خوردن انگور یخزده استرس را کاهش میدهد؟
استرس نوعی واکنش طبیعی و فیزیولوژیکی بدن در مواجهه با مسائل و مشکلات است که میتواند عوارض و پیامدهای مختلفی داشته باشد. خوردن ناشی از استرس بدون احساس گرسنگی هم یکی از آنها است.
دکتر جیسون سینگ پیشنهاد میکند با گذاشتن انگورهای یخزده در دهان و آب شدن آهسته آنها میتوان این تمایل به خوردن در زمان استرس را کنترل کرد.
سینگ روز دوشنبه در شبکه اجتماعی تیکتاک گفت: «سرما گیرندههای تیآرپیام۸ (TRPM8) در دهان را که باعث ترشح دوپامین یا هورمون لذت میشوند، فعال میکند؛ همانچیزی است که هنگام استرس به آن نیاز داریم.»
گیرندههای نوع ۸ ملستاتین از خانواده گیرندههای پتانسیل ترانزیت بازتابی (تیآرپیام۸) عمدتا در دماهای پایینتر از دمای اصلی بدن (معمولا ۲۹ درجه سانتیگراد) فعال میشوند. تحقیقات نشان دادهاند که این گیرندهها زمانی به طور کامل فعال میشوند که دما به ۱۰ درجه برسد.
گیرندههای تیآرپیام۸ که فعال میشوند، میتوانند ترشح سیجیآرپی (CGRP)، نوروپپتیدی که سطح دوپامین در مغز را کاهش میدهد، سرکوب کنند و سطح اینترلوکینــ۱۰، پروتئین ضدالتهاب در بدن که به شرایط استرسزا واکنش نشان میدهد، را افزایش دهند.
سینگ میافزاید که حس خنکی انگور در دهان سیستم عصبی پاراسمپاتیک را نیز تحریک میکند. این باعث میشود ضربان قلب و تنفس، فشار خون و سطح کورتیزول کاهش یابد و به بهبود هضم هم کمک میکند.
شواهد نشان میدهد سطح کورتیزول، هورمون اصلی استرس بدن، در شرایط سرما، مانند غوطهور شدن در آب سرد، کاهش مییابد.
در نهایت، جویدن انگور با تحریک غدههای بزاقی برای ترشح بزاق، مغز را فریب میدهد و باعث میشود فکر کنید چیزی خورده و سیر شدهاید.
سینگ توصیه میکند: «پس هر موقع احساس استرس داشتید، انگور یخزده بخورید.»
انگور نسبتا کمکالری و در کاهش وزن موثر است. یک پیمانه انگور، معادل حدود ۹۲ گرم، ۶۲ کالری دارد. همچنین مقدار زیادی آب و فیبر در انگور وجود دارد و سرشار از ویتامین ث، کا و آنتیاکسیدان رزوراترول است که بر سلامت قلب تاثیر دارد.