طرز تهیه شیر چایی+ نکات خوشمزهتر شدن
شیر چایی یک نوشیدنی خوش طعم با بافت خامهای است که هم به صورت سرد و هم گرم سرو میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه شیر چایی به طور کامل آشنا شوید.
برای تهیه شیر چایی باید چای را همراه با آب جوش در یک قوری بریزید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد و در ادامه شیر را در چند مرحله و به آرامی به چای اضافه کنید. ترکیب چای و شیر را هم بزنید و سپس مقداری شکر یا عسل به چای اضافه کنید. حالا چای را در لیوان بریزید و سرو کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه شیر چایی و مهمترین نکات برای خوشمزهتر شدن این چای بهتر است این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه شیر چایی
مواد لازم برای تهیه شیر چایی به شرح زیر است:
آب۱۲۵ میلیلیترچای سیاه۲ تا ۳ قاشق غذاخوریشیر۱۲۵ میلیلیترشکر یا عسل۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه شیر چایی
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقهدرجه سختی: آسانتعداد نفرات: ۴ تا ۵ نفر
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل طرز تهیه شیر چایی آشنا شوید.
مرحله اول: آب را بجوشانید
برای شروع باید آب را در قوری پیرکس یا قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. اگر به کتری برقی دسترسی دارید، میتوانید برای جوشاندن آب از کتری برقی نیز استفاده کنید و سپس آب جوش را در قابلمه بریزید.
مرحله دوم: چای سیاه را آماده کنید
چای سیاه را به آب جوش اضافه و سپس شعله گاز را خاموش کنید. درب قابلمه یا قوری را روی آن بگذارید و اجازه دهید چای برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد و آماده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاپوچینو خانگی به سبک کافیشاپها
مرحله سوم: شیر چایی را آماده کنید
بعد از این که چای آماده شد، به تدریج شیر را به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید تا شیر به طور کامل با چای ترکیب شود. در این مرحله به هیچ عنوان نباید شیر را به صورت یک باره به چای اضافه کنید، این کار موجب آبکی شدن چای میشود.
مرحله چهارم: چای را سرو کنید
در این مرحله باید چای را از صافی رد کنید و در فنجان بریزید. حالا مقداری عسل یا شکر به چای اضافه کنید تا طعم آن شیرین شود. شیر چایی خوشمزه شما آماده است و میتوانید آن را میل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای زغالی در خانه همانند بیرون
نکات و فوت و فنهای تهیه شیر چایی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شیر چایی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای تهیه شیر چای میتوانید به جای چای معمولی از تی بگ یا چای کیسهای نیز استفاده کنید.برای درست کردن این نوشیدنی بهتر است از شیر پرچرب و غلیظ یا شیر محلی استفاده کنید.به منظور درست کردن شیر چای میتوانید به جای چای سیاه از چای سبز نیز استفاده کنید.اگر دوست دارید تلخی چای را بیشتر در این نوشیدنی احساس کنید، باید چای را به مدت طولانیتری دم کنید یا از مقدار چای بیشتری استفاده کنید.
برای تهیه شیر چای میتوانید مقداری گل سرخ نیز به چای اضافه کنید.در طرز تهیه شیر چای سرد باید نوشیدنی را به روشی که اشاره شد، با چای کیسهای آماده کنید. در ادامه اجازه دهید چای برای ۲ دقیقه دم بکشد. سپس صبر کنید تا چای کمی خنک شود. در انتها مقداری شیر عسل در چای بریزید و چای را در لیوان بریزید. از آن جایی که شیر عسل طعم شیرینی دارد، در این روش نیازی به اضافه کردن عسل و شکر به چای نیست. در انتها چند قالب یخ به نوشیدنی اضافه کنید و از طعم آن لذت ببرید.برای تهیه شیر چای میتوانید به جای شیر گاو از شیر خشک نیز استفاده کنید.به منظور تهیه شیر چای چینی باید چای را به روش معمول دم کنید و سپس مقداری شیر عسل به آن اضافه کنید.برای درست کردن شیر چای سیب میتوانید از برشهای سیب یا مقداری سیب میکس شده در چای استفاده کنید.برای تهیه شیر چای بادام میتوانید به جای شیر گاو از مقداری شیر بادام برای تهیه این نوشیدنی استفاده کنید.در طرز تهیه شیر چای پاکستانی و هندی از مقداری وانیل، میخک، دارچین و دانه هل استفاده میشود.برای تهیه شیر چای انگلیسی باید از مقداری عصاره وانیل در این نوشیدنی استفاده کنید.در برخی رسپیها برای تهیه این چای از مقداری خامه نیز استفاده میشود.شیر چای هندی همان چای کرک است که برای تهیه آن از ترکیب چای، شیر، شکر، میخک، هل، بادیان ستارهای، چوب دارچین، زعفران و زنجبیل تازه استفاده میشود.برای تهیه شیر چای افغانی از ترکیب چای، شیر تازه و پرچرب، هل و شکر استفاده میشود.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به بهترین روش طرز تهیه شیر چای و نکات مهم برای خوشمزهتر شدن این نوشیدنی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن شیر چای خانگی را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…