طرز تهیه دمنوش زرشک و عناب + بهترین زمان مصرف

دمنوش زرشک و عناب علاوه بر طعم و عطر بی‌نظیری که دارد برای سلامت بدن هم بسیار مفید است. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این دمنوش را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید، همچنین بهترین زمان مصرفش آموزش خواهیم داد.

برای تهیه این دمنوش مفید کافی است زرشک‌ها و عناب را بشویید، عناب را نصف کنید و به همراه زرشک و آب جوش درون قوری بریزید. ۱۵-۲۰ دقیقه روی حرارت گذارید تا دمنوش دم بکشد. سپس آن را از صافی رد کنید و با مقداری عسل به دلخواه شیرین و میل کنید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش زرشک و عناب

مواد لازم برای تهیه دمنوش زرشک و عناب به شرح زیر است:

زرشک تازه یا خشک۲ قاشق غذاخوریعناب۵-۶ عددآب جوش۲ لیوانعسل یا نبات به مقدار دلخواه (اختیاری)

مراحل تهیه دمنوش زرشک و عناب

مدت زمان آماده سازی: ۱۵-۲۰ دقیقهمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: آسان

مرحله اول: آماده‌سازی زرشک و عناب

زرشک و عناب را با آب سرد بشویید.

برای داشتن طعم و رنگ جذاب تر بهتر است از زرشک تازه استفاده کنید؛ اما اگر از زرشک خشک استفاده می‌کنید باید پس از شستن آن را در مقداری آب بخیسانید. این کار باعث می‌شود طعم ترشی آن کمی ملایم‌تر شده و زرشک نرم‌تر شود.

عناب‌ها را با چاقو نصف کنید تا داخل آن‌ها نیز به خوبی در آب جوش قرار بگیرد و مواد مغذی آن آزاد شود.

مرحله دوم: دم کردن دمنوش

مقداری آب جوش در قوری بریزید و بچرخانید تا دیواره‌های قوری شما گرم شود. سپس آب را دور بریزید.

زرشک و عناب‌های شسته و آماده شده را درون قوری بریزید. آب جوش را به قوری اضافه کنید.

درب قوری را بگذارید و اجازه دهید دمنوش به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت غیرمستقیم (مثلاً روی کتری) دم بکشد.

در این مدت، طعم و خواص زرشک و عناب به خوبی در آب پخش می‌شود و دمنوش آماده می‌شود.

دقت کنید که دمنوش زرشک و عناب باید به اندازه کافی دم بکشد، اما نه بیشتر از ۳۰ دقیقه، چون طعم آن ممکن است بیش از حد ترش یا غلیظ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش آویشن و عناب + زمان مصرف

مرحله سوم: افزودن عسل و سرو دمنوش

پس از دم کشیدن، دمنوش را از صافی عبور دهید تا زرشک‌ها و عناب‌ها جدا شوند و نوشیدنی شفاف و خوش‌طعم آماده شود.

اگر تمایل دارید دمنوش کمی شیرین باشد، می‌توانید مقداری عسل یا نبات در این مرحله به آن اضافه کنید.

عسل نه تنها طعم خوبی به دمنوش می‌دهد؛ بلکه خواص آن را نیز افزایش می‌دهد.

بهتر است پس از آماده سازی دمنوش را سرو کنید. آن را در فنجان بریزید و به صورت گرم میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای سبز و لیمو

بهترین زمان مصرف دمنوش زرشک و عناب

نوشیدن این دمنوش در صبح موجب طراوت و شادابی بدن شما می‌شود و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مناسب است. بهترین زمان مصرف آن در عصر یا شب قبل از خواب است، زیرا به آرامش و بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند.

این دمنوش طبع سرد و خواص آرام‌بخش دارد. به طور کلی، توصیه می‌شود این دمنوش را یک ساعت بعد از غذا مصرف کنید تا هضم غذا نیز بهتر انجام شود و معده دچار سردی نشود.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این دمنوش مفید را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در تهیه این دمنوش از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب طعم و عطر بهتر آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید