۶۷ درصد از حجم بازار فشن به صورت قاچاق رشد میکند/ اولین فروشگاه حضوری بانیمد افتتاح شد!
به گزارش تجارت نیوز،
روز 15 آبانماه 1403، بانیمد اقدام به افتتاح اولین فروشگاه حضوری خود کرد. فروشگاهی که کمی با تصور ابتدایی فاصله دارد اما میتواند در راستای بهبود تجربه خرید کردن، از امکانات مختلفی بهره گیرد. جدا از افزایش کیفیت خرید، این پروسه باعث میشود تا فرصتهای تازهای برای گسترش بازار برای این کسب و کار بهوجود بیاید.
در حاشیه این افتتاحیه، مجید مظاهری، قائم مقام مدیرعامل بانیمد، در مصاحبهای اختصاصی با تجارتنیوز به نکاتی اشاره داشت که در ادامه به آنها پرداختهایم.
دولت از ورود سرمایهگذاران میتواند به درآمد بیشتری برسد
سوال اول در مورد مضرات حاصل از تحریمها بود؛ یعنی آنچه که با قطع ارتباط بینالمللی آسیبهایی جدی میبیند. تحریمها در سطحیترین مساله خود، قابلیت صادر کردن یا بالعکس، وارد کردن را از بازار خارج کشور را به دشواری میکشاند. ارتباط با بازارهای جهانی میتواند به رشد سالم یک بازار کمک کند. مظاهری پاسخ به این سوال گفت:
مساله ورود دیگر کشورها قطعاً فرصتهایی را به وجود میآورد. شما کافی است به کشورهای همسایه نگاه کنید تا متوجه این مساله شوید. به عنوان مثال همین ترکیه، این کشور حالا جایگاه قابلتوجهی در صنعت مد و فشن دارد. ترکیه حالا در حال رقابت با اروپاییهاست. رقابت در ایران کمرنگ و محدود است. شاید بتوان گفت اصولاً رقابتی شکل نگرفته است.
ورود یک شرکت غیرایرانی به بازار کشور میتواند از جهات متنوعی سود داشته باشد. ورود سرمایه میتواند باعث اشتغالزایی شود و رشد بازار را به همراه داشته باشد. این سرمایهگذاری-به دولت کمک میکند و در بخشهایی مثل مالیاتهای گمرکی به کسب درآمد دولت کمک اساسی کند.
وجود نداشتن یک رقابت جدی و سالم بین دو گروه استارتاپی، میتواند مضر باشد. فراهم آوردن چنین بستری برای رشد، نیازمند رشدی همهجانبه است.
67 درصد از حجم بازار فشن حاصل قاچاق است!
امروزه قاچاق یکی از مهمترین مسائل زندگی در ایران است. قاچاق در بسیاری از بازارها وجود دارد و همین ویروس، باعث شده بازارها در کشور ما بهصورت مریض و خراب رشد کنند. مورد دیگر برداشتن محدودیتها بود. مظاهری در مورد برداشتن محدودیتها گفت:
فهم من این است که اگر که موانع کمتر بشود، ما باید نگاه تخصصی به چنین حوزههایی را ترویج دهیم.
یک مساله بسیار جدی، عدم دسترسی آزاد به بازارهای جهانی است. تولیدکنندگان ایرانی برای صادر کردن محصولات خود به نتیجه مشخصی نمیرسیدند. از طرف دیگر ممنوعیتهای مربوط به واردات کار را برای تولیدکنندگان دشوار ساخته است. اما تا زمانی که تقاضا وجود داشته، بازاری نیز خواهد بود. مظاهری با اشاره به قاچاق از معایب این ویروس مخرب و خطرناک گفت:
اصلاح قانون واردات در بعضی از حوزهها، خیلی جدی میتواند به این بیزینسها و رشدشان کمک کند؛ مثلاً چند روز گذشته شنیدیم که محصولات اپل میتوانند بهصورت قانونی وارد کشور شوند. امیدواریم این رویکرد در سایر حوزه مانند پوشاک نیز اتخاذ شود. بازارهایی مانند پوشاک و یا لوازم آرایشی بهداشتی دارای اعداد خیرهکنندهای هستند. بازار پوشاک در ایران 6 میلیارد و اما در مورد بازار لوازم آرایشی این عدد به 4.5 خواهد رسید.
در بازار فشن 67 درصد و در بازار لوازم آرایشی بین 40 تا 50 درصد از حجم این بازارها به صورت قاچاق وارد کشور میشوند.
بازتعریف و بازشناسی قوانین همواره یکی از مسائل مهم در اکوسیستم بوده است. بازتعریف یا بازشناسی باید در نسبت آنچه در حال رخ دادن است اتفاق بیافتد و از سمت دیگر، باید نیازسنجی لازم را برای تعریف شیوهنامهها داشت. مساله واردات پوشاک بسیار جدی است. بازار قاچاق در کشورمان میتواند معضلات بسیاری بهوجود آورد.
استفاده از AR در اولین شعبه حضوری
مجید مظاهری قائم مقام مدیرعامل بانیمد، در این نشست به پرسشهای خبرنگاران درباره فعالیتهای این مجموعه پاسخ داد. او درباره تمایل بانیمد به افزایش شعب حضوری خود در سراسر کشور گفت:
از نظر من ایران پتانسیل بسیاری برای افزایش سهم بازار آنلاین دارد و امکان لمس و تجربه حضوری یکی از روشهایی است که سطح سرویسدهی را افزایش میدهد و باعث جلب اعتماد و رضایت بیشتر کاربران میشود.
هدف ما ارتقای کیفیت خرید مشتریان است.
گفتنی است در حال حاضر در همین شعبه استفاده از فناوریهای AR برای خرید لوازم آرایشی و تست برخی از اقلام آرایشی روی صورت امکانپذیر است. البته این تنها شروعی برای یک مسیر بلند است. بازار کشور در شاخههای مختلف خود نیازمند شناخت و تلاش بیشتر است. شناخت نیاز بازار و تلاش برای تامین آن. و این دوگانه در گذر زمان تغییر خواهد کرد. نیاز بازار ثابت یا ساکن نیست. نوآوری میتواند راهگشا باشد. از این رو نهادهای تنظیمگری و نظارتی باید قدردان نوآوری باشند و بستر یا زمینه آن را بیش از پیش فراهم آورند.
شکل سالم بازار، میتواند برای تمام طرفین سود داشته باشد. ارتباط بینالمللی میتواند با سرمایهگذاری راهحل مسائل ما را در خود داشته باشد. کلیگویی در مورد وضعیت بازار باعث میشود تا مجدداً به قاچاق در کشور برگردیم. قاچاق بحرانی است که شکل بازار را تخریب میکند و سلامت را از آن میگیرد.
اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارتنیوز بخوانید.