طرز تهیه قلیه کدو حلوایی با عدس؛ خوشمزه و آسان

قلیه کدو حلوایی با عدس یکی از انواع غذاهای پاییزی مقوی است که به راحتی و با مواد اولیه ساده‌ای می‌توان آن را تهیه کرد. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه قلیه کدو حلوایی با عدس را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.

برای تهیه این قلیه ابتدا باید کدوها را خرد کنید و عدس را بخیسانید. پیاز نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید، سیر و پوره گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. زمان دهید کمی سس غلیظ شود سپس زردچوبه، دارچین، کدوهای خرد شده و عدس را اضافه و با مقداری آب ۴۰-۵۰ دقیقه زمان دهید تا خوراک شما بپزد در پایان با مقدار آبلیمو، نمک، فلفل چاشنی غذا را مطابق ذائقتان تنظیم کنید.

مواد لازم جهت تهیه قلیه کدو حلوایی با عدس

مواد لازم جهت تهیه قلیه کدو حلوایی با عدس به شرح زیر است:

کدو حلوایی۵۰۰ گرمعدس۱ لیوانپیاز۱ عددسیر۲ حبهگوجه فرنگی۲ عددآب لیمو۱ قاشق چای‌خوریروغن۲ تا ۳ قاشق غذاخورینمک و فلفلبه میزان لازمزردچوبه و دارچینبه میزان لازمجعفری تازهبرای تزیین

مراحل تهیه قلیه کدو حلوایی با عدس

مدت زمان آماده سازی: ۶۰-۸۰ دقیقهمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی کدو

کدو حلوایی را بشویید و با کمک چاقو آن را به قطعات کوچکتری برش زنید.

بهتر است کدو را به اندازه‌های یکسان خرد کنید تا در زمان پخت به طور یکنواخت نرم شود.

کدوهای شیرین و نرم بهترین گزینه برای این قلیه هستند و طعم دلپذیری به غذا می‌دهند.

مرحله دوم: آماده سازی عدس

عدس را تمیز کنید و با مقداری آب بشویید.

عدس های شسته شده را درون کاسه مناسبی بریزید و با مقداری آب آن ها را بخیسانید.

مرحله سوم: آماده سازی پیاز و سیر

پیاز را پس از پوست گرفتن به صورت نگینی خرد کنید.

در قابلمه که قصد طبخ غذا را دارید کمی روغن بریزید و روی حرارت گذارید.

پیازها را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

سپس سیر شسته شده را با کمک سیر له کن پوره کنید و به پیازهای درون تابه اضافه کنید و حدود ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک کدو حلوایی با گوشت چرخ کرده

مرحله چهارم: اضافه کردن ادویه‌ها

زردچوبه و دارچین را به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

زردچوبه موجب خوش رنگ تر شدن و دارچین موجب بیشتر شدن خواص و طبع گرم غذا می‌شود.

مرحله پنجم: آماده سازی و افزودن گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی‌ها را پس از شستن کاملا خشک کنید. با کمک رنده یا میکسر آن‌ها را پوره و له کنید.

گوجه‌فرنگی‌های رنده شده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و زمان دهید تا با حرارت ملایم سس کاملاً پخته و آب آن تبخیر شود.

حدود ۱۰ دقیقه به مخلوط زمان دهید تا گوجه‌فرنگی‌ها بپزند و به یک سس غلیظ تبدیل شوند.

مرحله پنجم: اضافه کردن عدس و کدو حلوایی

پس از این که سس کمی غلیظ شد عدسهای خیسانده شده و کدو حلوایی را به قابلمه اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.

مخلوط را به آرامی هم بزنید تا همه مواد به‌خوبی ترکیب شوند. این کار کمک می‌کند تا طعم‌ها به‌خوبی در هم ادغام شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کرفس

مرحله ششم: اضافه کردن آب

حدود ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید. حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون آن به نقطه جوش رسد.

سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید عدس و کدو حلوایی به‌خوبی نرم شوند.

زمان پخت این مرحله حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه است، اما باید هر از گاهی غذا را هم بزنید تا از ته گرفتن جلوگیری شود.

مرحله هفتم: افزودن چاشنی ها

پس از پخت کامل محتویات درون قابلمه با آب‌لیمو، نمک و فلفل چاشنی قلیه را مطابق ذائقتان تنظیم کنید و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا با حرارت ملایم غذا بپزید.

آب‌لیمو برای تعادل طعم‌ها بسیار مؤثر است و مانع از شیرین شدن بیش از حد قلیه می‌شود. اگر طعم ترش را دوست دارید، می‌توانید کمی بیشتر آب‌لیمو اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت زرشک آلو

مرحله هشتم: سرو و تزیین

قلیه آماده شده را در ظرف سرو بریزید و با جعفری تازه تزیین کنید. جعفری تازه علاوه بر تزیین زیبا، طعم و عطر خوبی به غذا اضافه می‌کند.

این قلیه خوشمزه را با نان تازه یا کته و برنج میل کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت این مراحل و نکات، قلیه کدو حلوایی و عدس خوشمزه‌ای خواهید داشت.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید