طرز تهیه دمنوش زرشک و زعفران + زمان مصرف

دمنوش زرشک و زعفران یکی از خوشمزه‌ترین، خوشرنگ‌ترین و پرخاصیت‌ترین دمنوش‌هایی است که می‌توانید به راحتی آن را در زمان کوتاهی در خانه تهیه و میل کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این دمنوش را به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه آن باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.

ابتدا زرشک را تمیز کنید و با مقداری آب سرد بخیسانید. زعفران را با کمک حبه قندی پودر کنید و درون قوری بریزید. زرشک خیسانده شده را به همراه آب جوش به آن بیفزایید و دمنوش را ۱۵-۲۰ دقیقه روی بخار کتری قرار دهید تا نوشیدنی شما دم بکشد سپس آن را از صافی رد کنید و در فنجان سرو با کمی عسل یا آب لیمو ترش میل کنید.

مواد لازم جهت تهیه دمنوش زرشک و زعفران

مواد لازم جهت تهیه دمنوش زرشک و زعفران به شرح زیر است:

زرشک تازه یا خشک شده۲ قاشق غذاخوریزعفران۱/۴ قاشق چای‌خوریعسل یا نباتبه میزان دلخواه (اختیاری)آب جوش۳ لیوانگلاب۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه دمنوش زرشک و زعفران

مدت زمان آماده سازی: ۱۵-۲۰ دقیقهمناسب برای: ۱-۲ نفردرجه سختی: آسان

مرحله اول: آماده‌سازی زرشک

زرشک را تمیز کنید و با آب سرد بشویید.

سپس زرشک شسته شده را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد بخیسانید.

خیساندن زرشک کمک می‌کند تا طعم ترش و لطیف زرشک در دمنوش بهتر آزاد شود.

توجه داشته باشید که بهتر است زرشک را با آب ولرم شستشو ندهید، زیرا باعث می‌شود طعم ترش آن تغییر کند.

زرشک کهنه یا بی‌کیفیت طعم تلخی به دمنوش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش نعناع پرتقال + بهترین زمان مصرف

مرحله دوم: آماده‌سازی زعفران

رشته‌های زعفران را با یک حبه قند یا کمی شکر در هاون کوچکی بکوبید و آسیاب کنید تا کاملاً پودر شود.

پودر زعفران را در یک قاشق غذاخوری آب جوش بریزید و اجازه دهید ۵ دقیقه بماند تا رنگ و عطر آن خارج شود.

اگر زمان کافی در اختیار دارید می‌توانید پودر زعفران را با تکه یخی آماده سازید.

پودر کردن زعفران باعث می‌شود رنگ و عطر آن بهتر در دمنوش آزاد شود.

مرحله سوم: دم کردن دمنوش

مقداری آب جوش در قوری بریزید و بچرخانید تا دیواره‌های قوری گرم شود سپس آب را بریزید.

زرشک خیسانده شده و زعفران دم‌شده را در قوری چینی از پیش گرم شده بریزید و آب جوش را به قوری اضافه کنید.

قوری را روی بخار ملایم کتری قرار دهید و اجازه دهید دمنوش به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه دم بکشد. توجه داشته باشید که شعله نباید زیاد باشد؛ حرارت ملایم مانع تلخ شدن دمنوش می‌شود.

از قوری چینی یا شیشه‌ای برای دم کردن دمنوش استفاده کنید؛ ظروف فلزی می‌توانند طعم دمنوش را تغییر دهند.

اگر دوست دارید در چند دقیقه پایانی دم کشیدن دمنوش یک قاشق گلاب برای عطر بیشتر اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش به و سیب + بهترین زمان مصرف

مرحله چهارم: سرو دمنوش

دمنوش را از صافی رد کنید و در فنجان‌های سرو بریزید.

با این کار نوشیدنی شفافی خواهید داشت و دانه‌های زرشک در نوشیدنی شما باقی نمی‌ماند.

به دلخواه با مقداری عسل یا نبات نوشیدنی‌تان را شیرین و میل کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید چند قطره لیموترش برای طعمی تازه‌تر به دمنوش اضافه کنید.

بهترین زمان مصرف دمنوش زعفران و زرشک

اگر در صبح ناشتا این دمنوش را میل کنید به پاک‌سازی کبد و انرژی بیشتر شما کمک می‌کند. اگر پس خوردن یک وعده غذایی سنگین آن را میل کنید به بهبود هضم و کاهش نفخ کمک می‌کند. خوردن این دمنوش جذاب پیش از خواب در ایجاد آرامش و خواب راحت به شما کمک می‌کند.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این دمنوش پرخاصیت را تهیه و در این روزهای پاییزی میل کنید.

اگر شما در تهیه این دمنوش از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوش‌طعم‌تر و بهتر شدن مزه آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید