طرز تهیه دونات خانگی + نکات و فوت و فن

دونات یکی از محبوب‌ترین و پرطرف‌دارترین انواع شیرینی‌ها است که می‌توانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا، روش تهیه دونات خانگی را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش می‌دهیم.

نگاهی سریع به روش پخت

خمیر مایه، ۱ قاشق از شکر و شیر ولرم را در لیوانی بریزید و روی آن را بپوشانید تا خمیر مایه عمل کند. تخم‌مرغ‌ها، وانیل و باقیمانده شکر را به هم زنید تا از حالت لختگی خارج شوند. خمیر مایه عمل آمده را به ترکیب تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید. آرد سفید و نمک را با هم ترکیب و الک کنید و به مواد بیفزایید. کره را اضافه و ۱۰ دقیقه ورز دهید. روی خمیر را بپوشانید و ۱ ساعت استراحت دهید. پس از قالب زدن و استراحت مجدد در روغن داغ سرخ کنید. روغن اضافی‌شان را بگیرید و با شکلات بن ماری یا پودر قند تزیین کنید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم دونات خانگی

تخم مرغ۲ عددآرد سفید۳ و ۱/۲ پیمانهشکر۱/۴ پیمانهکره نرم شده۱/۴ پیمانهشیر ولرم۱ پیمانهخمیرمایه فوری۲ قاشق چای‌خورینمک۱/۴ قاشق چای‌خوریوانیل۱/۲ قاشق چای‌خوریروغنبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه دونات خانگی

مدت زمان آماده سازی خمیر ۱۰-۱۵ دقیقه و مدت زمان استراحت تا پخت نهایی ۱/۵-۲ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده ۱۰-۱۲ دونات متوسط به شما می‌دهد.درجه سختی تهیه این دونات در دسته بندی متوسط است.

مرحله اول: آماده سازی خمیرمایه

خمیر مایه را به همراه ۱ قاشق از شکر در لیوان بزرگی بریزید.

شیر ولرم را به آن اضافه کنید و کمی به هم زنید تا مواد با هم ترکیب شوند.

روی لیوان را بپوشانید و ۱۰ دقیقه به آن زمان دهید تا خمیر مایه عمل کند.

توجه داشته باشید که دمای شیر برای عمل آمدن خمیر مایه بسیار مهم است. اگر شیر خیلی داغ یا سرد باشد خمیر مایه عمل نمی‌کند.

مرحله دوم: آماده سازی تخم مرغ، شکر و وانیل

تخم‌مرغ‌ها را درون کاسه بزرگی بشکنید.

وانیل و باقی مانده شکر را به آن اضافه کنید و چند دقیقه‌ای به هم زنید تا تخم مرغ کمی پف کند و حجیم شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دونات پرتقالی

مرحله سوم: افزودن خمیر مایه عمل آمده و مواد خشک

خمیر مایه عمل آمده را به ترکیب مواد تخم مرغی درون ظرف اضافه کنید و به خوبی مواد را با هم ترکیب کنید.

مرحله چهارم: آماده سازی و افزودن مواد خشک

آرد سفید و نمک را با هم ترکیب کنید. ترکیب فوق را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.

حال باید مواد خشک را کم کم به مایه دونات اضافه کنید و خمیر را به آرامی جمع کنید و به آن شکل دهید.

مرحله پنجم: افزودن کره و ورز دادن خمیر

کره را به خمیر اضافه کنید و خمیر را به مدت ۸-۱۰ دقیقه ورز دهید تا نرم و یکدست شود و به دست نچسبد.

اگر خمیر چسبناک است، مقدار کمی آرد اضافه کنید، اما مراقب باشید که خمیر خشک نشود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی فوری خانگی

مرحله ششم: استراحت دادن خمیر

خمیر را در ظرفی که کمی چرب شده است قرار دهید و روی آن را با یک حوله تمیز بپوشانید.

به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت خمیر را در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.

مرحله هفتم: شکل دادن به دونات‌ها

روی سطح میز کار را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را با کمک وردنه به قطر ۱-۱/۵ سانتیمتر باز کنید.

با قالب مخصوص دونات یا لیوان، خمیر را به شکل دایره برش بزنید و با قالب کوچک‌تر (ته ماسوره)، وسط آن را سوراخ کنید.

خمیرهای شکل داده شده را روی کاغذ روغنی قرار دهید و روی آن‌ها را بپوشانید. ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر به خمیر استراحت دهید.

مرحله هشتم: سرخ کردن دونات‌ها

به مقدار لازم روغن را در یک قابلمه یا تابه عمیق بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید تا روغن به خوبی داغ شود.

دونات‌ها را به‌ آرامی در روغن قرار دهید و هر طرف را حدود ۱-۲ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شود.

پس از سرخ کردن دونات‌ها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته و خنک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاکای شکم پر؛ شیرینی گیلانی

مرحله نهم: تزیین دونات‌ها

دونات‌ها را می‌توانید با شکر، پودر قند و شکلات آب‌شده تزیین کنید.

با انواع ترافل‌های رنگی، مغزهای خوراکی و حتی میوه خشک می‌توانید روی شکلات‌های دونات را تزیین کنید.

دونات‌ها را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا خشک نشوند.

نکات مهم برای تهیه دونات خانگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن دونات خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

می‌توانید به خمیر انواع اسانس‌ها، دارچین، زنجبیل یا پوست مرکبات اضافه کنید تا طعمی متفاوت داشته باشید.تمام مواد اولیه شما باید به دمای محیط رسیده باشند آماده سازی خمیر و پخت دونات را آغاز کنید.دمای شیر در عمل آمدن خمیر مایه بسیار مهم است. شیر نباید خیلی داغ یا سرد باشد؛ دمای ولرم (۴۰ درجه) بهترین حالت است.به تاریخ انقضا خمیر مایه توجه کنید، از خمیرمایه تازه و تاریخ‌دار استفاده کنید تا خمیر به خوبی پف کند.خمیر مایه مانده و کهنه نمی‌توند پف کند.زمان استراحت خمیر را کامل کنید تا دونات‌ها پف‌دار و سبک شوند.برای پخت یکنواخت، دونات‌ها را در روغن فراوان سرخ کنید. دمای روغن بسیار مهم است؛ اگر خیلی داغ باشد، دونات‌ها می‌سوزند و اگر سرد باشد، روغن زیادی جذب می‌کنند.خمیرها را با ضخامت یکنواخت باز کنید تا تمام دونات‌ها یکسان پخته شوند.خمیر را به‌طور کامل و کافی ورز دهید تا بافت دونات نرم و کشدار شود.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ شیرینی پزی قرار گرفته باشد. شما با دنبال کردن این مراحل و رعایت نکات طلایی، می‌توانید دونات‌هایی خوشمزه، نرم و زیبا در خانه تهیه کنید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید