طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با آب گوجه؛ با طعمی متفاوت
آیا تا به حال طعم بینظیر بادمجان شکم پر را با آب گوجه چشیدهاید؟ این ترکیب جادویی با طعمی به یاد ماندنی و متفاوت، همه را مجذوب خود کند. در این بخش از مجله اکالا با ما همراه باشید تا با طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با آب گوجه آشنا شوید.
برای تهیه این ترشی، ابتدا بادمجانها را شسته و خشک کرده، دم و کلاهک آنها را کوتاه کرده و شکمشان را برش دهید. سپس گوجهفرنگیها را پوره کرده و بجوشانید. بادمجانها را به همراه سرکه، آب و نمک بپزید تا کمی نرم شوند. در این فاصله میتوانید ادویهها، هویج، فلفل تند، سیر و سبزیجات خشک را با هم مخلوط کنید.
شکم بادمجانها را با مواد میانی پر کرده و در ظرف بچینید. برای تهیه آب ترشی، پوره گوجه فرنگی را با سرکه و نمک مخلوط کرده و روی بادمجانها بریزید. ظرف را در جای خنک نگهداری کنید تا ترشی آماده شود. برای مطالعه طرز تهیه به صورت مرحله به مرحله، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه ترشی بادمجان شکم پر با آب گوجه
برای تهیه این ترشی خوشمزه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
بادمجان قلمی ۱ کیلوگرم (حدود ۵-۶ عدد)گوجه فرنگی۱.۵ کیلوگرمهویج۱ عدد متوسطفلفل تند۳ عددسیر۵-۶ حبه (بسته به تعداد بادمجانها)سرکه۲ لیواننمکبه مقدار لازمآب جوشیده (سرد شده)۱ لیوانسبزی معطر خشک (ترخون، ریحان، نعنا، جعفری)از هر کدام ۱ قاشق غذاخوریپودر فلفل سیاه۱/۲ قاشق مرباخوریزردچوبه۱ قاشق مرباخوریگلپر آسیاب شده۱/۲ قاشق مرباخوریسیاه دانه۱ قاشق مرباخوری
مراحل تهیه ترشی بادمجان شکم پر با آب گوجه
زمان آماده سازی اولیه: ۲ الی ۳ ساعتمناسب برای: ۵ الی ۶ نفر (بسته به تعداد بادمجانها)
مرحله اول: آمادهسازی بادمجانها
ابتدا باید بادمجانها را بشویید و خشک کنید. دم و کلاهک آنها را کمی کوتاه کرده و با چاقوی تیز، شکم آنها برش دهید بدون اینکه به ته بادمجان آسیب برسد.
مرحله دوم: تهیه پوره گوجه فرنگی
گوجهفرنگیها را شسته، پوست گرفته و پوره کنید. پوره را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بجوشانید تا غلیظ شود. سپس از صافی رد کنید تا پوست و دانههای آن گرفته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کرفس و موسیر
مرحله سوم: پختن بادمجانها
بادمجانها را در قابلمه مناسب بچینید. یک لیوان سرکه و یک لیوان آب به همراه یک قاشق غذاخوری نمک به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط (حدود ۱۰ دقیقه) قرار دهید تا بادمجانها کمی نرم شوند.
سپس، آنها را آبکش کرده و اجازه دهید تا کاملا خنک شوند. (اگر پوست بادمجانها چروک شد، حرارت را خاموش کنید چرا که پخت بیش از باعث له شدن آنها میشود.)
مرحله چهارم: آمادهسازی مواد میانی
هویج را شسته، پوست گرفته و رنده یا نگینی خرد کنید. فلفل تند و سیر را ریز خرد کنید. هویج، سبزیجات خشک، فلفل سیاه، زردچوبه، گلپر، فلفل تند، سیر، سیاه دانه و ۱ قاشق مرباخوری نمک را داخل یک ظرف مناسب به خوبی مخلوط کنید.
مرحله پنجم: پر کردن بادمجانها
بعد از اینکه آب بادمجانها به خوبی کشیده شده باید شکم آنها را باز کرده و با موادی که آماده کردهاید، پر کنید. بادمجانها را پس از پر کردن به آرامی داخل ظرف تمیزی بچیند به طوری که مواد داخل شکمشان نریزد.
مرحله ششم: تهیه آب ترشی
یک لیوان از پوره گوجه فرنگی را با یک لیوان سرکه و دو قاشق مرباخوری نمک مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی فلفل دلمهای شکمپر
مرحله هفتم: چیدن بادمجانها در ظرف ترشی
بادمجانهای پر شده را در ظرف شیشهای تمیز بچینید. سپس، آب ترشی را روی آنها بریزید به طوری که کاملا پوشیده شوند. درب ظرف را محکم ببندید و آن را در جای خشک و خنک به مدت حداقل یک هفته نگهداری کنید تا طعمها به خوبی به هم نفوذ کنند. نوش جان!
چند نکته مهم در طرز تهیه بادمجان شکم پر با آب گوجه
در ادامه به چند فوت و فن کوزهگری در طرز تهیه بادمجان شکم پر با آب گوجهفرنگی اشاره میکنیم:
اگر از سبزیجات تازه استفاده میکنید، حتما آنها را به خوبی شسته، خشک کرده و ریز خرد کنید.میتوانید با توجه به ذائقه خود، به جای فلفل تند از فلفل شیرین استفاده کنید یا حتی ترکیبی از هر دو را امتحان کنید.افزودن گلپر به ترشی کاملا سلیقهای است. در صورت تمایل میتوانید از آن استفاده نکنید.مواد داخل شکم بادمجان را میتوانید با توجه به ذائقه خود تغییر دهید.برای ماندگاری بیشتر ترشی، حتما از ترکیب آب گوجه و سرکه استفاده کنید (بهتر است نسبت سرکه و آب گوجه برابر باشد).
در این بخش از مجله آشپزی اکالا به آموزش طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با آب گوجه پرداختیم. این ترشی لذیذ به سادگی قابل آمادهسازی است و طعمی لذیذ دارد. توصیه میکنیم که حتما این چاشنی خوشمزه را تهیه کرده و در کنار غذاها نوش جان کنید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.