طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه‌ای؛ برای مهمانی‌هایتان

دسر کدو حلوایی ترکیه‌ای یکی از دسرهای محبوب و بسیار خوشمزه است که می‌توانید آن را به‌ عنوان یک میان‌وعده یا دسر در دورهمی و مهمانی‌هایتان سرو کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه‌ای را به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه آن باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.

کدو را پس از شستن و پوست گرفتن به ابعاد یکسانی برش بزنید. آن را لایه، لایه به همراه شکر درون قابلمه بریزید و ۱-۲ ساعتی در یخچال استراحت دهید. سپس تکه‌ای چوب دارچین به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم ۴۰-۵۰ دقیقه بپزید تا کدوها نرم شوند. پس از پخت آن را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه با مغزهای مختلف تزیین و سرو کنید.

مواد لازم جهت تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه‌ای

مواد لازم جهت تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه‌ای به شرح زیر است:

کدو حلوایی۱ کیلوگرمشکر۵۰۰ گرمچوب دارچین۱ عددمغز گردو یا پسته برای تزیینبه مقدار دلخواهخامه یا بستنی وانیلیاختیاری (برای سرو)

مراحل تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه‌ای

مدت زمان آماده سازی و پخت: ۲/۵-۳ ساعتمناسب برای: ۴-۵ نفردرجه سختی: آسان

مرحله اول: آماده‌سازی کدو حلوایی

کدو حلوایی را بشویید و خشک کنید. با کمک چاقو کدو را پوست بگیرید و درون آن را تخلیه کنید سپس کدو را به قطعات متوسط برش دهید.

توجه داشته باشید که قطعات کدو نباید خیلی کوچک باشند تا در هنگام پخت له نشوند.

از کدوهای تازه و شیرین استفاده کنید. کدوهای بی‌مزه یا کهنه طعم کلی دسر را کاهش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای پاییزی با کدو حلوایی

مرحله دوم: ترکیب مواد در قابلمه

در تابه یا قابلمه مناسبی کدوها را لایه، لایه بچینید و مقداری شکر روی آن‌ها بریزید. اگر کدو شیرین است، مقدار شکر را کمتر کنید؛ اگر کدو کم طعم است، می‌توانید شکر بیشتری اضافه کنید. چوب دارچین را برای عطر بیشتر روی مواد قرار دهید.

اگر وقت دارید، اجازه دهید ترکیب فوق حداقل ۲ ساعت در یخچال بماند تا آب کدو خارج شود.

این مرحله به خوش‌طعم‌تر شدن دسر کمک می‌کند. برای طعمی متفاوت، می‌توانید کمی وانیل به شهد اضافه کنید.

مرحله سوم: پخت کدو حلوایی

تابه یا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید کدوها به همراه شکر به‌آرامی بجوشند.

در این مرحله باید درب قابلمه را نیمه‌باز بگذارید تا بخار خارج شود و دسر بیش از حد آبدار نشود.

حدود ۳۰-۴۰ دقیقه صبر کنید تا کدوها نرم شوند و شهد شکر غلیظ شود.توجه داشته باشید برای خوش طعم تر شدن دسر باید کدوها به‌آرامی و روی حرارت ملایم بپزند.

پس از گذشت زمان اعلام شده با چنگال میزان پخت کدو را تست کنید؛ اگر به‌راحتی فرو رفت؛ اما له نشد، دسر آماده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر کرم خرمالو با خامه قنادی

مرحله چهارم: تزیین و سرو

پس از پخت کامل کدوها را در ظرف سرو بچینید و روی آن‌ها را با گردوی خرد شده، خلال پسته، پودر نارگیل یا بادام تزئین کنید.

اگر می‌خواهید دسر براق‌تر و شیرین‌تر شود، در پایان پخت، شهد را جداگانه روی حرارت غلیظ کنید و سپس روی کدوها بریزید.

این دسر را می‌توانید گرم یا سرد همراه با خامه یا بستنی وانیلی سرو کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد. شما به راحتی می‌توانید با رعایت این مراحل و نکات، یک دسر ترکیه‌ای خاص و لذیذ تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. این دسر علاوه بر طعم و مزه خوبی که دارد سرشار از فیبر است.

اگر در تهیه آن از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید