طرز تهیه سس کچاپ خانگی ساده مثل بازاری با رنگ و طعم عالی • مجله تصویر زندگی

سس کچاپ بازاری را خودتان در منزل تهیه کنید (سس گوجه فرنگی خانگی)

سس کچاپ (سس گوجه فرنگی) که در ادامه دستور تهیه اون تقدیمتون می کنم، خوشرنگ و خوشمزه هست و اگه با دقت و خوب تهیه کنین از سس هایی که  از خارج کشور میارن هم به مراتب بهتر میشه.

ضمن اینکه این سس کچاپ سالم و بدون مواد افزودنی و زائد و رنگ و روغن و هر ماده دیگه ایه که توی سس های بازاری می ریزن  که شاید در یک بطری سس یک قاشق هم گوجه فرنگی نباشه.  بعلاوه مواد نگهدارنده  برای مغز و سلامتی مضر هست.

این سس گوجه رو بهتره توی تابستون و ماه های وفور گوجه فرنگی مثلا مرداد یا اوایل شهریور درست کنین، چون هم فراوونه و هم ارزون ، ضمن اینکه طعمش هم از زمان های دیگه بهتره.

دستور تهیه این سس کچاپ را از یک کتاب قدیمی ( طباخی کدبانو) که بابام از تبریز برای مامانم خریده بود می زارم. نه وقت زیادی می گیره و نه هزینه زیادی داره و البته تمام پاییز و زمستون سس دارید فراووون و می تونین با خیال راحت نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه سس کچاپ خانگی

گوجه فرنگی۶ کیلو گرمسرکه۲ لیترشکر۷۵۰ گرمفلفل قرمز۱ قاشق چایخوریسیر۲۵۰ گرمزعفران۵ گرمآماده سازی:۱۵ دقیقهزمان پخت:۱۵ دقیقهمجموع زمان پخت:۳۰ دقیقه

طرز تهیه سس کچاپ رستورانی :

گوجه فرنگی های قرمز رسیده را شسته و له کنید در دیگ مس سفید کرده یا در لعابی بار کنید تا بپزد. سپس خنک که شد از الک سیمی رد کنید.

پوست و تخمش را گرفته تمام آب صاف شده گوجه را روی آتش بگذارید بجوشد و آبش کار رود.

شکر و سرکه را هم ریخته مواظب باشید ته نگیرد بد رنگ و بد مزه می شود.

سیرها را رنده کرده در سس بریزید(من از پودر سیر استفاده کردم).

سس نباید خیلی سفت شود طوری روان باشد که وقتی بطری را کج می کنید بریزد.

وقتی آماده شد زعفران ساییده را با آب جوش مخلوط داخل سس ریخته چند غل بزند.

بعد گرد فلفل قرمز بپاشید.

برای هم زدن حتما از قاشق چوبی استفاده کنید.

سس ها را در شیشه های کاملا تمیز و خشک بریزید :

ابتدا قدر نمک (نمک دریا ) روی سس یا ربتان پاشیده بعد روغن جامد آب شده می ریزیم وقتی روغن جامد شد درب ظرف را بسته در جای خنک نگه می داریم.

در قدیم روی رب ها روغن جامد آب شده می ریختند که روی هر شیشه ۲ -۳ قاشق روغن ریخته چون جامد است بعد از سرد شدن سفت می شود مانند یک لایه محافظه و جلوگیری می کند از نفوذ هوا و خراب شدن.

من از پودر خردل هم استفاده کردم. می توان فلفل را زیاد و مقداری را به صورت سس تند استفاده کرد.

سه تا  شیشه ی بزرگ به شما سس کچاپ می دهد. البته می توان در ظرف های کوچک نگهداری کرد.

رب هم مثل این درست می شود فقط ادویه ها و سرکه و شکر حذف شده و غلیظ تر خواهد بود.

یک روش بسیار ساده که دختر عموی عزیزم به من یاد داد این بود که اونا گوجه ها را که شستند به مغازه هایی که دستگاه آبلیمو/آبغوره گیری دارند می برند و آبش را می گیرند و آبش را روی حرارت می گذارند.

خیلی راحته و نیازی به از الک رد کردن هم ندارد.

مطالب مفید