طرز تهیه باسلوق انار؛ دسر جذاب یلدایی
باسلوق انار یکی از شیرینیهای خوشمزه و جذابی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. شما به راحتی با مواد اولیه ساده و در دسترسی میتوانید این باسلوق را در خانه برای شب یلدا تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه باسلوق انار را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش تهیه
ابتدا انارها را دانه کنید و آب آنها را با استفاده از مخلوطکن یا فشار دست بگیرید. سپس ژلاتین را با روش بن ماری آماده کنید. آب انار، شکر و ژلاتین را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا به آرامی بجوشد، همزمان مدام آن را هم بزنید. پس از رسیدن به غلظت مناسب، پودر هل و ادویههای دلخواه را اضافه کنید. مایه آمادهشده را روی پودر نارگیل در ظرفی بریزید و در یخچال بگذارید تا خنک شود. در نهایت باسلوق را برش زده و با خلال پسته یا دانه انار تزیین کنید. رسپی این دسر جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه باسلوق انار
مواد لازم برای تهیه باسلوق انار به شرح زیر است:
انار۱ کیلوگرمشکر۲۵۰ گرمپودر ژلاتین۱ قاشق غذاخوریپودر هل۱ قاشق چایخوریپودر نارگیلبه مقدار لازمآببه میزان لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه باسلوق انار
مدت زمان آماده سازی: ۳-۴ ساعتمناسب برای: ۴-۵ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آماده سازی انار
انارها را بشویید تا کاملا تمیز شوند. سپس انارها را دانه کنید.
قسمتهای سفید لایههای بین پوست انار را نیز با دقت جدا سازید.
برای بهترین نتیجه، از انارهای ملس و رسیده استفاده کنید. انارهای با دانههای پرآب و بدون تخریب بهترین انتخاب هستند.
مرحله دوم: آماده سازی آب انار
دانههای انار را درون مخلوط کن، میکسر یا خرد کن بریزید و چند دقیقه ای به خوبی پوره و له کنید.
سپس پوره آب انار را از صافی رد کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود.
برای استخراج آب انار میتوانید دانههای انار را نیز در پارچه نخی تمیزی بریزید و با کمک دست به خوبی بفشارید تا آب انار خارج شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باسلوق پرتقال به روش خانگی
مرحله سوم: آماده سازی پودر ژلاتین
پودر ژلاتین را در ظرف مناسبی بریزید و مقداری آب ولرم به آن اضافه کنید.
کمی به هم زنید و ظرف را روی بخار کتری قرار دهید تا به روش بن ماری پودر ژلاتین در آب حل شود.
مرحله چهارم: ترکیب مواد و پخت باسلوق
آب انار، شکر و ژلاتین بن ماری شده را درون قابلمه مناسبی بریزید.
همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید و قابلمه را روی حرارت کم گذارید.
حرارت را زیاد کنید تا مواد به نقطه جوش رسند. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید به آرامی بجوشد.
در این بازه زمانی با قاشق چوبی مدام ترکیب را به هم زنید تا از چسبیدن مخلوط به ته قابلمه جلوگیری شود و باسلوق به صورت یکدست بپزد.
مقدار شکر را بسته به ذائقه خود تنظیم کنید. برای باسلوق کم شیرینتر، شکر را کاهش دهید و برای باسلوق شیرینتر، شکر را افزایش دهید.
میتوانید از شکر قهوهای استفاده کنید تا طعم متفاوتی به دست آورید.
مرحله پنجم: افزودن طعم دهندهها
پس از گذشت ۱۰-۱۵ دقیقه که باسلوق شما به غلظت مناسبی رسید پودر هل را به آن اضافه کنید.
ادویهها طعم و عطر باسلوق را بهبود میبخشند.
شما میتوانید از ادویههای دیگری مانند پودر دارچین نیز استفاده کنید. میزان ادویهها را بسته به سلیقه خود تنظیم کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوکوم انار ترکیهای
مرحله ششم: بررسی غلظت
برای بررسی غلظت باسلوق، مقداری از مخلوط را روی بشقاب بریزید. اگر هنگام خنک شدن به راحتی سفت شود، یعنی باسلوق غلظت مناسبی دارد.
پس از رسیدن به غلظت مطلوب، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
مرحله هفتم: خنک سازی باسلوق
ته ظرف مناسبی مقداری پودر نارگیل بریزید و سطح آن را صاف کنید.
مایه باسلوق را روی پودر نارگیل بریزید و به صورت یکنواخت آن را صاف کنید.
ظرف را در یخچال بگذارید و ۲-۳ ساعت زمان دهید تا باسلوق کاملا شکل گیرد.
مرحله هشتم: برش و تزیین
با کمک چاقو باسلوق را به ابعاد دلخواه برش زنید و در ظرف سرو بچینید.
میتوانید با دانههای انار یا خلال پسته باسلوق را تزیین کنید.
باسلوق را در ظروف شیشهای تمیز و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. این کار به حفظ طعم و افزایش ماندگاری آن کمک میکند.
نکته مهم: تهیه باسلوق نیازمند زمان و حوصله است. از شتابزدگی در این فرایند پرهیز کنید تا بهترین نتیجه را به دست آورید. در طول پخت، مرتباً هم بزنید تا مخلوط به ته قابلمه نچسبد و یکنواخت بپزد. پخت باسلوق باید به آرامی و با حرارت ملایم انجام شود تا از سوختن و تغییر طعم آن جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باسلوق بدون استفاده از پودر ژلاتین
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این باسلوقهای خوشمزه و جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.