طرز تهیه ترشی بادمجان حلقهای؛ خوشمزه برای هر ذائقهای
ترشی بادمجان حلقهای یکی از ترشیهای جذاب و متفاوت پاییزی است که به راحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه ترشی بادمجان حلقهای به صورت مرحله به مرحله و ترفندهای خوشمزهتر شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.
برای تهیه این ترشی باید بادمجانها را پس از شستن و حلقه حلقه کردن در مقداری روغن زیتون یا روغن کنجد تفت دهید. بادمجانها را لایه به لایه در شیشه تمیز و خشکی بریزید و در بین لایهها سیر ورقه شده، فلفل سبز تند حلقه شده، سبزیهای معطر خشک یا تازه خرد شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سیاه دانه بزنید. در پایان سرکه روی مواد بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. ۲-۳ هفته زمان دهید تا ترشی آماده شود.
مواد لازم تهیه ترشی بادمجان حلقهای
مواد لازم تهیه ترشی بادمجان حلقهای به شرح زیر است:
بادمجان۱ کیلوگرمسرکه سفید۲ تا ۳ پیمانهسیر۴ تا ۵ حبهفلفل سبز تند۲ تا ۳ عددنمکبه مقدار لازمترخون، مرزه و نعنا۱ پیمانهزردچوبه۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه۱ قاشق چایخوریسیاه دانه۱ قاشق چایخوری (اختیاری)روغن زیتون یا کنجد۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
مراحل تهیه ترشی بادمجان حلقهای
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۱۵-۲۰ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی ۲-۳ هفته است.مقدر مواد اعلام شده در این آموزش حدود ۱ کیلوگرم ترشی به شما میدهد.درجه سختی تهیه این ترشی در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: گرفتن تلخی بادمجان
بادمجانها را با آب سرد خوب بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافیشان گرفته شود سپس با دستمال نخی آنها را کاملا خشک کنید.
میتوانید پوست آنها را کمی بگیرید، اما اگر بادمجان کوچک و تازه است، میتوانید با پوست از آن استفاده کنید.
بادمجانها را به شکل حلقههای نیم سانتیمتری برش بزنید.
توجه داشته باشید که حلقههای بادمجان نباید خیلی نازک باشند، چون ممکن است در ترشی له شوند و ظاهر زیبایی نداشته باشند.
حلقههای بادمجان را در یک کاسه بریزید و مقداری نمک به آنها اضافه کنید.
بادمجانها را با نمک مخلوط کنید و به مدت ۱ ساعت استراحت دهید تا تلخی و آب اضافی آنها گرفته شود.
این کار کمک میکند تا ترشی بادمجان شما تردتر و خوشطعمتر شود.
مرحله دوم: تفت دادن بادمجان (اختیاری)
بعد از استراحت، بادمجانها را با آب سرد بشویید تا نمک اضافی آنها گرفته شود.
سپس با یک دستمال نخی آشپزخانهای آنها را بهآرامی خشک کنید.
مقداری روغن زیتون یا کنجد در یک تابه بریزید و بادمجانها را در آن سرخ کنید. نیازی به سرخ کردن کامل بادمجانها نیست.
تنها کمی تفت دهید تا بادمجانها نیمپز و طلایی شوند.
سرخ کردن بادمجانها به ماندگاری بیشتر ترشی کمک میکند و همچنین طعم لذیذتری به ترشی میدهد. این مرحله کاملا اختیاری و قابل حذف است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سیر ترشی با شیره انگور
مرحله سوم: آمادهسازی سیر، فلفل و سبزیها
سیرها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت ورقهای یا حلقهای خرد کنید.
فلفل سبز را نیز به همین ترتیب پس از شستن به صورت حلقهای برش بزنید.
اگر از سبزیهای خشک استفاده میکنید، آنها را آماده داشته باشید.
اگر از سبزی تازه استفاده میکنید، آنها را بشویید، به خوبی خشک کنید و با کمک چاقو سبزی ها را ریز خرد کنید.
مرحله چهارم: ترکیب همه مواد در ظرف ترشی
ظرفی شیشهای و تمیز انتخاب کنید، بهتر است از ظرف شیشهای با درب محکم استفاده کنید تا ترشی بهتر و بدون ورود هوا عمل بیاید.
لابهلای بادمجانها، سیر و فلفل حلقهای، سبزیهای معطر، زردچوبه، سیاهدانه و فلفل سیاه را قرار دهید. این کار به طعمدهی بهتر ترشی کمک میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کدو حلوایی
مرحله پنجم: اضافه کردن سرکه
سرکه سفید را به آرامی روی بادمجانها بریزید تا کاملاً روی مواد را بپوشاند.
برای بهتر شدن طعم ترشی، میتوانید کمی سرکه انگور به سرکه سفید اضافه کنید، اما دقت کنید که سرکه باید به اندازه کافی ترشی داشته باشد.
بعد از ریختن سرکه، درب ظرف را محکم ببندید تا هوا وارد نشود.
ترشی بادمجان حلقهای معمولاً بین ۲ تا ۳ هفته زمان نیاز دارد تا آماده مصرف شود.
بهتر است هر چند روز یکبار ظرف را تکان دهید تا مواد بهتر ترکیب شوند.
بعد از آماده شدن و اولین استفاده ترشی بادمجان را در یخچال نگهداری کنید تا از خراب شدن آن جلوگیری شود.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت این نکات و ترفندها، میتوانید ترشی خوشمزه و خاصی داشته باشید که مهمانان و خانوادهتان از آن لذت ببرند.
اگر در تهیه ترشی بادمجان حلقهای از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب طعم بهتر ترشی میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.