طرز تهیه سیر ترشی با شیره انگور؛ طعمی متفاوت اما لذیذ

سیر ترشی با شیره انگور با طعم ترش و شیرین بسیار خوشایندی که دارد یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین ترشی‌هایی است که می‌توانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه‌ آن را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.

برای تهیه سیر ترشی با شیره انگور باید سیرها را بشویید و به خوبی خشک کنید. سپس سیرها را در شیشه تمیز و خشک بچینید. شیره انگور، سرکه و نمک را با هم ترکیب کنید و به سیرها اضافه کنید. به دلخواه فلفل سیاه، فلفل قرمز و چوب دارچین به آن اضافه کنید و درب شیشه را ببندید. ۱ ماه در فضای تاریک و خنک قرار دهید تا ترشی آماده شود.

مواد لازم جهت تهیه سیر ترشی با شیره انگور

مواد لازم جهت تهیه سیر ترشی با شیره انگور به شرح زیر است:

سیر تازه۵۰۰ گرم (حدودا ۵ سیر متوسط)سرکه سفید یا سرکه انگور۲ لیوانشیره انگور۱ لیواننمک۱/۲ قاشق چای‌خوریفلفل سیاه یا قرمزبه مقدار دلخواهچوب دارچین۱ عدد کوچک (اختیاری)

مراحل تهیه سیر ترشی با شیره انگور

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۱۰-۱۵ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی ۱ ماهشما با هر مقدار سیر تازه‌ای که در دسترس دارید می‌توانید این ترشی را تهیه کنید.درجه سختی: آسان

مرحله اول: آماده‌سازی سیر

سیرها را با دقت از پوست رویی جدا کنید، مواظب باشید که پوست نازک روی حبه‌ها را تا حد امکان نگه دارید، زیرا این کار به ماندگاری بیشتر ترشی کمک می‌کند.

سیرها را به خوبی با آب بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

سپس آن‌ها را روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.

توجه داشته باشید که بهتر است هیچ گونه رطوبتی روی سیرها باقی نماند، زیرا رطوبت می‌تواند باعث کپک‌زدگی شود.

استفاده از سیر تازه و ترد برای ترشی، باعث طعم بهتر و بافت بهتری می‌شود.

مرحله دوم: جوشاندن سیر (اختیاری)

اگر به طعم تند سیر علاقه ندارید، می‌توانید سیرها را برای حدود ۵ دقیقه در آب جوش بجوشانید.

سپس سیرها را به سرعت در آب سرد قرار دهید تا شوک حرارتی وارد شده و تردی آن‌ها حفظ شود.

جوشاندن سیرها علاوه بر نرم‌تر کردن آن‌ها از میزان تندی سیر نیز کم می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کدو حلوایی

مرحله سوم: ترکیب سرکه، شیره انگور و نمک

در یک کاسه، سرکه و شیره انگور را مخلوط کنید.

اگر شیره انگور بسیار غلیظ است، کمی آب گرم به آن اضافه کنید تا روان‌تر شود.

در همین مرحله نمک به مخلوط اضافه کنید و آن را به خوبی هم بزنید تا نمک کاملاً حل شود.

شیره انگور باعث شیرینی ملایمی در ترشی می‌شود. اگر طعم شیرینی بیشتری می‌خواهید، مقدار شیره انگور را کمی افزایش دهید.

مرحله چهارم: چیدن سیر در شیشه

از شیشه به جای پلاستیک استفاده کنید، زیرا شیشه هیچ طعم و بویی به ترشی نمی‌دهد و باعث حفظ کیفیت آن می‌شود.

دقت کنید شیشه‌ای که استفاده می‌کنید، کاملاً تمیز و استریل شده باشد تا از ایجاد کپک جلوگیری کند.

سیرها را به‌ صورت مرتب در شیشه تمیز و خشک بچینید.

در صورت تمایل، یک عدد چوب دارچین کوچک و کمی فلفل سیاه یا قرمز برای عطر و طعم بیشتر به شیشه اضافه کنید.

دارچین به سیر ترشی عطر و طعم دلپذیری می‌دهد و یک تعادل جذاب بین طعم ترش و شیرین ایجاد می‌کند.

مرحله پنجم: اضافه کردن مایع ترشی

ترکیب سرکه و شیره انگور را به آرامی روی سیرها بریزید تا سطح سیرها کاملاً پوشیده شود.

دقت کنید که حدود یک سانتی‌متر فضای خالی در بالای شیشه باقی بگذارید تا مایع به خوبی در شیشه پخش شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با آب گوجه

مرحله ششم: بستن درب شیشه و نگهداری

درب شیشه را به خوبی ببندید و مطمئن شوید که هوا به داخل شیشه نفوذ نکند.

شیشه را در جای تاریک و خنک، مانند کابینت یا انباری، برای مدت حداقل یک ماه نگهداری کنید تا طعم‌ها به اوج خود برسند.

در این مدت، سیرها به خوبی طعم شیره انگور و سرکه را جذب خواهند کرد.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده بالا این ترشی بسیار خوشمزه و جذاب را تهیه و در کنار غذاهایتان میل کنید.

اگر شما در تهیه این ترشی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید