طرز تهیه کاپ کیک چغندر؛ ترکیبی از شیرینی و طراوت

کاپ کیک چغندر یکی از انواع کاپ کیک‌های جذاب با رنگی متفاوت است که بافت بسیار لطیف و نرمی دارد. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه کاپ کیک چغندر را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید آموزش خواهیم داد.

برای تهیه کاپ کیک چغندر باید چغندرها را با مقداری آب بپزید سپس پوست بگیرید و پوره کنید. تخم مرغ، شکر و وانیل را ۵-۷ دقیقه با دور تند همزن برقی به هم زنید سپس روغن مایع، ماست چکیده و پوره چغندر را اضافه و فقط در حد مخلوط شدن با مواد ترکیب کنید.

آرد سفید، بیکینگ پودر، نمک و پودر کاکائو را ۲-۳ الک و کم کم به مایه کیک اضافه کنید. فررا از قبل گرم و از مایه کیک تا ۲/۳ کاپ کیک ها بریزید. ۲۰-۲۵ دقیقه با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه فر برقی بپزید و پس از خنک شدن به دلخواه با خامه فرم گرفته، پودر قند یا شکلات تزیین کنید.

مواد لازم برای تهیه کاپ کیک چغندر

مواد لازم برای تهیه کاپ کیک چغندر به شرح زیر است:

چغندر پخته و پوره شده۱ پیمانهتخم مرغ۲ عددآرد سفید۱/۵ پیمانهشکر۱ پیمانهوانیل۱ قاشق چای‌خوریروغن مایع۱/۲ پیمانهماست چکیده۱/۲ پیمانهپودر کاکائو۲ قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)بکینگ پودر۱/۵ قاشق چای‌خورینمک۱ پنسشیر۲-۳ قاشق غذاخوری (در صورت نیاز)

مراحل تهیه کاپ کیک چغندر

مدت زمان آماده سازی: ۶۰-۹۰ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی چغندر

چغندرها را بشویید و در قابلمه‌ای مناسبی بریزید. مقداری آب به آن‌ها اضافه کنید و ۴۰-۳۰ دقیقه چغندرها را با حرارت کم بپزید.

پس از پخت آن‌ها را از قابلمه خارج کنید و زمان دهید تا کمی خنک شوند.

با کمک چاقو پوست چغندرها را جدا کنید و با مخلوط‌کن یا غذاساز آن‌ها را پوره کنید تا یکدست شود.

پوره باید کاملاً نرم و بدون تکه‌های درشت باشد تا به خوبی در مایه کیک پخش شود.

توجه داشته باشید که پوره چغندر نباید آبدار باشد. اگر چغندرها بیش از حد آبدار هستند، آب اضافی آن را جدا کنید.

برای تهیه کیک بهتر است از چغندرهای کوچک و شیرین استفاده کنید.

مرحله دوم: آماده‌سازی مواد خشک

آرد سفید، بکینگ پودر، پودر کاکائو (در صورت استفاده)، و نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.

ترکیب فوق را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.

الک کردن باعث می‌شود مواد خشک سبک‌تر شوند و کیک بافتی نرم‌تر پیدا کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره انگور

مرحله سوم: ترکیب تخم مرغ، شکر، وانیل

در یک کاسه جداگانه، تخم‌مرغ‌ها را به همراه شکر و وانیل ۵-۷ دقیقه با دور تند همزن برقی بزنید تا مخلوطی کرم‌رنگ و پفکی به دست آید.

مرحله چهارم: افزودن روغن مایع، پوره چغندر و ماست چکیده

روغن مایع را به ترکیب فوق اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن مواد را با دور کند همزن یا لیسک به هم زنید.

پوره چغندر و ماست چکیده را به مایه کیک اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد کاملاً یکدست شوند.

ماست چکیده باعث لطافت و رطوبت بیشتر کاپ‌کیک می‌شود و از خشک شدن آن جلوگیری می‌کند.

مرحله پنجم: ترکیب مواد خشک و تر

مواد خشک الک شده را کم‌کم به مخلوط مواد تر اضافه کنید.

همزن را خاموش کنید و با لیسک یا قاشق چوبی به آرامی و با حرکت دورانی مواد را مخلوط کنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند.

دقت کنید بیش از حد هم نزنید، زیرا این کار باعث سفت شدن بافت کاپ کیک می‌شود.

اگر خمیر خیلی غلیظ بود، ۲-۳ قاشق غذاخوری شیر به آن اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک هویج و دارچین

مرحله ششم: آماده‌سازی قالب و کاغذها

قالب کاپ‌کیک را با کاغذ مخصوص بپوشانید یا با روغن چرب کنید.

خمیر را با قاشق یا ملاقه کوچک در قالب‌ها بریزید.

قالب‌ها را تا ۲/۳ پر کنید، زیرا خمیر هنگام پخت پف می‌کند.

مرحله هفتم: پخت کاپ کیک

فر را از قبل گرم کنید، گرم کردن فر تاثیر مثبتی در بافت نهایی کیک شما دارد.

قالب‌ها را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه بپزید.

برای اطمینان از پخت، خلال دندانی را در مرکز یک کاپ کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کاپ کیک‌ها آماده‌اند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک نارنگی بدون فر

مرحله هشتم: تزیین و سرو

کاپ کیک‌ها را پس از خارج کردن از فر، ۵ دقیقه در قالب بگذارید تا کمی خنک شوند.

سپس آن‌ها را روی توری خنک‌کننده قرار دهید تا کاملاً سرد شوند.

برای تزیین، می‌توانید از خامه فرم گرفته، شکلات بن ماری شده، یا پودر قند استفاده کنید.

کاپ کیک‌ها را در ظرف دربسته و در جای خنک نگهداری کنید تا تازه بمانند.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای شیرینی پزی قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت این نکات، می‌توانید کاپ‌کیک‌هایی لطیف و خوش طعمی تهیه کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید