طرز تهیه پای خرما؛ دسری بدون دردسر و پیچیدگی
به دنبال یک دسر خوشمزه و متفاوت هستید؟ پای خرما، با طعمی شیرین و بافت نرم، انتخابی عالی برای شماست. در این آموزش از مجله اکالا، طرز تهیه آسان و مرحله به مرحله این دسر خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
برای تهیه این کیک خوشمزه ابتدا مواد خشک و مرطوب را جداگانه آماده کرده و سپس آنها را با هم مخلوط کنید. بعد از آماده شدن مایه کیک، آن را در قالب ریخته و لایههای خرما و کرمفیل را اضافه کنید. در نهایت قالب را در فر قرار داده و پس از پخت، پای خرما را تزئین و سرو کنید. برای مطالعه رسپی این کیک با جزئیات کامل در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه پای خرما
مواد لازم جهت تهیه پای خرما به شرح زیر است:
تخم مرغ۳ عددشکر۱۱۰ گرمروغن مایع۶۰ گرمآرد شیرینیپزی۱۵۰ گرمعسل یا شربت بار۲۰ گرموانیلیک چهارم قاشق چایخوریبکینگ پودرنصف قاشق چای خوریٰکرمفیل شیری (دلخواه)به مقدار لازمخرمابه مقدار لازم (تقریبا یک پیمانه)
مراحل تهیه پای خرما
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقهمناسب برای: حدود ۲۰ تا ۲۵ عدد شیرینی صدفی متوسط خواهید داشت.
مرحله اول: آماده سازی آرد و خرما
برای تهیه پای خرما اول بکینگ پودر را به آرد سفید اضافه و کاملا مخلوط کنید و بعد سه بار الک کرده و کنار بگذارید.
خرما را پوست بکنید و هسته آن را جدا کنید. بعد به کمک چنگال یا میکسر خرما را له کنید.
میتوانید به دلخواه به این ترکیب یک قاشق چای خوری کره نرم شده در دمای محیط و نصف قاشق چای خوری دارچین و مقداری هل و گردوی خرد شده هم اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای آناناس خانگی مانند قنادیها
مرحله دوم: همزدن تخم مرغ
سفیده و زردههای تخم مرغ را از هم جدا کنید و سفیدهها را با همزن بزنید تا کمی حالت بگیرند (حدود دو دقیقه).
بعد در حین هم زدن کم کم شکر را به سفیدهها اضافه کنید و انقدر هم بزنید تا سفیده کاملا فرم بگیرد.
زردهها، وانیل، عسل و روغن مایع را داخل ظرفی بریزید و با دور کند همزن بزنید تا یکدست و کرم رنگ شود.
مخلوط زردهها را به سفیدههای فرم گرفته اضافه کنید و با لیسک به آرامی و به حالت دورانی مخلوط کنید تا یکدست شود. این کار را به آرامی انجام دهید تا پف سفیدهها نخوابد.
بعد مخلوط آرد و بکینگ پودر را در سه مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک به آرومی فولد کنید تا در نهایت یکدست شود.
مرحله سوم: ریختن مایه کیک در قالب
برای پخت کیک میتوانید از قالب مافین یا قالب پای یا قالب بزرگ استفاده کنید. اگر از قالب مافین استفاده میکنید کپسولهای کاغذی را داخل قالب قرار دهید.
سپس مایه کیک را داخل قیف یکبار مصرف بریزید. بعد به کمک قیف از مایه کیک داخل کپسول ها بریزید تا کف کپسول پر شود.
کرمفیل شیری را داخل قیف یکبار مصرف بریزید و یک لایه نازک روی مایه کیک بریزید. استفاده از کرمفیل کاملا اختیاری است، در صورت دلخواه میتوانید آن را حذف کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک پای سیب
مرحله چهارم: ریختن خرمای له شده روی کیک
خرمای له شده را داخل قیف بریزید و یک لایه روی کرمفیل بزنید.
اگر قیف یکبار مصرف ندارید میتوانید از دو تا قاشق برای برداشتن خرما و قرار دادن آن روی کیک استفاده کنید.
دوباره از مایه کیک به کمک قیف روی لایه خرما بریزید تا کاملا روی آن پوشیده شود. توجه کنید که حتما باید جا برای پف کردن کیک باقی بگذارید؛ چون این کیک بافت فوق العاده لطیفی دارد و باید برای پف کردن تکیه گاه داشته باشد وگرنه پفش میخوابد.
مرحله پنجم: پخت کیک
قالب را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت حدودی ۲۰ دقیقه بپزید. زمان ذکر شده در فرهای مختلف متغیر است.
در آخر با یک خلال دندان از قسمت وسط کیک تست کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد میتوانید قالب را از فر خارج کنید.
اجازه دهید کیکها کاملا خنک شوند و بعد با پودر نارگیل و پسته خرد شده تزئین کنید. نوش جان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای آلبالو با خمیر مخصوص آن
نکات مهم در خصوص تهیه پای خرما
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه پای خرما اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
این کیک را به جای قالبهای تک نفره میتوانید در قالب بزرگ و به صورت یک کیک بزرگ تهیه کنید و بعد برش بزنید.در فرهای برقی دما را بیست درجه پایینتر از دمای گفته شده قرار بدهید.این کیک بافت بسیار لطیفی دارد. بهتر است که بعد از پخت اجازه دهید ۱۰ دقیقه داخل فر خاموش بماند و بعد از فر خارج کنید؛ چون شوک دمایی ممکن است باعث چروک شدن روی کیک شود.میتوانید برای خوش عطر شدن کیک همراه با وانیل مقداری هم پودر هل به مواد اضافه کنید.اگر از قالب بزرگ برای پختن کیک استفاده میکنید توجه داشته باشید که زمان پخت افزایش پیدا میکند.در صورت دلخواه میتوانید مقداری گردوی خرد شده روی لایه خرما بریزید.کیک را داخل ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.همه مواد اولیه این کیک باید به دمای محیط رسیده باشندتا زمانی که دو سوم زمان پخت طی نشده از باز کردن در فر و چک کردن کیک خودداری کنید، چون باعث خوابیدن پف کیک میشود.سه بار الک کردن آرد باعث هوادهی بین ذرات آرد میشود و در پف کردن و لطافت کیک موثر است.پرههای همزن باید کاملا تمیز، خشک و عاری از هر گونه چربی باشد.موقع همزدن سفیدههای تخم مرغ همزن را از یک جهت حرکت دهید؛ مثلا در جهت عقربههای ساعت چون عوض کردن مداوم جهت هم زدن باعث میشود که سفیده به خوبی فرم نگیرد.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه پای خرما را برایتان شرح دادیم. با این دستور ساده، شما هم میتوانید در خانه پای خرمایی خوشمزه و خانگی درست کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین