طرز تهیه دمنوش سیاه‌ دانه + بهترین زمان مصرف

دمنوش سیاه دانه یکی از دمنوش‌های قدیمی و سنتی با خاصیت فراوان است. در این مقاله از مجله اکالا مراحل تهیه دمنوش سیاه دانه را به صورت مرحله‌به‌مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.

برای تهیه این دمنوش باید آب تصفیه شده را به نقطه جوش رسانید و کمی زمان بدهید تا خنک شود، سیاه دانه را درون آن بریزید و پس از گذشت ۱۰-۱۵ دقیقه نوشیدنی را صاف کنید. سپس با مقداری عسل یا آبلیمو آن را طعم‌دار و میل کنید.

مواد لازم جهت تهیه دمنوش سیاه‌ دانه

مواد لازم جهت تهیه دمنوش سیاه‌ دانه به شرح زیر است:

سیاه دانه۱ قاشق چای‌خوریآب جوش۱ لیوانعسل یا لیمو ترش (اختیاری)به میزان لازم

مراحل تهیه دمنوش سیاه دانه

مدت زمان آماده سازی: ۱۰-۱۵ دقیقهمناسب برای: ۱-۲ نفردرجه سختی: آسان

مرحله اول: آماده‌سازی سیاه دانه

برای تهیه این دمنوش می‌توانید سیاه دانه را به همان شکلی که هست استفاده کنید یا اگر دوست دارید طعم ملایم‌تری از سیاه دانه داشته باشید، دانه‌ها را می‌توانید کمی بکوبید تا عطر و طعم بیشتری آزاد شود.

دقت کنید که آن‌ها را بیش از حد آسیاب نکنید، زیرا ممکن است طعم تلخ ایجاد کند.

مرحله دوم: جوشاندن آب

آب را درون کتری یا قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به نقطه جوش برسد.

بهتر است از آب تازه و بدون املاح زیاد استفاده کنید تا طعم خالص دمنوش حفظ شود.

زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را خاموش کنید و کمی صبر کنید تا دمای آب کمی کمتر شود. زیرا ممکن است برخی از خواص سیاه دانه در دمای بسیار بالا از بین برود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش به و سیب

مرحله سوم: اضافه کردن سیاه دانه

سیاه دانه‌های آماده شده را به آب جوش اضافه کنید.

می‌توانید سیاه دانه‌ها را مستقیم داخل لیوان بریزید یا از یک صافی یا توری مخصوص دم‌کنی درون قوری استفاده کنید.

این کار باعث می‌شود دمنوش در هنگام نوشیدن راحت‌تر صاف شود و تفاله نداشته باشد.

مرحله چهارم: دم کشیدن دمنوش

درب لیوان یا قوری را بگذارید و اجازه دهید دمنوش به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد و عطر و طعم سیاه دانه به خوبی در آب پخش شود.

این زمان به سیاه دانه‌ها کمک می‌کند تا ترکیبات فعال و عطر و طعم خود را به دمنوش منتقل کنند.

مرحله پنجم: صاف کردن دمنوش

پس از دم کشیدن، دمنوش را از صافی رد کنید تا دانه‌های سیاه دانه جدا شوند.

از یک صافی ریز استفاده کنید تا تفاله‌های سیاه دانه در لیوان باقی نمانند.

اگر از توری دم‌کنی استفاده کرده‌اید، تنها کافی است توری را از لیوان خارج کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش نعناع پرتقال + بهترین زمان مصرف

مرحله ششم: افزودن طعم‌دهنده

اگر دمنوش را شیرین‌تر دوست دارید، یک قاشق چای‌خوری عسل به آن اضافه کنید و به‌آرامی هم بزنید.

همچنین، آب‌لیمو می‌تواند به دمنوش طعم تازه‌تری بدهد و خواص آن را افزایش دهد.

عسل و آب‌لیمو افزوده‌های مناسبی برای این دمنوش هستند که هم طعم را بهتر می‌کنند و هم خواص بیشتری به آن می‌دهند.

این دمنوش را تازه‌تازه مصرف کنید. نگهداری طولانی مدت از دمنوش باعث افت طعم و خواص آن می‌شود. مصرف بیش از حد سیاه دانه ممکن است به دلیل طبع گرم آن، برای برخی افراد مضر باشد؛ بنابراین بهتر است مقدار مصرف را کنترل کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد. اگر شما در تهیه این دمنوش از ترفندهایی دیگری استفاده می‌کنید که موجب بهتر شدن طعم دمنوش یا بیشتر شدن خواص آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید