طرز تهیه عدس پلو مجلسی و خوشمزه؛ با گوشت و کشمش

عدس‌پلو غذایی رنگارنگ و جذاب است که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه عدس پلو مجلسی را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد.

برای تهیه عدس پلو باید عدس و برنج خیسانده شده را به صورت جداگانه نیم‌پز کنید. پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید تا سبک شود، سپس ادویه‌ها و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی گوشت گرفته شود. در قابلمه مناسبی لایه به لایه برنج، عدس و ترکیب مواد گوشتی را بریزید و عدس پلو را دم کنید. درون تابه دیگری پیاز دیگری را خلالی خرد کنید و پس از تفت دادن کشمش را به آن اضافه کنید. در نهایت عدس پلو را در ظرف سرو بریزید و با ترکیب پیاز داغ و کشمش آن را تزیین کنید.

مواد لازم جهت تهیه عدس پلو مجلسی

مواد لازم جهت تهیه عدس پلو مجلسی به شرح زیر است:

برنج۳ پیمانهعدس۱ پیمانهگوشت چرخ کرده یا گوشت قیمه‌ای۲۰۰ گرمپیاز۲ عددکشمش پلویی۱/۲ پیمانهزعفران دم کردهبه میزان لازمروغنبه میزان لازمکره به میزان لازم (اختیاری)زردچوبه، نمک، فلفل، دارچین و زیرهبه میزان لازم

مراحل تهیه عدس پلو مجلسی

مدت زمان آماده سازی: ۶۰-۹۰ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده سازی عدس

عدس را تمیز کنید و آن را حدود ۲۰-۳۰ دقیقه در آب خیس کنید تا پخت آن سریع‌تر انجام شود و کاملاً نرم شود.

عدس‌های خیسانده شده را در قابلمه مناسبی بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا عدس‌ها نیم‌پز شود. بعد از حدود ۱۵ دقیقه، عدس را تست کنید؛ باید کمی نرم شده باشد؛ اما نباید له شود. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

توجه داشته باشید که در این مرحله به عدس نمک اضافه نکنید، زیرا نمک می‌تواند باعث سفتی آن شود. برای خوشمزه تر شدن غذا بهتر است از عدس محلی استفاده کنید.

مرحله دوم: آماده سازی برنج

برنج را تمیز کنید و بشویید. برنج را حداقل یک ساعت در آب و نمک خیس کنید.

این کار باعث می‌شود برنج بهتر قد بکشد و ظاهر بهتری داشته باشد.

قابلمه‌ای که در آن قصد طبخ عدس پلو را دارید تا نیمه آب کنید و قابلمه را روی حرارت گذارید، اجازه دهید آب به جوش بیاید.

برنج خیس کرده را آبکش کنید و به آب در حال جوش اضافه کنید.

زمانی که برنج نرم شد و دانه‌های آن کمی قد کشیدند، آن را درون صافی بریزید.

برنج و عدس را نباید با هم بپزید، زیرا هر کدام زمان پخت متفاوتی دارند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین عدس پلو با گوشت چرخ کرده

مرحله سوم: آماده‌سازی پیاز و ادویه‌ها

یک عدد از پیازها را نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود.

زردچوبه، فلفل، دارچین و کمی نمک به پیازها اضافه کنید تا عطر ادویه‌ها آراد شود.

شما می‌توانید از ادویه‌هایی مثل دارچین و زیره استفاده کنید. دارچین و زیره طعمی گرم و دلپذیر به غذا می‌دهند.

مرحله چهارم: افزودن گوشت چرخ کرده

گوشت چرخ‌کرده یا قیمه‌ای را به محتوای درون تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

پس از پخت کامل گوشت، آن را کنار بگذارید.

مرحله پنجم: تهیه کشمش و پیاز داغ

پیاز دوم را به صورت خلالی نازک برش بزنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی و ترد شود.

کشمش پلویی را بشویید و خشک کنید. حرارت را کم کنید و کشمش‌ها را به پیاز داغ اضافه کنید.

کمی تفت دهید تا کشمش‌ها پف کنند و نرم شوند. مراقب باشید کشمش‌ها نسوزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو خرم آبادی

مرحله ششم: پخت عدس پلو

ته قابلمه مناسب را با کمی روغن چرب کنید و نان یا سیب زمینی برای ته‌دیگ بگذارید.

یک لایه برنج آبکش شده، یک لایه عدس و کمی از مخلوط گوشت بریزید.

همین روند را تکرار کنید تا تمام مواد تمام شوند.

می‌توانید در هر لایه کمی زعفران دم کرده برای عطر و رنگ اضافه کنید.

در نهایت روی قابلمه دم‌کنی بگذارید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا عدس پلو دم بکشد.

حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه برای دم کشیدن زمان نیاز است.

حرارت ملایم و زمان کافی برای دم کشیدن، کمک می‌کند تا عدس پلو خوش‌طعم و با کیفیتی داشته باشید.

مرحله هفتم: سرو و تزیین عدس پلو

پس از دم کشیدن، عدس پلو را در ظرف سرو بریزید و با مخلوط گوشت، کشمش و پیاز داغ تزیین کنید.

برای رنگارنگ‌تر شدن و جذاب‌تر شدن غذا می‌توانید از کمی خلال بادام یا پسته نیز برای تزیین استفاده کنید.

برخی این غذا را با مرغ ریش‌ریش شده، گوشت قیمه شده یا گوشت قلقلی شده درست می‌کنند. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل فوق این عدس پلویی خوشمزه ‌را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید