4 طرز تهیه دوغ خانگی گازدار و بدون نگهدارنده + نکات

اگر عاشق طعم دوغ گازدار هستید، باید بدانید که درست کردن این دوغ در خانه بسیار راحت است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با چند روش طرز تهیه دوغ خانگی گازدار و بدون نگهدارنده و همه فوت و فن‌های درست کردن این دوغ آشنا شوید.

برای تهیه دوغ خانگی گازدار و بدون نگهدارنده باید ماست ترش را با آب و نمک ترکیب کنید. در ادامه ۲ عدد نخود در دوغ بیندازید و مواد را در بطری بریزید. ۲ تا ۳ روز دوغ را در دمای آشپزخانه قرار دهید و سپس آن را میل کنید. برای خواندن ۴ روش مختلف تهیه دوغ می‌توانید به ادامه مقاله مراجعه کنید.

طرز تهیه دوغ گازدار با نخود

مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقهدرجه سختی: آسانتعداد نفرات: ۴ تا ۵ نفر

مواد لازم برای تهیه دوغ گازدار با نخود

مواد لازم برای تهیه دوغ گازدار با نخود به شرح زیر است:

ماست ترش محلی۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنخود۲ عددآببه مقدار لازم

مراحل تهیه دوغ گازدار با نخود

در این بخش می‌توانید با مراحل طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با نخود آشنا شوید.

مرحله اول: ماست را با همزن بزنید

در اولین مرحله از درست کردن دوغ گازدار با نخود باید ماست را در یک ظرف بریزید و سپس برای چند دقیقه آن را با همزن دستی یا برقی مخلوط کنید تا رقیق و یکدست شود.

مرحله دوم: ماست را همراه با نمک در بطری بریزید

بعد از میکس کردن ماست باید آن را در یک بطری بریزید و مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید. در این مرحله باید ۱/۳ حجم بطری با ماست پر شود.

بیشتر بخوانید: ترفندهای ساده برای معلق نماندن نعناع خشک روی دوغ

مرحله سوم: آب و ماست را ترکیب کنید

بطری را با آب سرد پر کنید و سپس درب آن را ببندید و دوغ را برای چند دقیقه هم بزنید تا ماست و آب به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم: دوغ را آماده کنید

در این مرحله باید ۲ عدد نخود را در بطری دوغ بیندازید و درب بطری را ببندید. سپس دوغ را برای ۳ تا ۵ روز در فضای آشپزخانه قرار دهید. هر روز بطری دوغ را تکان دهید و مواد را خوب هم بزنید. بعد از حدود ۵ روز می‌توانید دوغ را چک کنید و مزه آن را بچشید. دوغ شما آماده است و می‌توانید آن را همراه با غذا میل کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه دوغ گازدار با شیر و ماست

مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقهدرجه سختی: آسانتعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه دوغ گازدار خانگی

مواد لازم برای تهیه دوغ گازدار خانگی به شرح زیر است:

ماست پرچرب ترش۲ قاشق غذاخوریشیر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارآب۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمکبه مقدار لازم

روش تهیه دوغ گازدار با شیر و ماست

برای درست کردن این دوغ باید شیر، آب و ماست را در یک ظرف با هم ترکیب کنید. سپس مقداری نمک به مواد اضافه کنید. دوغ را در یک بطری بریزید و برای چند دقیقه تکان دهید.

به خاطر داشته باشید که برای تهیه این دوغ باید ۱/۴ حجم بطری را خالی بگذارید تا دوغ فضای کافی برای گازدار شدن داشته باشد. بطری دوغ را برای ۳ روز در آشپزخانه قرار دهید. روزی ۲ تا ۳ بار دوغ را هم بزنید و سپس آن را در یخچال بگذارید و همراه با غذا میل کنید.

بیشتر بخوانید: رازهای خوشمزه شدن دوغ خانگی؛ گازدار و بدون گاز

طرز تهیه دوغ ترش و گازدار با خمیر نان و شیر

مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقهدرجه سختی: آسانتعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه دوغ ترش و گازدار با خمیر نان و شیر

مواد لازم برای تهیه دوغ ترش و گازدار با خمیر نان و شیر به شرح زیر است:

ماست ترش۱ قاشق غذاخوریشیر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارتکه‌های خمیر نانبه مقدار لازمآببه مقدار لازمسبزی خشک نعنابه مقدار لازم

روش تهیه دوغ با خمیر نان و شیر

برای درست کردن این دوغ ابتدا باید شیر را در یک بطری بریزید و سپس ۲/۳ حجم بطری را با آب پر کنید. در ادامه ۳ تا ۵ تکه کوچک خمیر نان به بطری اضافه کنید. ۱ قاشق غذاخوری ماست را نیز در بطری بریزید.

درب بطری را ببندید و مواد را به خوبی هم بزنید. بطری را برای ۳ تا ۵ روز در آشپزخانه قرار دهید تا دوغ ته نشین شود. در ادامه دوغ را به آرامی از صافی رد کنید و در پارچ بریزید. دوغ شما آماده است و می‌توانید از طعم آن لذت ببرید.

طرز تهیه دوغ با ماست و قند

مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقهدرجه سختی: آسانتعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه دوغ گازدار با ماست و قند

مواد لازم برای تهیه دوغ گازدار با ماست و قند به شرح زیر است:

ماست۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارآب۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک۱ قاشق چای‌خوریقند۲ حبه

روش تهیه دوغ با ماست و قند

برای درست کردن دوغ گازدار به این روش ابتدا باید ماست را در یک ظرف در بسته بریزید و برای ۱ تا ۲ روز در فضای آشپزخانه قرار دهید. در ادامه ماست را خوب هم بزنید و سپس مقداری آب و نمک به آن اضافه کنید. مواد را در بطری بریزید و سپس قند را اضافه کنید.

حالا دوغ را برای چند دقیقه هم بزنید. هر چقدر دوغ را برای مدت زمان بیشتری هم بزنید؛ مزه آن بهتر می‌شود. در ادامه دوغ را در یخچال قرار دهید و بعد از این که خنک شد میل کنید.

بیشتر بخوانید: روش‌های جلوگیری از آب انداختن ماست خانگی

نکات و فوت و فن‌های تهیه دوغ گازدار و بدون مواد نگهدارنده

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه دوغ گازدار و بدون مواد نگهدارنده اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه دوغ گازدار نباید آن را بیشتر از ۵ روز در فضای آشپزخانه بگذارید.یکی از مهم‌ترین نشانه‌های درست شدن دوغ گازدار، جدا شدن ترکیب ماست و آب است.برای تهیه طرز تهیه دوغ گازدار فوری باید دوغ را برای چند روز در فضای آشپزخانه قرار دهید. به خاطر داشته باشید که قرار دادن دوغ در مکانی که دمای آن بیش از حد گرم است، موجب فساد آن می‌شود.برای تهیه انواع دوغ گازدار بهتر است از ماست محلی استفاده کنید.بعد از آماده کردن انواع دوغ گازدار می‌توانید با مقداری موسیر، گل محمدی خشک و سبزی‌های مختلف مثل نعنا و کرفس خشک، آن را مزه دار کنید.برای این که دوغ شما خوشمزه‌تر شود، بهتر است از ماست و شیر پرچرب استفاده کنید.در طرز تهیه دوغ گازدار خانگی بهتر است مقداری از فضای بطری را خالی بگذارید تا بعد از گازدار شدن دوغ به بیرون از بطری نریزد.هر چقدر بطری دوغ را بیشتر تکان دهید، دوغ شما گازدارتر می‌شود.در برخی رسپی‌ها برای تسریع فرآیند تخمیر از مقداری شکر و قند برای تهیه دوغ استفاده می‌شود.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به ۴ روش طرز تهیه دوغ خانگی گازدار و بدون نگهدارنده اشاره شد. اگر طعم دوغ گازدار را دوست دارید، بهتر است در اولین فرصت دست به کار شوید و این دوغ را در خانه درست کنید. در صورتی که تجربه درست کردن گازدار خانگی را دارید، می توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید