طرز تهیه کوفته زرشکی؛ طعمی که هرگز فراموش نمیکنید
کوفته زرشکی یکی از خوشمزهترین غذاها با ترکیبی از کوفته قلقلی و سس زرشک است که طعم آن با هیچ غذای دیگری قابل مقایسه نیست. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کوفته زرشکی خانگی آشنا شوید.
برای تهیه این کوفته خوشمزه ابتدا باید تکههای گوشت را با مغز گردو، پیاز، سیر، جعفری خرد شده و ادویههای مختلف در مخلوط کن بریزید و مواد را به خوبی میکس کنید. در ادامه مواد را نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. برای تهیه سس باید زرشکها را بخیسانید و بعد همراه با شکر، زرشک، گوجه و نمک در میکسر بریزید. حالا مایه گوشتی را به صورت کوفته قلقلی فرم دهید و در روغن سرخ کنید. برای خواندن جزئیات روش تهیه کوفته زرشکی میتوانید ادامه مقاله را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه کوفته زرشکی خانگی
مواد لازم برای تهیه کوفته زرشکی خانگی به شرح زیر است:
گوشت گوساله و گوسفندی۳۰۰ گرمگردو۱۰۰ گرمجعفری۱ دستهسیر۱ حبهپیاز۱ عددنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمتخم گشنیزبه مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس زرشک
مواد لازم برای تهیه سس زرشک به شرح زیر است:
زرشک۱ و ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارگوجه۳ عددنمکبه مقدار لازمشکر۱ قاشق غذاخوریشوید، ریحان و نعنا تازهبه مقدار لازملیمو ترش (برای تزیین)۱ عدد
مراحل تهیه کوفته زرشکی
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۱ ساعتدرجه سختی: متوسطتعداد نفرات: ۲ نفر
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن کوفته زرشکی آشنا شوید.
مرحله اول: گوشت را میکس کنید
برای شروع باید ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفند خرد شده را در مخلوط کن بریزید. دستگاه را روشن کنید تا گوشت پوره شود. اگر میکس کردن گوشت برایتان سخت است، میتوانید برای تهیه این غذا از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.
مرحله دوم: پیاز را با گوشت میکس کنید
پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. در ادامه آن را به چند تکه تقسیم کنید و در مخلوط کن بریزید. دوباره دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید پیاز با گوشت مخلوط شود.
مرحله سوم: سیر و گردو را با گوشت ترکیب کنید
در این مرحله باید سیر را بشویید و پوست آن را جدا کنید و سپس همراه با گردو در مخلوط کن بریزید و دوباره مواد را با هم ترکیب کنید تا عطر سیر به خورد گوشتها برود.
مرحله سوم: مواد کوفته را آماده کنید
جعفری را پاک کنید و به خوبی بشویید. در ادامه آن را کمی خرد کنید و در مخلوط کن بریزید. دستگاه را روشن کنید و مواد را با هم ترکیب کنید. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر تخم گشنیز به مایه کوفته اضافه کنید. دوباره دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته سماق کردی
مرحله چهارم: مایه گوشتی را در یخچال قرار دهید
بعد از آماده کردن مایه کوفته باید مواد را در یک کاسه بریزید. سپس روی کاسه را با سلفون یا یک کیسه پلاستیکی بپوشانید. حالا ظرف گوشت را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد استراحت کنند.
مرحله پنجم: سس زرشک را آماده کنید
برای تهیه سس زرشک ابتدا باید زرشکها را بشویید و در یک ظرف آب بریزید و برای ۱ ساعت بخیسانید. در ادامه زرشکها را همراه با گوجههای خرد شده و کمی نمک در مخلوط کن بریزید.
مواد را به خوبی میکس کنید و سپس مقداری شکر به سس اضافه کنید تا طعم آن متعادلتر شود. میتوانید مقدار شکر را با توجه به ذائقه خودتان کم و زیاد کنید.
مرحله ششم: کوفتهها را آماده کنید
برای آماده کردن کوفتهها باید به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد گوشتی را بردارید و با دست به آن فرم دهید. همه مواد را به همین شکل آماده کنید و در سینی بچینید. در این مرحله باید همه کوفتهها را به یک اندازه و یک شکل فرم دهید.
مرحله هفتم: کوفتهها را سرخ کنید
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. کوفتهها را داخل ماهیتابه بچینید و در روغن داغ سرخ کنید. زمانی که یک سمت کوفتهها سرخ شدند، آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم طلایی شود. بعد از این که کوفتهها سرخ شدند، آنها را از روغن خارج کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت زرشک آلو
مرحله هشتم: سس زرشک را آماده کنید
برای تهیه سس زرشک باید یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. مقداری کره در ماهیتابه بریزید و زمانی که کره ذوب شد، مواد سس را اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا سس به خوبی در کره تفت داده شود.
مرحله نهم: کوفتهها را در سس بریزید
بعد از این که سس داغ شد، میتوانید کوفتهها را به سس اضافه کنید. اجازه دهید کوفتهها برای نیم ساعت در سس بپزند و خوب مزه دار شوند.
مرحله دهم: کوفته زرشکی را سرو کنید
بعد از این که کوفتهها پختند و سس زرشک کمی غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید. در ادامه کوفتهها را از سس خارج کنید و در ظرف مناسب بچینید. سپس مقداری از سس را روی کوفتهها بریزید و بقیه آن را در ظرفی جداگانه بریزید و کنار کوفتهها قرار دهید.
برای تزیین این غذا میتوانید از برشهای لیمو ترش و همچنین نعنا، شوید و ریحان تازه خرد شده استفاده کنید. میتوانید این کوفته زرشکی خوشمزه را با برنج زعفرانی سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته ریکوتا مرغ
نکات و فوت و فنهای تهیه کوفته زرشکی
در این بخش به چند نکته طلایی برای تهیه کوفته زرشکی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
اگر مایه کوفته شما شل به نظر میرسد، میتوانید مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید.برای مزه دار کردن این کوفته با سس زرشک میتوانید مقداری زردچوبه، پودر سیر، پودر پاپریکا و آویشن به آن اضافه کنید.برای مزه دار کردن این کوفته میتوانید به جای جعفری تازه از مقداری نعنا خشک نیز استفاده کنید.اگر به زرشک تازه دسترسی دارید، بهتر است برای تهیه این کوفته از زرشک تازه استفاده کنید.اضافه کردن شکر به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به بهترین روش طرز تهیه کوفته زرشکی و فوت و فنهای درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…