طرز تهیه باسلوق زرشک؛ به خوشمزگی شیرینی فروشی‌ها

باسلوق زرشک یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع شیرینی‌هاست که می‌توانید آن را به راحتی با چند قلم مواد ساده در خانه تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه باسلوق زرشک را به‌ صورت مرحله به مرحله به همراه نکات مهمی که برای خوشمزه‌تر شدن آن باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.

برای تهیه این باسلوق ابتدا زرشک را تمیز و بخیسانید، آن را با کمک میکسر یا مخلوط کن پوره و له کنید، سپس از صافی رد کنید تا آب زرشک شفاف و صاف شود. آب زرشک را در قابلمه بریزید و روی حرارت گذارید. نشاسته گل را با آب سرد ترکیب کنید و به محتوای درون قابلمه بیفزایید. مواد را مدام به هم زنید تا به غلظت رسد.

سپس شکر، کره و گلاب را به آن اضافه کنید و در حد مخلوط شدن به هم زنید. ته قالب مناسب پودر نارگیل بریزید و مواد باسلوق را روی آن بریزید. در صورت تمایل مغز گردو یا پسته روی باسلوق گذارید و فشار دهید تا در آن فرو رود. ظرف را به مدت ۳-۴ ساعت در یخچال بگذارید. سپس به دلخواه برش زنید و در مقداری پودر نارگیل بغلتانید و در ظرف سرو بچینید.

مواد لازم برای تهیه باسلوق زرشک

مواد لازم برای تهیه باسلوق زرشک به شرح زیر است:

آب زرشک طبیعی۱ لیواننشاسته گل۱/۲ لیوانشکر۱/۲ لیوانگلاب۲ قاشق غذاخوریکره۲۰ گرمپودر نارگیلبرای پوشش (به مقدار لازم)مغز گردو یا پسته برای تزیین (اختیاری)

مراحل تهیه باسلوق زرشک

مدت زمان آماده سازی: ۴-۵ ساعتمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی آب زرشک

برای تهیه آب زرشک طبیعی، دانه‌های زرشک را شسته و در مقداری آب سرد بخیسانید.

سپس زرشک‌های خیسانده شده را به همراه کمی آب درون مخلوط کن یا میکسر بریزید و پوره کنید. برای یک دست شدن آب زرشک، پوره آن را از صافی رد کنید تا آب شفافی حاصل شود.

اگر از آب زرشک آماده استفاده می‌کنید، مطمئن شوید بدون شکر و افزودنی باشد.

حال باید آب زرشک صاف شده را در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

مرحله دوم: آماده سازی نشاسته گل

نشاسته گل را درون کاسه مناسبی بریزید و ½ لیوان آب سرد به آن اضافه کنید.

ترکیب را به خوبی به هم زنید تا نشاسته گل کاملاً یکدست شود و گلوله‌ای نداشته باشد.

نشاسته حل‌شده را به‌آرامی به آب زرشک اضافه کنید و مداوم هم بزنید تا ته نگیرد.

هم زدن مداوم از گلوله شدن و ته گرفتن مواد جلوگیری می‌کند.

هنگام پخت نشاسته و آب زرشک، مرتب هم بزنید تا مواد صاف و یکدست شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه باسلوق پرتقال به روش خانگی

مرحله سوم: افزودن شکر

بعد از غلیظ شدن ترکیب درون قابلمه، شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود.

شما می‌توانید مقدار شکر را بر اساس ترشی آب زرشک و ذائقه خودتان تنظیم کنید تا طعمی متعادل داشته باشید.

مرحله چهارم: افزودن گلاب و کره

در آخرین مرحله، گلاب و کره را اضافه کنید و به مدت ۲-۳ دقیقه دیگر روی حرارت هم بزنید تا مواد براق و یکدست شوند.

کره باعث براق‌تر شدن و لطافت بیشتر باسلوق می‌شود.

مرحله پنجم: شکل‌دهی و استراحت دادن

ته قالب مناسبی مقداری پودر نارگیل بریزید و سطح آن را صاف کنید.

مخلوط آماده‌شده را در قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید.

برای جدا کردن راحت‌تر باسلوق، می‌توانید از قالب سیلیکونی استفاده کنید.

اگر باسلوق را نازک‌تر می‌خواهید، از قالب بزرگ‌تر استفاده کنید.

در صورت تمایل، مغز گردو یا پسته را روی باسلوق قرار دهید و کمی فشار دهید تا داخل آن فرو بروند. استفاده از مغز گردو، پسته یا حتی خلال بادام، باسلوق شما را زیباتر و خوشمزه‌تر می‌کند.

قالب را به مدت ۳-۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا باسلوق کاملاً ببندد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پشت زیک گردویی

مرحله ششم: برش و تزیین باسلوق

بعد از خارج کردن از یخچال، باسلوق را به شکل مربع، مستطیل یا لوزی برش دهید.

هر تکه را در پودر نارگیل بغلتانید تا کاملاً پوشیده شود.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای شیرینی‌پزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این باسلوق های خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید