مواظب باشید این داروها جانتان را میگیرد
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، دیگه از رژیم غذایی خسته شدم.میخواهم چند وقت قرص لاغری بخورم تا زودتر وزنم کم شود.این گفته مرجان ۲۸ ساله در داروخانه محله شان است.
امروزه بسیاری افراد درصدد این هستند که با آسان ترین راه بتوانند به وزن و اندام ایده آل خود برسند؛ در نتیجه مصرف داروهای چاقی و لاغری بین بسیاری افراد شیوع پیدا کرده به طوری که برخی بدون مشورت با متخصص تغذیه یا غدد از این داروها استفاده میکنند.
رئیس کنترل کیفی آزمایشگاههای پزشکی قانونی میگوید: یکسری داروهای لاغری و چاقی در بازار سیاه دارویی توزیع میشود و متأسفانه هموطنان هم به توصیه دوستان و آشنایان و فضای مجازی و بدون هیچ گونه اطلاعی این داروها را خریداری میکنند.
قیمت داروهای لاغری و چاقی مشخص نبوده و بستگی به انصاف داروخانهها و عطاریها دارد؛ به طوری که از ۷۰ هزار تومان تا ۷۰۰ هزار تومان متغییر است.
یکی از فروشندگان داروی لاغری ادعا میکند به واسطه محصولی که میفروشد میتوانید در یک ماه ۸ کیلو وزن کم کنید؛ به عبارتی با مصرف یک دوره شش ماهه از این دارو میتوان نصف وزن یک فرد ۱۰۰ کیلویی کم شود.
این در حالی است که به گفته متخصصان تغذیه کاهش وزن باید در ماه حداکثر ۲ کیلوگرم باشد.
به گفته اخگری از مهمترین عوارض مصرف داروهای چاقی «احتباس آب و الکترولیت در پوست بدن است» و «مصرف این داروها در دراز مدت میتواند موجب از بین رفتن استخوانها و برهم زدن تعادل هورمونی در بدن افراد شود.»
کارشناس دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو الناز ذوقی میگوید: «ترکیباتی که توسط افراد غیرمتخصص و عطاریهای غیرمجاز برای کاهش وزن پیشنهاد میشوند ممکن است دارای مواد مخدر باشند.»
جراح چاقی مرتضی موسوی نیز میگوید: این قرصها میتوانند تولید آنزیمهای چربی را کاهش دهند و با افزایش سروتونین، اشتها را کاهش داده و میزان مصرف غذا را کنترل کنند که در نهایت به لاغری منجر میشود.
در مقابل، دومنیکا روبینو، مدیر مرکز تحقیقات و مدیریت وزن واشنگتن میگوید: «طبق مطالعاتی که در مجله انجمن پزشکی آمریکا در سال ۲۰۲۱ منتشر شد، بیشتر اشخاصی که برای لاغری، از داروهای کاهش وزن استفاده کرده بودند، در فاصله خیلی کوتاهی از قطع دارو ۶۰ درصد وزنی را که از کاهش داده بودند، دوباره به دست آوردند.»
رئیس کنترل کیفی آزمایشگاههای پزشکی قانونی تاکید میکند: «داروهای افزایش وزن غدد درون ریز را در بدن دچار اختلال میکنند و فرد را به سمت نارسایی کلیه و کبد و عقیمی و عوارض دیگر میبرند.»
به گفته این مقام مسئول در پزشکی قانونی این داروها که به عنوان داروهای گیاهی معرفی میشوند کاملاً تقلبی و فاقد برچسب اصالت هستند و وزارت بهداشت آنها را تأیید نکرده است.
متخصصان پزشکی معتقدند قرصهای کاهش وزن بدون ارزیابی پزشک لاغری، میتواند عوارضی همچون بی خوابی، اختلالات خواب،بی قراری افزایش ضربان قلب و فشار خون داشته باشند.