دهه فاطمیه 1403 از کی شروع میشه؟ • مجله تصویر زندگی

ایام فاطمیه ۱۴۰۳ – تاریخ شروع و پایان

تاریخ دقیق ایام فاطمیه در سال ۱۴۰۳ را در ادامه این مطلب آورده‌ایم. با توجه به متغییر بودن سال شهادت حضرت زهرا (س) در تاریخ، باید هر سال این روز را در تقویم به درستی بررسی کنید.

یکی از ایام مهم در تقویم هر مسلمان دهه فاطمیه است. دهه فاطمیه یکی از دهه‌های مهم عزاداری شیعیان و دوستداران خاندان اهل بیت پیامبر محسوب می‌شود. اما تاریخ دقیق فاطمیه چه روزی است؟ به دلیل متغییر بودن روزهای قمری سال و همچنین مبهم بودن تاریخ دقیق شهادت حضرت زهرا، تاریخ دهه فاطمیه در هر سال به نسبت سال قبل متغییر است.

تاریخ ایام فاطمیه ۱۴۰۳

دهه یا ایام فاطمیه در سال ۱۴۰۳ از روز جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ شروع و در روز پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳  تمام می‌شود. بنابراین افراد برای برگزاری مراسمات خود می‌توانند در این بازه زمانی اقدامات لازم را انجام دهند. در تقویم شمسی سال ۱۴۰۳، روز یکشنبه ۱۵ آذر ماه به مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س) تعطیل اعلام شده و همه جا در ایران تعطیل خواهد بود.

اگر مشتاق باشید می‌توانید در این روز مراسمی تحت عنوان مراسم دهه اول یا دوم فاطمیه برگزار کنید و دوستان و آشنایان خودتان را جهت برگزاری این مراسم سوگواری دعوت کنید.

روایت‌های مختلفی وجود دارند که تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) را از ۴۰ روز تا ۸ ماه پس از رحلت پیامبر (ص) بیان کرده‌اند. اما به طور کلی از بین تمام این فرایض علمای شیعه دو تاریخ ۷۵ روز و ۹۵ روز بعد از رحلت پیامبر را معتبر می‌دانند.

چرا در تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) اختلاف وجود دارد؟

بسیاری همیشه این سوال در ذهنشان وجود دارد که علت اختلاف در تاریخ شهادت حضرت فاطمه (س) چیست و چرا در همان زمان در تاریخ به درستی ثبت نشده است؟ شاید برایتان جالب باشد اما دستور خط عربی در ابتدا، هیچ گونه علامتی نداشت. نه نقطه و نه اعراب در دستور عربی نقشی نداشت. به همین منظور همه حروف عربی در ابتدا شکل مشترک و شبیه بهم داشتند. به همین منظور در زمان شهادت حضرت زهرا (س)، هفتاد به شکل سبعون و نود به شکل تسعون نوشته می‌شد. به همین منظور تاریخ‌نویسان امروزی این دو عدد را به خوبی نمی‌توانند از هم تشخیص دهند و این عدد سالهاست مبهم و فرضی بوده است.

پیام‌ها و ارزش‌ها در ایام فاطمیه

ایام فاطمیه، فرصتی مناسب است تا به ماهیت و ارزش‌هایی که حضرت فاطمه زهرا (س) برای مسلمانان نماد می‌شود، تأمل کنیم. در ادامه، به برخی از ارزش‌ها و پیام‌هایی که در این ایام باید در نظر گرفته شوند، اشاره خواهیم کرد:

عشق و ارادت به اهل بیت (ع): در ایام فاطمیه، ما دعوت شده‌ایم تا عشق و ارادت خود را به اهل بیت (ع) بیان کنیم. اهل بیت (ع) نمونه‌ای از عدالت، استقامت و صبر بودند و از آن‌ها الگو بگیریم.
صبر و تحمل: حضرت فاطمه (س) در زندگی خود با تحمل و صبر بی‌نظیری روبرو شدند. این ایام برای ما فرصتی است تا تحمل و صبر را در مواجهه با مشکلات و آزمایش‌ها به عنوان یک ارزش بزرگ آموزش دهیم.
بردباری و تواضع: حضرت فاطمه (س) تواضع و بردباری بزرگی در برابر مصیبت و سختی‌ها نشان دادند. در این ایام، ما باید بردباری و تواضع را در رفتار و زندگی خود عملی کنیم.
عدالت و انصاف: حضرت فاطمه (س) نمادی از عدالت و انصاف بودند. در این ایام، ما باید به عدالت در رفتار، قضاوت و رفتار با دیگران توجه کنیم و از هرگونه نابرابری و ستم پرهیز کنیم.
خدمت به محتاجان: حضرت فاطمه (س) همواره به خدمت محتاجان و نیازمندان اهتمام داشتند. در این ایام، ما نیز باید به خدمت به محتاجان و کمک به نیازمندان توجه ورزیم.
هدف از ایام فاطمیه، اعتکاف به ارزش‌ها و آموزه‌های اهل بیت (ع) است. باید این ایام را به فرصتی برای تأمل و ارتقاء روحیه خود تبدیل کنیم و ارزش‌های معنوی را در زندگی خود عملی کنیم.

یادداشت پایانی

همانطور که در این مطلب مطالعه کردید، تاریخ دقیقی برای شهادت حضرت زهرا (س) وجود ندارد. چرا که عدد عربی مشخص شده در تاریخ مبهم است. به همین منظور هر ساله روز و ماه ایام فاطمیه متغییر است. در این مطلب تاریخ دقیق ایام فاطمیه در سال ۱۴۰۳ را برایتان آوردیم تا شما بتوانید برنامه‌ریزی دقیقی برای برگزاری مراسمات خود داشته باشید.

مطالب مفید