن خاک سفید موجب شیرین شدن مزه شیره میشود و ظاهری براق به آن میبخشد. بعد از افزودن خاک باید شعله گاز را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیره خرما خانگی
مرحله چهارم: آب سیب را صاف کنید
بعد از خاموش کردن حرارت حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت صبر کنید. در ادامه برای صاف کردن آب سیب باید آب صاف روی قابلمه را به آرامی به کمک یک مقاله بردارید و به قابلمه دیگری منتقل کنید. در این روش باید مراقب باشید تا فقط آب زلال روی قابلمه را بردارید و آب سیب با خاک ترکیب نشود.
مرحله پنجم: آب سیب را دوباره صاف کنید
یک پارچه تمیز روی قابلمه قرار دهید و آب سیب صاف شده را روی آن بریزید و آب سیب را کاملا صاف کنید.
مرحله ششم: شیره سیب را آماده کنید
حالا قابلمه آب سیب صاف شده را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و به غلظت مناسب برسد. زمانی که آب سیب غلیظ شد، کفهای نارنجی رنگی روی آن ایجاد میشود که باید آنها را با قاشق بردارید و دور بریزید.
در ادامه غلظت شیره را تست کنید و اگر کشدار بود، شعله گاز را خاموش کنید. شیره سیب خانگی شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین روشهای نگهداری شیره انگور
نکات و فوت و فنهای تهیه عصاره سیب
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه عصاره سیب اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای تهیه عصاره یا شیره سیب میتوانید از هر نوع سیبی که در دسترس دارید استفاده کنید، اما به خاطر داشته باشید که سیب مورد نظر شما باید رسیده، شیرین و سالم باشد.در زمان خرد کردن سیب باید تکههای سیاه و آسیب دیده را به طور کامل جدا کنید و تنها از سیبهای سالم استفاده کنید.هر چقدر مقدار سیبی که برای تهیه شیره استفاده میکنید کمتر باشد، شیره سیب سریعتر آماده میشود.بعد از آماده شدن شیره سیب مراقب باشید تا کوچکترین رطوبتی وارد آن نشود، خیس بودن قاشق یا شیشهای که برای نگهداری عصاره سیب استفاده میکنید، موجب کپک زدن آن میشود.به طور کلی مقدار شیرهای که از سیب تهیه میکنید، به آبدار بودن سیب شما بستگی دارد. هر چقدر سیب آبدارتر باشد، مقدار شیره شما بیشتر میشود. با استفاده از ۴ کیلو سیب میتوانید حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم شیره سیب خانگی تهیه کنید.به هیچ عنوان شیره سیب را به مدت طولانی روی حرارت نجوشانید، این کار موجب سفت شدن شیره میشود.برای تهیه عصاره سیب خانگی با خاک سفید به هیچ عنوان از مقدار خاک بیشتری استفاده نکنید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به ۲ روش طرز تهیه عصاره سیب خانگی و همه فوت و فنهای درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این شیره خوش طعم را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…