طرز تهیه ترشی برگ‌ چغندر؛ طعمی متفاوت در سفر شما

ترشی برگ چغندر یکی از ترشی‌های خاص و بسیار خوشمزه‌ای است که فواید و خواص زیادی دارد. شما به راحتی این ترشی جذاب را می‌توانید در خانه تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این ترشی را به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.

برای تهیه این ترشی برگ‌های چغندر را پس از شستن و خشک کردن خرد کنید و درون ظرف مناسبی بریزید، سیر خرد شده، فلفل‌سبز تند، نمک، تخم گشنیز، زیره، برگ‌بو، دانه فلفل سیاه را به آن اضافه و ترکیب کنید. سرکه و آب را در قابلمه مناسبی ۵-۱۰ دقیقه بجوشانید و به مواد ترشی اضافه کنید. پس از ترکیب کردن همه مواد را در شیشه‌های نگه‌دارنده بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. ۷-۱۰ روز زمان دهید تا ترشی جا بیفتد.

مواد لازم جهت تهیه ترشی برگ‌ چغندر

مواد لازم جهت تهیه ترشی برگ‌ چغندر به شرح زیر است:

برگ چغندر تازه۵۰۰ گرم (ساقه و برگ‌ها)سرکه سفید یا سرکه انگور۲ لیوانآب۱ لیواننمک۱ قاشق غذاخوریفلفل سبز تند۲-۳ عددسیر۴-۵ حبهتخم گشنیز۱ قاشق چای‌خوریزیره سیاه۱ قاشق چای‌خوریبرگ بو و دانه فلفل سیاه۱ قاشق چای‌خوریشکر۱/۲ قاشق چای‌خوری (اختیاری)

مراحل تهیه ترشی برگ چغندر

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۱۰-۱۲ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی این ترشی ۷-۱۰ روز است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش حدود ۵۰۰ گرم ترشی به شما می‌دهد.درجه سختی تهیه این ترشی در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی برگ‌های چغندر

برگ‌های چغندر را به خوبی بشویید و سپس در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.

سپس برگ ها را روی دستمال نخی آشپزخانه‌ای پهن کنید تا رطوبت اضافی آن‌ها کاملا گرفته شود. دقت کنید که برگ‌ها کاملاً خشک شوند تا از ورود رطوبت اضافی به ترشی جلوگیری شود، زیرا رطوبت زیاد می‌تواند باعث فساد ترشی شود.

برگ‌ها را با کمک چاقو به اندازه‌های دلخواه خرد کنید. می‌توانید ساقه‌ها را نیز به قطعات کوچک‌تر برش دهید.

از برگ‌های نرم و سالم استفاده کنید و برگ‌های آسیب‌دیده را جدا کنید.

مرحله دوم: ترکیب آب و سرکه

آب و سرکه را با نسبت ۱ به ۲ (یعنی ۱ لیوان آب و ۲ لیوان سرکه) را در قابلمه مناسبی بریزید.

قابلمه را روی حرارت بگذارید تا محتوای درون آن به نقطه جوش رسد. ترکیب به عنوان مایع ترشی استفاده خواهد شد.

استفاده از سرکه سفید طعم ترشی را ملایم‌تر می‌کند، اما اگر طعم تندتری می‌خواهید، می‌توانید از سرکه انگور یا سیب استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی پیتزایی

مرحله سوم: ترکیب مواد ترشی

در یک کاسه بزرگ، برگ‌های خرد شده چغندر، سیر خرد شده، و فلفل سبز تند (در صورت تمایل) را بریزید و کمی نمک به آن‌ها اضافه کنید.

نمک برای ماندگاری و تعادل طعم ترشی ضروری است، اما دقت کنید که بیش از حد استفاده نکنید.

تخم گشنیز، زیره، برگ بو و دانه‌های فلفل سیاه را به مخلوط اضافه کنید. این ادویه‌ها طعم و عطر خاصی به ترشی می‌دهند و کمک می‌کنند تا ترشی خوش‌عطرتر شود.

ادویه‌ها را به میزان دلخواه می‌توانید تنظیم کنید، اما دقت کنید که مقدار زیاد آنها طعم ترشی را سنگین نکند.

مرحله چهارم: اضافه کردن آب و سرکه به مواد ترشی

پس از اینکه آب و سرکه به جوش آمد و به مدت چند دقیقه قل خورد، آن را از روی حرارت بردارید و به آرامی روی ترکیب مواد درون کاسه بریزید.

همه مواد را به آرامی زیر و رو کنید تا به سس آغشته و طعم دار شوند.

برای اینکه ترشی خوشمزه‌تر شود، کمی شکر به مایع سرکه اضافه کنید. تا طعم ترشی متعادل‌تر شود و شیرینی ملایمی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بادمجان حلقه‌ای

مرحله پنجم: انتقال به ظرف نگهدارنده

مواد را داخل یک شیشه یا ظرف ترشی کاملاً تمیز، خشک و عاری از هر گونه آلودگی بریزید.

بهتر است ظرف شیشه‌ای انتخاب کنید که درب آن محکم باشد.

درب ظرف را به خوبی ببندید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در دمای اتاق نگه دارید تا طعم مواد به خورد هم برود.

پس از ۲۴ ساعت، ترشی را در یخچال قرار دهید تا بهتر مزه بگیرد. هرچه ترشی بیشتر بماند، طعم آن بهتر و عمیق‌تر می‌شود.

ترشی برگ چغندر پس از گذشت یک هفته آماده مصرف است.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد، شما نیز با رعایت نکات ارائه شده در این مقاله، می‌توانید ترشی برگ چغندری خوشمزه و خاص تهیه کنید که تا مدت‌ها از آن لذت ببرید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید