10 نوع غذای لقمه‌ای آسان و سریع با کمترین مواد اولیه

راهنماتو- اگر کارمند یا دانشجو هستید و زمان کمی دارید، چنان‌چه فرزند دانش‌آموز دارید و نمی‌دانید چه میان‌وعده‌هایی برای فرزند دلبندتان آماده کنید که علاوه بر مقوی بودن جذاب نیز باشند، یا بنا به هر دلیلی به دنبال غذاهایی هستید که زمان و مواد اولیه کمی لازم  داشته باشند، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

به گزارش راهنماتو، این روزها غذاهایی که پخت سریع دارند و مواد اولیه کمتر و در دسترس‌تری برای تهیه آن‌ها لازم است، طرفداران بسیاری دارند. در ادامه این مطلب از راهنماتو ما به شما غذاهای لقمه‌ای و آسانی را معرفی می‌کنیم که شاید نام آن‌ها را کمتر شنیده باشید.

1. ناز لقمه لبنانی

ناز لقمه یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب لبنانی است. این غذا را می‌توانید با مواد اولیه‌ای که در اختیار دارید به سادگی تهیه کنید.

مواد لازم ناز لقمه لبنانی:


نصف پیمانه بادمجان کبابی (پوست کنده و له شده)
1 پیمانه ماست چکیده
2 حبه سیر (رنده شده)
1 قاشق چایخوری نعنا خشک
نمک به مقدار لازم


5 عدد گوجه فرنگی (پوست کنده و رنده شده)
2 قاشق غذاخوری پیاز داغ
30 گرم کره
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه


400 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز (رنده شده)
1 قاشق چایخوری پودر سیر
2 قاشق غذاخوری سماق
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه ناز لقمه لبنانی:  

تهیه ماست و بادمجان: بادمجان کبابی له شده، ماست چکیده، سیر رنده شده، نعنا خشک و نمک را در ظرفی مخلوط کرده و خوب هم بزنید. این مخلوط را در یخچال قرار دهید تا طعم‌ها به خورد هم بروند.

تهیه سس گوجه فرنگی: گوجه فرنگی رنده شده، پیاز داغ، کره، نمک، فلفل و زردچوبه را در تابه ریخته و با حرارت ملایم تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود و سس غلیظ شود.

تهیه کباب لقمه: گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، پودر سیر، سماق، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید. سپس از این مخلوط به اندازه گردو برداشته و به شکل کباب‌های کوچک درآورید. کباب‌ها را در تابه یا گریل سرخ کنید تا مغزپخت شوند.

سرو: نان پیتا یا نان سنگک را گرم کرده و روی آن را با ماست و بادمجان بپوشانید. سپس کباب‌های آماده شده را روی آن قرار دهید و با سس گوجه فرنگی تزئین کنید.

نکات:


می‌توانید از نعنا تازه به جای نعنا خشک استفاده کنید.
برای تزیین می‌توانید از گوجه فرنگی و پیاز نگینی شده استفاده کنید.
این غذا را می‌توانید با انواع سالاد و ترشی سرو کنید.

2. سمبوسه اسفناج

سمبوسه اسفناج به دلیل داشتن اسفناج، سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. این سمبوسه را می‌توانید به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی یا پیش غذا سرو کنید.

مواد لازم سمبوسه اسفناج:


اسفناج: 500 گرم
پیاز: 1 عدد متوسط
سیر: 2 حبه
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
پنیر فتا یا پنیر موزارلا: به مقدار دلخواه (اختیاری)


خمیر یوفکا یا نان لواش: به مقدار لازم
تخم مرغ: 1 عدد
روغن مایع: برای سرخ کردن

طرز تهیه سمبوسه اسفناج:

آماده سازی اسفناج: اسفناج‌ها را خوب بشویید و خرد کنید. پیاز و سیر را نیز ریز خرد کنید.

تفت دادن مواد: در یک تابه، روغن زیتون را گرم کرده و پیاز و سیر را تفت دهید تا طلایی شوند. سپس اسفناج خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا آب آن کاملا کشیده شود. در آخر، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. اگر دوست دارید، می‌توانید پنیر فتا یا موزارلا را نیز به مواد اضافه کنید.

آماده سازی سمبوسه‌ها: خمیر یوفکا را به شکل مربع‌های متوسط برش بزنید. یک قاشق از مواد اسفناجی را در وسط هر مربع قرار دهید و لبه‌های خمیر را روی هم قرار داده و خوب بچسبانید تا بسته شود.

سرخ کردن سمبوسه‌ها: تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و کمی نمک به آن اضافه کنید و هم بزنید. هر سمبوسه را در تخم مرغ زده شده فرو ببرید و سپس در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شود.

نکات:


می‌توانید از انواع دیگر سبزیجات مانند جعفری، گشنیز یا ریحان نیز در مواد میانی سمبوسه استفاده کنید.
برای یک گزینه سالم‌تر، می‌توانید سمبوسه‌ها را در فر بپزید به جای اینکه آنها را سرخ کنید.
برای اینکه سمبوسه‌ها بهتر بسته شوند، می‌توانید از کمی آب یا شیر برای چسباندن لبه‌های خمیر استفاده کنید.

3. سوسیس لقمه مکزیکی

سوسیس لقمه مکزیکی به دلیل طعم لذیذ و آماده سازی آسان، برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها نیز بسیار مناسب است.

مواد لازم سوسیس لقمه مکزیکی:


سوسیس: به مقدار دلخواه (سوسیس‌های کوچک یا بزرگ را می‌توان استفاده کرد)
پیاز: 1 عدد متوسط
فلفل دلمه‌ای: 1 عدد (به دلخواه می‌توانید از چند رنگ فلفل دلمه‌ای استفاده کنید)
ذرت: یک قوطی
نخود فرنگی: یک قوطی
سس کچاپ: به مقدار دلخواه
سس تند: به مقدار دلخواه
نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن: برای سرخ کردن
نان لواش: به تعداد لازم

طرز تهیه سوسیس لقمه مکزیکی:

آماده سازی مواد: پیاز و فلفل دلمه‌ای را به صورت نگینی خرد کنید. سوسیس‌ها را به قطعات دلخواه برش دهید.

تفت دادن مواد: در یک تابه، روغن را گرم کرده و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس فلفل دلمه‌ای را اضافه کرده و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا نرم شود.

اضافه کردن سایر مواد: ذرت، نخود فرنگی، سوسیس‌های خرد شده، سس کچاپ، سس تند، نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

پختن غذا: حرارت را کم کرده و اجازه دهید مواد به مدت چند دقیقه با هم تفت بخورند تا کاملا پخته و طعم‌ها به خورد هم بروند.

لقمه کردن: نان لواش را تخت کرده و مواد را در وسط آن به شکل دلخواه بریزید.

نکات:


برای طعم‌دار کردن بیشتر سوسیس لقمه، می‌توانید از ادویه‌های دلخواه مانند پاپریکا، پودر کاری یا آویشن استفاده کنید.
می‌توانید از پنیر چدار رنده شده برای روی سوسیس لقمه استفاده کنید.
برای یک وعده غذایی کامل‌تر، می‌توانید سوسیس لقمه را همراه با نان تست یا نان باگت سرو کنید.
برای کاهش کالری، می‌توانید از سوسیس‌های رژیمی و روغن کم استفاده کنید.

4. لقمه سبزیجات

لقمه سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و می‌توانند به عنوان یک میان وعده برای کودکان و بزرگسالان مورد استفاده قرار گیرند.

مواد لازم لقمه سبزیجات:

نان: می‌توانید از نان تست، نان لواش، نان باگت یا هر نوع نان دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

سبزیجات: کاهو، گوجه فرنگی، خیار، هویج، فلفل دلمه‌ای، پیازچه و هر سبزی دیگری که دوست دارید.

سس: ماست، سس مایونز، سس خردل، سس هزار جزیره یا هر سس دیگری که طعم آن را دوست دارید.

سایر مواد (اختیاری): پنیر، تخم مرغ آب پز، مرغ پخته، تن ماهی، زیتون، خیارشور و …

طرز تهیه لقمه سبزیجات:

آماده سازی سبزیجات: سبزیجات را بشویید و به دلخواه خرد کنید. می‌توانید آن‌ها را به صورت نگینی، حلقه‌ای یا خلال خرد کنید.

آماده سازی نان: نان را به اندازه دلخواه برش بزنید.

مونتاژ لقمه‌ها: یک لایه از سس مورد نظر خود را روی نان بمالید. سپس سبزیجات خرد شده را روی نان قرار دهید. می‌توانید از چند نوع سبزیجات به صورت لایه لایه استفاده کنید. در صورت تمایل، می‌توانید از پنیر، تخم مرغ آب پز یا سایر مواد دلخواه خود نیز استفاده کنید.

سرو: لقمه‌ها را آماده کرده و به صورت دلخواه تزئین کنید. می‌توانید از خلال دندان برای نگه داشتن مواد داخل نان استفاده کنید.

نکات:


برای ایجاد تنوع، می‌توانید از انواع مختلف سبزیجات و سس‌ها استفاده کنید.
سعی کنید از سبزیجات تازه و فصلی استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشند.
برای یک گزینه سالم‌تر، می‌توانید از نان سبوس‌دار و سس‌های کم چرب استفاده کنید.
برای کودکان، می‌توانید از شکل‌های مختلف برای برش سبزیجات استفاده کنید تا برای آن‌ها جذاب‌تر باشد.

پیشنهادات برای سس:

سس ماست و شوید: ماست چکیده، شوید خرد شده، نمک، فلفل سیاه

سس سزار: سس مایونز، پنیر پارمزان رنده شده، سیر، آب لیمو، روغن زیتون

سس هزار جزیره: سس مایونز، خیارشور خرد شده، پیازچه خرد شده، سس کچاپ، آب لیمو

5. قوت

قوت همدانی یکی از غذاهای سنتی همدان است که بسیار مغذی و انرژی‌زا بوده و ترکیبی از نان، سبزیجات، پنیر و گردو است.

مواد لازم قوت :

نان: نان لواش خشک یا تافتون خشک (به مقدار دلخواه)

سبزی: سبزی خوردن تازه (تره، شنبلیله، جعفری، گشنیز) به مقدار کافی

پنیر: پنیر لیقوان یا پنیر محلی (به مقدار دلخواه)

گردو: گردوی خرد شده (به مقدار دلخواه)

پیازچه: چند عدد

کره: به مقدار لازم

دوغ یا ماست: برای سرو

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه قوت :

آماده سازی مواد: نان‌ها را به قطعات کوچک خرد کنید. سبزی خوردن را نیز ریز خرد کنید.

مخلوط کردن مواد: نان خرد شده، سبزی خرد شده، پنیر خرد شده، گردو و پیازچه را در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید.

اضافه کردن طعم‌دهنده‌ها: نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

سرو: دویماج آماده شده را در ظرف مناسبی بکشید و با کره آب شده، دوغ یا ماست سرو کنید.

نکات:


می‌توانید از هر نوع سبزی معطر تازه دیگری مانند نعناع یا ریحان نیز استفاده کنید.
می‌توانید از انواع پنیر محلی دیگر مانند پنیر قره قروت نیز استفاده کنید.

6. اسپرینگ رول سبزیجات

اسپرینگ رول سبزیجات یک گزینه عالی برای یک وعده سبک، سالم و خوشمزه است.

مواد لازم اسپرینگ رول سبزیجات:

ورق اسپرینگ رول: به مقدار لازم

سبزیجات: کاهو، هویج، خیار، فلفل دلمه‌ای، پیازچه و هر سبزی دیگری که دوست دارید.

نودل: رشته فرنگی یا رشته برنج

سس: سس سویا، سس ماهی، سس چیلی یا هر سس دیگری که طعم آن را دوست دارید.

سایر مواد (اختیاری): قارچ، جوانه گندم، بادام زمینی، زنجبیل

طرز تهیه اسپرینگ رول سبزیجات:

آماده سازی سبزیجات: سبزیجات را بشویید و به صورت نوارهای باریک یا مکعب‌های کوچک خرد کنید.

پختن نودل: نودل را طبق دستورالعمل روی بسته بندی بپزید و آبکش کنید.

تفت دادن سبزیجات (اختیاری): در صورت تمایل، می‌توانید سبزیجات را به همراه کمی روغن در تابه تفت دهید تا نرم شوند.

پیچیدن اسپرینگ رول: ورق اسپرینگ رول را در آب گرم خیس کنید تا نرم شود. سپس یک لایه از سبزیجات، نودل و سایر مواد دلخواه را روی آن قرار دهید و آن را رول کنید. برای چسبیدن بهتر، می‌توانید لبه‌های ورق را با کمی آب آغشته کنید.

سرو: اسپرینگ رول‌های آماده شده را می‌توانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید. برای سرو گرم، می‌توانید آن‌ها را در روغن سرخ کنید یا در فر بپزید. برای سرو سرد، می‌توانید آن‌ها را با سس دلخواه سرو کنید.

نکات:


برای ایجاد تنوع، می‌توانید از انواع مختلف سبزیجات و سس‌ها استفاده کنید.
سعی کنید از سبزیجات تازه و فصلی استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشند.
برای یک گزینه سالم‌تر، می‌توانید از سس‌های کم چرب و روغن کم استفاده کنید.

7. لقمه سرخ شده سیب‌زمینی و تخم‌مرغ آب‌پز

لقمه‌های سرخ شده سیب‌زمینی و تخم‌مرغ آبپز علاوه بر خوشمزگی سرشار از پروتئین و کربوهیدرات نیز هستند.

مواد لازم لقمه سرخ شده سیب‌زمینی و تخم‌مرغ آب‌پز:


سیب‌زمینی: 2 عدد متوسط
تخم‌مرغ: 2 عدد
پیازچه: 2 عدد
نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
آرد سوخاری: به مقدار لازم
تخم‌مرغ: 1 عدد (برای چسباندن آرد سوخاری)
روغن: برای سرخ کردن

طرز تهیه لقمه سرخ شده سیب‌زمینی و تخم‌مرغ آب‌پز:

آماده‌سازی سیب‌زمینی و تخم‌مرغ: سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کرده و پوست بکنید. سپس آن‌ها را رنده کنید. تخم‌مرغ‌ها را آب‌پز کرده و پس از سرد شدن، خرد کنید.

مخلوط کردن مواد: سیب‌زمینی رنده شده، تخم‌مرغ خرد شده، پیازچه خرد شده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست به دست آید.

شکل دادن به لقمه‌ها: از مخلوط تهیه شده، گلوله‌های کوچکی درست کنید و آن‌ها را به شکل دلخواه درآورید.

آغشته کردن به تخم‌مرغ و آرد سوخاری: هر گلوله را ابتدا در تخم‌مرغ زده شده و سپس در آرد سوخاری بغلطانید.

سرخ کردن: لقمه‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.

سرو: لقمه‌های سرخ شده را همراه با سس کچاپ یا سس دلخواه سرو کنید.

نکات:


می‌توانید به مخلوط سیب‌زمینی و تخم‌مرغ، سبزیجات خرد شده مانند جعفری یا شوید اضافه کنید.
برای طعم بهتر، می‌توانید به مخلوط پنیر رنده شده اضافه کنید.
از ادویه‌های دلخواه خود مانند پودر سیر، پودر پیاز یا زردچوبه برای طعم‌دار کردن لقمه‌ها استفاده کنید.
به جای سرخ کردن، می‌توانید لقمه‌ها را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا سالم‌تر باشد.

8. کراکر الویه

برای تهیه کراکر الویه به مواد اولیه ساده‌ای نیاز دارید و با کمی خلاقیت می‌توانید انواع مختلفی از آن را درست کنید.

مواد لازم کراکر الویه:


سیب‌زمینی: 3 عدد متوسط
هویج: 1 عدد متوسط
نخود فرنگی: یک پیمانه
خیارشور: نصف پیمانه
تخم‌مرغ آب‌پز: 3 عدد
پیازچه: 2 عدد
سس مایونز: به مقدار دلخواه
نمک و فلفل: به مقدار لازم
کراکر: به مقدار دلخواه
زیتون: برای تزئین (اختیاری)

طرز تهیه کراکر الویه:

آماده سازی مواد: سیب‌زمینی، هویج و تخم‌مرغ را آب‌پز کرده و پوست بکنید. سپس همه مواد را به قطعات کوچک خرد کنید.

تهیه الویه: همه مواد خرد شده را در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید. سس مایونز، نمک و فلفل را به مقدار دلخواه اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

سرو: الویه را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با زیتون تزئین کنید. کراکرها را جداگانه سرو کرده و هر نفر به دلخواه روی کراکر خود از الویه بگذارد.

نکات:


برای یک الویه کامل‌تر، می‌توانید به آن مرغ پخته ریش ریش شده اضافه کنید.
به جای سس مایونز می‌توانید از ماست چکیده یا سس مخصوص سالاد استفاده کنید.
می‌توانید از انواع مختلف کراکر مانند کراکر نمکی، کراکر سبزیجات یا کراکر سبوس‌دار استفاده کنید.

9. بورک لقمه‌ای با سیب‌زمینی پخته و سبزی

بورک لقمه‌ای سیب‌زمینی با نان لواش یک گزینه عالی برای یک میان‌وعده سریع و آسان است.

مواد لازم بورک لقمه‌ای با سیب‌زمینی پخته و سبزی:


سیب‌زمینی پخته و رنده شده: 3 عدد
پیازچه خرد شده: 2 عدد
جعفری خرد شده: نصف پیمانه
پنیر رنده شده (مانند پنیر فتا یا پنیر سفید): نصف پیمانه
تخم‌مرغ: 1 عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
نان لواش: به مقدار لازم
روغن زیتون: برای چرب کردن سینی فر

طرز تهیه بورک لقمه‌ای با سیب‌زمینی پخته و سبزی:

آماده سازی مواد میانی: سیب‌زمینی پخته را رنده کرده و با پیازچه، جعفری، پنیر رنده شده، تخم‌مرغ، نمک و فلفل مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست به دست آید.

برش زدن نان لواش: نان لواش را به مربع‌های کوچک برش بزنید.

پر کردن بورک‌ها: روی هر مربع نان لواش مقداری از مواد میانی قرار دهید و سپس آن را رول کنید تا به شکل یک مثلث درآید.

چیدن بورک‌ها: بورک‌های آماده شده را در سینی فر چرب شده بچینید.

پختن: بورک‌ها را در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که طلایی رنگ شوند، بپزید.

نکات:

سبزیجات: می‌توانید از سبزیجات دیگری مانند اسفناج، ریحان یا شوید نیز استفاده کنید.

پنیر: می‌توانید از پنیرهای دیگری مانند پنیر گودا یا پنیر موزارلا نیز استفاده کنید.

روغن: برای سرخ کردن بورک‌ها می‌توانید از روغن سرخ‌کردنی استفاده کنید.

سس: بورک‌های آماده شده را می‌توانید با سس ماست و سیر یا سس گوجه فرنگی سرو کنید.

10. کاناپه پنیر و ژامبون

کاناپه پنیر و ژامبون یکی از ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین فینگر فودهاست که برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها بسیار مناسب است. تهیه آن بسیار آسان بوده و با کمی خلاقیت می‌توانید انواع مختلفی از آن را درست کنید.

مواد لازم کاناپه پنیر و ژامبون:


نان تست: به مقدار دلخواه
پنیر ورقه‌ای: به مقدار دلخواه (پنیر گودا، چدار یا هر نوع پنیر دیگری که دوست دارید)
ژامبون: به مقدار دلخواه
گوجه گیلاسی: به مقدار دلخواه
زیتون: به مقدار دلخواه
خلال دندان: به تعداد لازم

طرز تهیه کاناپه پنیر و ژامبون:

آماده سازی مواد: نان تست، پنیر، ژامبون و گوجه گیلاسی را به اندازه دلخواه برش بزنید.

مونتاژ کاناپه: روی هر برش نان تست یک ورقه پنیر قرار دهید و روی آن را با یک برش ژامبون بپوشانید.

تزیین: با استفاده از خلال دندان، یک گوجه گیلاسی و یک زیتون را روی کاناپه بپیچید.

نکات:


می‌توانید از انواع مختلف نان، پنیر، ژامبون و سبزیجات برای تهیه کاناپه استفاده کنید.
برای طعم‌دار کردن کاناپه می‌توانید از سس مایونز، سس خردل یا سس کچاپ استفاده کنید.
با استفاده از سبزیجات رنگی و خلال دندان، کاناپه‌های خود را زیبا‌تر کنید.
اندازه کاناپه‌ها را به گونه‌ای انتخاب کنید که به راحتی با دست قابل برداشتن باشد.

پیشنهادات دیگری برای کاناپه:

کاناپه با آووکادو و تخم مرغ آبپز: نان تست، پنیر خامه‌ای، آووکادو، تخم مرغ آبپز

کاناپه با سالامی و خیار: نان تست، سالامی، خیار، پیازچه

کاناپه با مرغ و پنیر: نان تست، مرغ ریش ریش شده، پنیر، سس مایونز

نوش جان و دل خوش!

مطالب مفید